تهران- ایرنا- رئیس‌جمهوری برزیل تاکید کرد، گسترش اعضای «بریکس»، توازن قدرت در جهان را تغییر خواهد داد و قدرت بیشتری به اقتصادهای نوظهور خواهد بخشید.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری افه، لولا داسیلوا رئیس‌جمهوری برزیل در برنامه هفتگی خود از شبکه‌های اجتماعی گفت: بریکس به چیزی قدرتمندتر، قوی‌تر و مهم‌تر تبدیل شد. من فکر می‌کنم که جهان پس از گسترش بریکس، دست‌کم در بحث‌های اقتصادی جهانی، مانند قبل نخواهد شد.

به گفته داسیلوا، این روند گسترش، بریکس را از نظر اقتصادی، به بلوکی قدرتمندتر از جی۷ که هفت اقتصاد بزرگ جهان را گرد هم می‌آورد، تبدیل می‌کند.

وی تصریح کرد: بریکس اکنون از جی۷ قوی‌تر است. در سال ۱۹۹۵، کشورهای جی۷، ۴۵ درصد و بریکس، ۱۶ درصد تولید ناخالص داخلی جهان را در اختیار داشتند. اکنون بریکس ۳۲ درصد و جی۷، ۲۹ درصد را در اختیار دارند.

رئیس‌جمهوری برزیل افزود: این توانمندسازی به اقتصادهای نوظهور اجازه می‌دهد تا پایگاه‌های مذاکره جدیدی در موضوعات جهانی و سازمان‌های چندجانبه ایجاد کنند.

در این راستا، داسیلوا به دفاع از بیانیه پایانی نشست بریکس در آفریقای جنوبی پرداخت که بر اصلاح شورای امنیت سازمان ملل و گسترش این سازمان که در حال حاضر تنها از پنج عضو دائم تشکیل شده است، تاکید کرد.

وی خاطر نشان کرد: ما می‌خواهیم کشورهای دیگر وارد شورای امنیت شوند تا به آن نمایندگی بدهند. سازمان ملل ۱۹۴۵ دیگر نماینده جهان نیست. باید گسترش یابد و کشورهایی از آمریکای لاتین، آفریقا و برخی همچون آلمان و هند که می‌خواهند وارد شوند، به آن ملحق شوند.

رئیس‌جمهوری مترقی برزیل، پیشتر نیز با تاکید بر ضرورت ایجاد تحولات مختلف در سازمان‌هایی همچون سازمان ملل متحد گفت: بدون اصلاح شورای امنیت، با گنجاندن اعضای دائمی جدید، سازمان ملل اثربخشی یا اقتدار سیاسی و اخلاقی برای رویارویی با درگیری‌ها و معضل‌های قرن بیست‌ویکم را به دست نخواهد آورد.

داسیلوا همچنین از قصد خود برای گفت‌وگو با جو بایدن همتای آمریکایی خود درباره امکان ایجاد تغییرات در شورای امنیت خبر داد. انتظار می‌رود داسیلوا در حاشیه نشست سازمان ملل که ماه آینده در نیویورک برگزار خواهد شد، با بایدن دیدار کند.

وی تاکید کرد یکی دیگر از پیشنهاداتی که در اجلاس سران بریکس ارائه شد و مورد پذیرش قرار گرفت، ایجاد ارز تجاری است تا اقتصادهای نوظهور بتوانند تجارت خود را بدون نیاز به استفاده از دلار ارتقا دهند.

رئیس‌جمهوری برزیل گفت: ما دستوری را برای وزرای دارایی تصویب کردیم که امسال راه‌حلی را بررسی کنند تا ببینیم آیا در اجلاس سال آینده می‌توانیم ارز مرجع برای صادرات ایجاد کنیم، همانطور که اروپایی‌ها دلار را ایجاد کردند.

لولا داسیلوا تصریح کرد: این پیشنهاد به دنبال آزار و اذیت هیچ کشوری نیست بلکه به نفع تجارت در کشورهای در حال ظهور است. این اقدامی علیه دلار نیست. این به نفع برزیل و تجارت برزیل است.

در چارچوب اجلاس پانزدهم سران بریکس که به تازگی در شهر ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی برگزار شد، این گروه از عضویت کامل کشورهای آرژانتین، ایران، عربستان سعودی، اتیوپی، مصر و امارات متحده عربی از یکم ژانویه ۲۰۲۴ (۱۱ دی ۱۴۰۲) خبر داد.