مادورو: «بریکس» نشان‌دهنده نظم نوین جهانی بدون استعمار است

تهران- ایرنا- «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهوری ونزوئلا، تصمیم «بریکس» (بلوک اقتصادهای نوظهور جهان) برای پذیرش ۶ کشور دیگر به این گروه را مثبت ارزیابی کرد و این بلوک را نشان‌دهنده نظم نوین جهانی بدون استعمار دانست.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا به نقل از تارنمای شبکه تلویزیونی تله‌سور، رئیس‌جمهوری ونزوئلا در جریان برنامه تلویزیونی خود با عنوان «با مادورو پلاس» (Con Maduro +) تصریح کرد اجلاس پانزدهم سران بریکس که به تازگی در آفریقای جنوبی برگزار شد، «نظم نوین جهانی بدون هژمونیسم، بدون امپراتوری‌ها، بدون استعمار و با کشورهای آزاد و مستقل» را به تصویر کشید.

مادورو تصمیم بریکس در پذیرش عضویت ایران، آرژانتین، عربستان سعودی، مصر، امارات متحده عربی و اتیوپی در بریکس را مثبت ارزیابی کرد.

رئیس‌جمهوری ونزوئلا اطمینان داد این مسئله به اعضای جدید اجازه می‌دهد تا «نفوذ مالی و پولی بلوک اقتصادی را چند برابر کنند».

مادورو همچنین بر موضع بریکس در استفاده از ارزهای ملی در تجارت بین‌المللی و معاملات مالی تاکید کرد. وی گفت: آن‌ها تصمیم گرفته‌اند تجارت میان اعضای بریکس را با ارزهای ملی انجام دهند که گامی عظیم در جهت ایجاد نظام پولی دنیای جدید، دنیای مبادلات و جهانی است که به آن تعلق داریم.

در چارچوب اجلاس پانزدهم سران بریکس که آخر هفته گذشته در شهر ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی برگزار شد، این گروه از عضویت کامل کشورهای ایران، آرژانتین، عربستان سعودی، اتیوپی، مصر و امارات متحده عربی از یکم ژانویه ۲۰۲۴ (۱۱ دی ۱۴۰۲) خبر داد.

آرژانتین که در سپتامبر (شهریور/ مهر) ۲۰۲۲ به طور رسمی، درخواست پیوستن به این بلوک را ارائه داده بود، از ژانویه ۲۰۲۴ به عضویت کامل بریکس در خواهد آمد. اما آرژانتین تنها کشور آمریکای جنوبی نیست که علاقه‌مند به پیوستن به بریکس است، زیرا ونزوئلا، بولیوی و کوبا نیز تمایل خود را برای پذیرش به عنوان عضو این بلوک ابراز کرده‌اند.

خولیو چاوز (Julio Chávez) نماینده پارلمان ونزوئلا از حزب حاکم سوسیالیست متحد (Partido Socialista Unido) به تازگی گفت: عضویت نهایی کاراکاس در گروه بریکس، به اقتصاد این کشور تحت تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا امکان می‌دهد تا از شرایط بهتر سرمایه‌گذاری در کسب‌وکارهای استراتژیک بهره‌مند شود.

نیکلاس مادورو پیشتر در دیدار با لولا داسیلوا همتای برزیلی خود از تمایل کاراکاس برای پیوستن به بلوک بریکس که در حال حاضر، از برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی تشکیل شده است، خبر داد و گفت «ژئوپلیتیک جدید با دو عنصر شناخته می‌شود: وحدت آمریکای ما در عین تنوع و نیز نقش بریکس که به عنوان عامل جذب‌کننده بزرگ کشورهایی که خواهان همکاری هستند، در حال ظهور است».

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha