به گزارش ایرنا، امید فردین مهر،روز پنجشنبه در گفتوگو با ایرنا، با بیان اینکه کنترل وسواس گونه والدین یکی از مهمترین علتهای قطع ارتباط نوجوانان با پدر و مادر و گرایش به مصرف انواع مواد مخدر است،اظهار کرد: در بسیاری از مراجعان درگیر اعتیاد،به وضوح شاهد این هستیم که تلاشهای افراطی والدین برای تسلط بر فرزندان، نتیجه معکوس داده و فرزندان را از حضور در خانه و مواجه شدن با پدر و مادر فراری میدهد.
وی افزود: سنگینی فضای حاکم بر این خانوادهها که بیشتر به محیط بازجویی شبیه است، نوجوانان را به گذراندن بیشتر زمان خود در خارج از خانه سوق میدهد و این نوجوانان که از هم صحبتی با پدر و مادر ، ابراز احساسات و امکان شنیده شدن محروم شده، پاسخ به نیازهای عاطفی خود را در بیرون از منزل و در بین دوستان جستجو میکند.
این متخصص پزشکی خانواده و درمانگر اعتیاد اضافه کرد: برخی نوجوانان،که به دلیل نداشتن ارتباط موثر و دوستانه با والدین، تعالیمی همچون قدرت نه گفتن، کنترل خشم، قدرت حل مساله و دیگر مهارتهای زندگی را نیاموخته اند،به سادگی تحت تاثیر رفتار گروههای هم سن خود، چه جنس مخالف چه جنس موافق قرار میگیرند.
وی تصریح کرد ؛ بسیاری از بیماران مراجعه کننده به ما برای رهایی از فشار روانی ناشی از کنترل وسواس گونه والدین ، به سمت مصرف مادهای رفتهاند که بتواند لحظاتی آنها را از رنج حاصله رها کند؛این رفتار میتواند با مصرف یک سیگار شروع شود و به سوی مصرف انواع مواد مخدر،محرک،الکل و انواع داروها بدون تجویز پزشک بیانجامد.
فردین مهر با تاکید بر مراجعه والدین دارای اختلالات وسواسی به درمانگر و درمان این مشکل، بهترین راه ارتباط والدین با نوجوانان را دوستی و فراهم کردن فضای مناسب گفت وگو در خانه عنوان کرد.