تهران- ایرنا- بازیگر نمایش «مغازه خودکشی» با اشاره به اینکه حضور در تئاتر دشوارتر از نقش‌آفرینی در سینما و تلویزیون، بسیار زمان‌بر، پر از سختی و تمرین است، گفت: ایفای نقش «مرلین» در «مغازه خودکشی» عامل یک آغاز و جرقه دوباره برای حضورم در تئاتر شد.

شیما محمدی بازیگر نقش «مرلین» در نمایش «مغازه خودکشی» در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا درباره ایفای نقش در این نمایش اظهارداشت: از نوجوانی در تئاتر فعالیت داشتم و بازیگری را در صحنه تئاتر آغاز کردم، به واسطه کار تصویر در چند سال اخیر برای ایفای نقش در تئاتر کمی تنبل شده بودم. پیشنهاد نقش «مرلین» در این نمایش عامل یک آغاز و جرقه دوباره برای حضورم در تئاتر شد؛ مرلینی که عاشقانه دوستش داشتم.

وی که تجربه‌های موفقی در سینما و تلویزیون داشته است، افزود: نقش «مرلین» در «مغازه خودکشی» به من انرژی بازگشت به صحنه داد درحالی که برای ایفای نقش در تئاتر عموماً سخت‌گیرتر از تصویر هستم؛ تئاتر بسیار زمان‌بر و پر از سختی و تمرین هر روزه است که باید کاملاً عاشق نقش باشیم تا بتوانیم چند ماه وقت و انرژی خود را در اختیار یک گروه و نقش قرار دهیم.

محمدی درباره آشنایی با شخصیت «مرلین» بیان کرد: پیش از ایفای این نقش، رمان «مغازه خودکشی» را خوانده بودم، اساسا عاشق آثاری نظیر آثار تیم برتون (عروس مردگان، ادوارد دست قیچی و ...) هستم، این رمان و اقتباس نویسنده و کارگردان را شبیه آثار تیم برتون دیدم. مدت‌ها بود برای ایفای نقش منتظر چنین ژانر، سبک و فضایی بودم.

این بازیگر اظهارداشت: در رمان اصلی «آلنه» پیش برنده داستان است اما در نمایش «مغازه خودکشی»، پس از دو یا سه صحنه «مرلین» در داستان حضور پیدا می‌کند و داستان ناخودآگاه حول محور او ادامه پیدا می‌کند، «مرلین» نمایش «مغازه خودکشی» را خیلی بیشتر از «مرلین» در رمان اصلی دوست داشتم.

وی به ویژگی‌های فرمی نقش خود در نمایش «مغازه خودکشی» پرداخت و افزود: برای ایفای نقش در این نمایش، تمرینات بدنی فشرده، سخت و حرکات فرم جذاب و نسبتاً سختی داشتیم و بازیگر نقش «مرلین» نه تنها باید بازیگر با بیان به‌جا می‌بود بلکه از لحاظ بدن هم باید آماده می‌بود، فرم را می‌شناخت و تجربه اجرای نمایش فرمیک می‌داشت. سال‌هاست ژیمناستیک و حرکات فرم و ریتمیک کار می‌کنم و در «مغازه خودکشی» نیز به کمکم آمد.

محمدی گفت: طراح حرکات فرم این نمایش، رضا حسینی بود، وی فرد بی‎‌نظیر، دلسوز و سختگیر است که البته به دلیل سخت‌گیری و لطف او توانستم مهارت‌هایم را ارتقا دهم. ویژگی اجرای فرمیک «مرلین» در این نمایش برایم به‌ نوعی برون‌ریزی احوالات درونی خودم و نقش «مرلین» در آن برهه بود که بسیار دیده شد و مورد استقبال قرار گرفت.

شیما محمدی در صحنه‌ای از نمایش «مغازه خودکشی»

بازیگر نمایش «مغازه خودکشی» درباره ارزیابی خود از این نمایش و استقبال مخاطبان بیان کرد: اظهار نظر در مقام ارزیابی کمی تخصصی است اما می‌توانم بگویم به دلیل علاقه‌مندی به نقشی که ایفا کردم، از نمایش «مغازه خودکشی» راضی هستم، استقبال از این نمایش هم قابل توجه بود، در مواردی هر شب ظرفیت سالن اجرا تکمیل یا بیش از ظرفیت بود و شخصاً توقع چنین استقبالی را نداشتم و یکی از لذت‌بخش‌ترین قسمت‌های این اثر، استقبال از نقش «مرلین» بود.

بازیگری تئاتر دشوارتر از نقش‌آفرینی در سینما و تلویزیون است

محمدی، بازیگری در تئاتر را دشوارتر از نقش‌آفرینی در سینما و تلویزیون دانست و درباره پیشنهاداتی که بعد از این نمایش دریافت کرده است، افزود: پیشنهاداتی را برای نمایش‌هایی جدید دریافت کرده‌ام و به دلیل این موضوع بسیار خدا را شاکرم، هر چند مسئولیتم بسیار سنگین شده و انتخاب‌هایم از این پس سخت‌تر و سنجیده‌تر خواهد بود؛ بنده همزمان که در تمرین‌های نمایش «مغازه خودکشی» بودم در تئاترهای «اسکرین‌شات» و «شقامک» نیز تمرین می‌کردم اما به دلایل کاملاً شخصی و دوستانه از هر دو کار خارج شدم و تمام تمرکزم را بر ایفای نقش «مرلین» گذاشتم.

وی در پاسخ به این سوال که چرا بسیاری از بازیگران تئاتر در دوره‌ای، در اوج بودند اما پس از این دوره به آثار ضعیف روی می‌آورند و بعد از مدتی فراموش یا ضعیف ظاهر می‌شوند؟، گفت: شرایط نامناسب اقتصادی هنرمند را وادار به ایفای نقش می‌کند؛ به‌ جهت غم نان، بسیاری از کارگردانان برجسته و به‌نام مایل به کار نیستند و میدان را خالی کردند در نتیجه هنرمندان درخشان انتخاب‌هایشان بسیار محدود شده است.

بازیگر نمایش «مغازه خودکشی» بیان کرد: کرونا هم در این روند بی‌تأثیر نبوده و مسائل اعتقادی و سیاسی نیز در بیکاری بسیاری از هنرمندان بی‌تأثیر نیست، این حرفه بی‌رحم است و گاهی بی‌دلیل ستاره‌ای کم‌نور و چراغی خاموش می‌شود.

نمایش «مغازه خودکشی» براساس رمان «مغازه خودکشی» نوشته ژان تولی به کارگردانی و تهیه‌کنندگی حسین پورخلیلی از ۲۹ مرداد تا ۱۴ شهریور در سالن شماره سه پردیس تئاتر شهرزاد به روی صحنه می‌رود.

در خلاصه داستان این نمایش آمده است: «خانواده تواچ صاحب مغازه‌ای که شغل اجدادی آنها فروش اقلام خودکشی است و آداب بسیار مهمی دارند که به واسطه یکی از اعضا تحت تاثیر قرار می‌گیرد. با توجه به اینکه تم خانوادگی آنها افسردگی است، فرزند کوچک آنها سعی در تغییر آنها به سمت مثبت دارد تا اینکه خود او تحت تاثیر یکسری شرایط قرار می‌گیرد.»

سودابه ‌جعفرزاد، شیما ‌محمدی، مهدی ‌توکلی ‌نیا، احمد ‌خان ‌محمدزاده، هدیه ‌عبدیان، پیمان کلانتری، محمدحسین صادقی، علی ‌فریدنی، فاطمه شاکری و یگانه تقوی بازیگران نمایش «مغازه خودکشی» هستند.

حسین پورخلیلی، هدیه عبدیان نویسندگان نمایشنامه، مهدی ‌بابائی دستیار کارگردان، آیدا طایفه منشی صحنه، هیوا ‌محمدزاده طراح صحنه، رزا روشن دستیار صحنه، امین اسلامی، پندار پورخلیلی ایده پرداز، کریم ایلانلو طراح دکور، محمد جریده، آیدا طایفه، هیوا ‌محمدزاده ساخت دکور، ابوالفضل فرمانی گریمور، محسن موسوی خواه و رضا حسینی طراحان فرم، فریده یزدانی، آیدا طایفه پرفورمر و علی ‌حیدری ‌قمصری طراح نور از دیگر عوامل این نمایش هستند.