مهدی خانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: توزیع نهاده ارزان قیمت در قالب طرح تولید قراردادی گوشت قرمز عشایر به صورت مدت دار و ارزان قیمت از ۱۵ مهر امسال آغاز می شود.
وی افزود: نهاده ها شامل جو است که با قیمت نرخ بازارگاه و ارزان تر از بازار و با دوره سررسید ۱۲۰ روزه در اختیار عشایر قرار می گیرد.
خانی گفت: کاهش اثرات خشکسالی و جلوگیری از گرانی نهاده ها از اهداف اجرای این طرح است.
معاون توسعه امور زیربنایی اداره کل امور عشایر خراسانشمالی خاطرنشان کرد: همچنین اجرای این طرح نقش موثری در ثبات قیمت گوشت قرمز و جلوگیری از کشتار بره های نارس و حفظ ژنتیکی دام مولد استان خواهد داشت.
وی افزود: پیشبینی میشود در پایان مدت پرواربندی، علاوه بر میزان تولید یکهزار و ۲۰۰ تن گوشت از سوی عشایر، ۵۵۰ تن به تولید گوشت قرمز اضافه شود.
معاون توسعه امور زیربنایی اداره کل امور عشایر خراسانشمالی یادآور شد: سالانه هفت هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز به وسیله عشایر استان تولید می شود.
گذری بر زندگی عشایر خراسان شمالی
عشایر خراسان شمالی ۶۰۰ هزار واحد دامی در اختیار دارند و ۹۰ درصد درآمد آنان وابسته به دام است و مابقی از از محل تولید صنایع دستی، جمع آوری گیاهان دارویی و زراعت و باغداری تامین می شود.
عشایر این استان با تولید ۲۵ درصد گوشت استان، هشت درصد گوشت قرمز عشایر کشور را تولید می کنند.
عشایر خراسان شمالی با جمعیتی بیش از ۳۰ هزار نفر که شامل سه درصد جمعیت استان می شود، در قالب ۲ ایل زعفرانلو و شادلو و ۳۸ طایفه با شیوه های سنتی کوچرو و نیمه کوچرو در این استان کوچروی می کنند.
مسیرهای کوچ عشایر این استان شامل سه ایلراه اصلی شمالی، جنوبی و میانی است.
طوایف مستقر در خراسان شمالی شامل باچوانلو، قهرمانلو، ملوانلو، میلانلو، توپکانلو، ایرانلو، جیرستان، سیفکانلو، بریمانلو، پهلوانلو، جیرستان آنیصر، سارخانی، قلیانلو، کاوانلو، کیکانلو، بیچرانلو، نامانلو، امیرانلو، هشتمرخی، ایزانلو، روطانلو، تبریانی، جافکانلو هستند.