تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۴۰۲ - ۰۸:۵۵

تهران- ایرنا- شاعر کتاب «جام شوکران» با اشاره به اینکه مجموعه شعر هیوا، سرود و زندگی درباره مسائل اجتماعی است، گفت: غزل‌هایی که می‌نویسم دریچه‌ای به سمت مسائل اجتماعی و مسائل روز جامعه باز می‌کند. مشکلاتی که وجود دارد، با زبان شاعرانه و نه مستقیم مطرح شده است.

زیبا اسماعیلی در گفت‌وگو با خبرنگار کتاب ایرنا، با اشاره به انتشار سومین مجموعه شعرش، گفت: پیش از این دو مجموعه شعر با نام‌های جام شوکران و آی فرعون من! منتشر کردم. اما در روند شعرنویسی من وقفه‌ای افتاد. بعد از ۱۲ سال دوباره شروع به شعرنویسی کردم و محصول یک سال‌ونیم گذشته مجموعه شعری با عنوان هیوا، سرود و زندگی شد.

شعر هیوا پسر ایران یک شعر اجتماعی است، هیوا در شعر نمادی از ایران و شرایط آن است

این شاعر با بیان اینکه دو مجموعه شعری که پیش از این منتشر کرده در قالب سپید و نیمایی بوده است، ادامه داد: شعرهای مجموعه هیوا، سرود و زندگی، غزل و چهارپاره‌ است.

عضو هیات علمی دانشگاه فرهنگیان افزود: برتری این مجموعه نسبت به دو مجموعه دیگر در زبان شعری است و خلاقیت‌هایی که از نظر من در این مجموعه وجود دارد در دو مجموعه قبلی نیست، زیرا به نظرم آن دو مجموعه برای دوران ناپختگی من است؛ یعنی از نظر زبانی پختگی نداشتم و مجموعه جدید شرایط بهتری دارد.

هیوا در شعر نمادی از ایران و شرایط آن است

اسماعیلی با بیان اینکه مجموعه هیوا، سرود و زندگی فضایی تغزل و شاعرانه دارد، گفت: غزل‌هایی که می‌نویسم دریچه‌ای به سمت مسائل اجتماعی و مسائل روز اجتماع باز می‌کند. مسائلی که در امروز مطرح است و مشکلاتی که وجود دارد، با زبان شاعرانه و نه مستقیم مطرح شده است.

به گفته هیات علمی دانشگاه فرهنگیان شعر هیوا پسر ایران یک شعر اجتماعی است، هیوا در شعر نمادی از ایران و شرایط آن است. همچنین نمادین بودن هیوا در تصویر جلد بیان شد، طرح نقشه ایران به کلمه هیوا وصل است

چنار

یک‌بار دیگر سبز می‌آید چنار من

آقای خوش‌اخلاقِ تابستان‌نگارِ من

آقای بی‌اندازه روشن در کت و شلوار

مشکل‌گشای خانۀ هاشوردارِ من

یک‌بار دیگر آسمان، شهناز می‌خواند

در چشم‌های مرد؛ یعنی شهریارِ من

تا سرنوشت عشق و موسیقی گره خورده

شاید بیامیزد دلش را با سه‌تارِ من

با من بیا تا عاشقی راه زیادی نیست

تنها دو زخمه مانده تا چشم خمار من

دی‌ماه ۱۴۰۱

(صفحه ۴۵ و ۴۶)

مجموعه شعر هیوا سرود زندگی با اشعاری از زیبا اسماعیلی در ۷۰ صفحه، شمارگان ۳۰۰ نسخه و قیمت ۷۰ هزار تومان شهریور ۱۴۰۲ توسط انتشارات فصل پنجم منتشر شد.