دمشق- ایرنا - سینمای سوریه با اکران فیلم مستند صلیب شکسته، جنایات و آثار به جای مانده از اقدامات تروریستی گروه های ضد سوری علیه مردم این کشور بویژه دلیل آوارگی مسیحیان سوریه را افشا می کند.

به گزارش ایرنا ، موسسه هنری انزور اولین اکران ویژه فیلم مستند «صلیب شکسته» را به نویسندگی محمود عبدالکریم، کارگردانی یازان نجده انزور و مستندسازی محمد کمال الجفا را آغاز کرد.

نجده انزور کارگردان و تهیه کننده در سالن نمایش فرهنگ و هنر دار الاسد در دمشق درباره این مستند به روزنامه الوطن سوریه گفت : این فیلم اسرار آوارگی مسیحیان از روستاهای استان ادلب توسط سازمان های تروریستی مسلح با همدستی اشغالگران آمریکایی در راستای اجرای پروژه خود برای هدف قرار دادن مسیحیان این کشور را فاش می کند.

وی افزود: فیلم مستند صلیب شکسته به عنوان بخشی از تلاش سازنده اثر برای نمایش در مجامع عربی و بین المللی به منظور دستیابی به اهداف بشردوستانه زیر نظر کمیته ملی مهاجران سوری در هلند و با حضور افراد مذهبی و دیپلماتیک به نمایش درآمد.

بمنظور انتشار این مستند در شبکه های مختلف علاوه بر اکران در کشورهای بلژیک، آلمان و کانادا ، هماهنگی هایی با تعدادی از شبکه های ماهواره ای عربی و خارجی برای نمایش این فیلم مستند در اکران آنها در حال انجام است.

نجده انزور به الوطن گفت: ما به عنوان یک سوری ، نگران مشکلاتی هستیم که این فیلم مطرح می کند، زیرا امارت اسلامی که توسط تروریستها تشکیل شد در قلمرو جمهوری عربی سوریه واقع شده و وظیفه ما برای مقابله با این طرح تفرقه افکنانه و تروریستی، تکفیری بسیار مهم است و معتقدیم این فیلم شروعی موفقی در رساندن این موضوع به جهان می باشد تا سیاست دوگانه غرب علیه مردم سوریه را آشکار کند.

انزور در مورد دلیل علاقه خود به مستندسازی جنایات تروریستی علیه اقلیت ها توضیح داد: طبیعی است که هر فردی از طریق وب سایت و ابزارهای خود بی عدالتی را که بر سوریه و مردم آن وارد شده است بیان کند. امروز مردم سوریه آگاه هستند و این مشارکت عظیم برای فیلمی که امروز در حال تماشای آن هستیم، بزرگترین مدرکی است که مردم سوریه همه اشکال تفرقه، پراکندگی و تروریسم را رد می کنند.

وی درباره علت نامگذاری این فیلم گفت : تروریستها کلیساها را تصرف کردند و صلیب‌های آن را شکستند، بنابراین این نام از بطن و تار و پود اثر هنری است که ما انجام دادیم.

چهره های عجیب و غریب در میان تروریستها

محمد کمال الجفا مستند ساز به الوطن گفت که اهل استان ادلب است و اولین کسی بود که ورود تروریستها با چهره های عجیب و غریب به سوریه را مشاهده کرد .

وی ادامه داد: از این رو یک سال پس از ورود به بحران سوریه، هر هفته در تمام روستاهای مرزی استان ادلب گشت می زدم که این ظواهر عجیب علیه جامعه سوریه و اعراب نظرم را و توجهم را جلب کرد.

کمال الجفا افزود: پس از آنکه جنایات آنها ادامه یافت و آنها پشت سر مخالفان سوری پنهان شدند و عملیات نظامی که آنها علیه ارتش و مردم و غیرنظامیان انجام دادند و به آوارگی مردم ختم شد.

وی با بیان اینکه ۳۰۰ فیلم و مستند تاکنون درباره جنایات تروریست ها ساخته شده ولی هنوز نمایش داده نشده، درباره مشکلاتی که در ساخت فیلم و مستند با آن روبرو بود گفت: در استان ادلب افراد وطن دوست زیادی وجود دارند و نفراتی هم هستند که با من کار کرده و با جان خود هزینه کردند ، برخی از آنها توسط تروریست ها دستگیر شدند .

حقایق جنگ سوریه روشن شود

فرانسوا علم، دبیر کل اتحادیه مسیحیان شام لبنان در این باره گفت: این مستند شامل دو قسمت بود که یکی از آن ها با دیدن حوادث دردناکی که در آن منطقه رخ داد غم انگیز بود و دومی دارای نکات مثبتی بود که با تمرکز بر جنبه واقع بینانه، که شامل حجم زیادی از اطلاعات دقیق است که نشان می دهد حقایقی که سازمان دهندگان تلاش کردند تا جنگ در سوریه تحت پوشش انقلاب پنهان شده است.

چه بر سر مسیحیان ادلب آمد؟

غسان الشامی، نویسنده و محقق لبنانی نیز گفت: به روح قربانیانی که در سرزمین گل رز قربانی شدند درود می فرستم. چه بر سر مسیحیان ادلب آمد؟ بدون اینکه درباره صلیب های هر سوری مسیحی صحبت شود.

وی افزود: درست است که ادلب یک استان جدید است که در سال ۱۹۵۸ در جغرافیای سیاسی سوریه ایجاد شد، اما این سرزمین قدمتش به سه هزار سال قبل از میلاد می رسد.

غسان الشامی از همه کسانی که به فکر سامان دادن مسیحیان و وضعیت آنها هستند تشکر کرد و گفت : البته رنج و آوارگی مسیحیان جسر الشغور به خودی خود یک قتل عام است و آنها که باقی مانده اند، عرق و شرف این سرزمین را با خود حمل می کنند.