احمد فرهادی بابادی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: از سال گذشته مرکز ثبت و فهرست نویسی کتابهای خطی در کتابخانه مولوی شهرکرد راهاندازی شده است و همه کتابهای سربی و سنگی ثبت و فهرستنویسی شده است.
به گفته وی، هماکنون یک میلیون جلد کتاب در کتابخانههای استان وجود دارد که در همه زمینهها موجود است و این کتابها در طول سال مورد استقبال علاقهمندان قرار میگیرد.
مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه طرح راهاندازی کتابخانه مرکزی در استان در سال ۸۸ آماده شد، گفت: احداث کتابخانه مرکزی مطالبه جدی و عمومی است و همت مسوولان را میطلبد.
فرهادی با اشاره به اینکه ماهانه ۵۰ هزار جلد کتاب در کتابخانههای استان به امانت داده میشود، افزود: هماکنون بیش از یک میلیون جلد کتاب در کتابخانههای عمومی استان وجود دارد.
وی افزود: هماکنون ۶۲ باب کتابخانه و پیشخوان کتاب با زیربنای بیش از ۲۵هزار متر مربع در استان فعال است که از این تعداد ۱۰ باب کتابخانه در مناطق روستایی و مابقی در شهرها فعال هستند.
وی با اشاره به اینکه ۴۰ هزار نفر عضو کتابخانههای عمومی استان هستند و در طول سال چندین کتاب به امانت میگیرند، گفت: ۲۵۰ هزار کد ملی در سایت نهاد کتابخانههای استان ثبت شده است.
وی افزود: در کتابخانههای عمومی استان علاوه بر امانت کتاب، کارگاههای آموزشی، کلاسهای درس، نقد کتاب، معرفی کتاب نیز انجام میشود و امسال برای نخستین بار با راهاندازی کسب و کارهای کوچک درسطح کشور، نمایشگاههای معرفی این کسب وکارها در کتابخانههای عمومی استان برگزار میشود.
به گفته وی، سالانه بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار جلد کتاب از کتابخانههای عمومی استان امانت داده میشود که سرانه امانت کتاب در استان نیم کتاب به ازای هر فرد است.
فرهادی با تاکید بر اینکه علاوه بر کتابخانههای عمومی استان در کتابخانههای شخصی، کتابخانه در مدارس، دانشگاهها، مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان نیز فعال است، افزود: دسترسی آسان و بهتر به کتاب یکی از سیاستهای نهادکتابخانه برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است.
وی اظهارداشت: سالانه نزدیک به ۴۰ هزار جلد کتاب جدید با موضوعات مختلف و در ۱۰ رده بندی به کتابخانههای استان ارسال میشود که با توجه به موقعیت کتابخانه ممکن است استقبال از کتابخانه و کتابهای مختلف متفاوت باشد.
به گفته وی، براساس استاندارد اگر ۳۰ درصد کتابهای جدید در کتابخانه به امانت برده شود، استقبال خوب است، در حالی که ممکن است برخی کتابها در یکسال در یک شهر مخاطب خاصی نداشته باشند.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دارای ۱۲ شهرستان با جمعیتی نزدیک به یک میلیون نفر جمعیت است.