کرمانشاه - ایرنا - مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه با بیان اهمیت مبارزه بیولوژیک در ارتقای سلامت محصولات کشاورزی، گفت: با انجام این نوع مبارزه با آفات در استان از مصرف ۲۴ تن انواع سموم کشاورزی جلوگیری شده است.

«کیومرث اکبری» روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در سال زراعی جاری در سطح ۲۳ هزار و ۴۳۵ هکتار مبارزه بیولوژیک توسط زنبور هابروبراکون با آفات پیله خوار نخود، ساقه خوار ذرت و کرم میوه گوجه فرنگی انجام شده است.

وی افزود: در این نوع مبارزه از موجود زنده و یا مواد حاصل از آنها بر علیه عوامل خسارت‌زای گیاهی از جمله آفات، بیماریهای گیاهی و علف های هرز استفاده می شود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با بیان اینکه در مبارزه بیولوژیک با تکثیر، رهاسازی و مراقبت از عوامل مفید طبیعت بر علیه عوامل خسارت‌زا کنترل طبیعی و بیولوژیک صورت می‌گیرد یادآور شد: این روش یکی از روش های کنترلی مورد استفاده در تولید محصول سالم و ارگانیک است و در سال‌های اخیر تمایل کشاورزان برای بکارگیری آن بیشتر شده و البته پتانسیل توسعه این روش از لحاظ فنی و تجربی با چندین عوامل خسات‌زای دیگر و محصولات کشاورزی بیشتری وجود دارد.

اکبری در زمینه استفاده از زنبور هابروبراکن در مبارزه بیولوژیک در این استان گفت: ۵۰ درصد از هزینه های تولید زنبور هابروبراکن به عنوان عامل مفید توسط بخش دولتی پرداخت شده است که این مبلغ از محل یارانه بهینه سازی مصرف سموم و طرح جهش تولید در دیمزارها تامین شده و مابقی توسط خود کشاورزان پرداخت گردیده است.

وی تعداد واحدهای فعال تولید عوامل بیولوژیک دارای مجوز را در استان پنج واحد اعلام کرد و یادآور شد: برای تولید زنبور هابروبراکن از سوش محلی داخل استان و توسط یکی از واحدهای فعال استفاده شده است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در ادامه گفت: نظارت بر کارگاه، کیفیت و کمیت تولید عوامل بیولوژیک توسط مدیریت حفظ نباتات و واحدهای تابعه انجام گرفته و تولید و حمل تا مراکز خدمات جهاد کشاورزی توسط واحدهای تولیدی صورت پذیرفته است.

وی اضافه کرد: در سطح ۲۷۸ هکتار از مزارع استان نیز از ماده بیولوژیک بر علیه آفات استفاده شده است.

به گزارش ایرنا؛ کشاورزی محور توسعه پایدار کرمانشاه و یکی از بخش‌های مهم این استان مرزی و چهار فصل است که با تولید بیش از چهار میلیون و ۵۷۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی علاوه بر تامین نیازهای غذایی داخل استان، بخش زیادی از نیازهای کشور را نیز تامین و تضمین می‌کند.

کرمانشاه استانی پهناور در غرب ایران با ۲۵ هزار کیلومتر مربع مساحت، یکی از استان‌های مهم از حیث کشاورزی و منابع طبیعی محسوب می‌شود به طوریکه ۷۰ درصد مساحت استان را عرصه‌های منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.

همچنین بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان کرمانشاه وجود دارد که سالانه چهار میلیون و ۵۷۵ هزار و ۸۱۴ تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات و آبزیان در استان تولید می‌شود.

داشتن ۱۱ اقلیم آب و هوایی، بارش های ۲ برابری نسبت به میانگین کشوری، چهار فصل بودن و تولید بیش از ۹۸ درصد محصولات زراعی و باغی در استان از جمله ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بخش کشاورزی استان کرمانشاه است که از این ظرفیت برای رفع بیکاری و ایجاد اشتغال، افزایش درآمد کشاورزان و رونق اقتصادی استان استفاده کرد.

از مجموع جمعیت استان حدود ۱۲۵ هزار بهره‌بردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.

استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۳۱ بخش، ۳۲ شهر، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان سکونت می‌کنند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی می‌کنند.