رضا مقدم روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: زمان برداشت چغندرقند از مزارع شهرستان بر اساس اعلام کارشناسان مرکز تحقیقات کشاورزی، اول مهر ماه تعیین شده و کارخانه قند شهرستان میاندوآب از این تاریخ، آماده تحویل محصول تولیدی چغندرکاران منطقه است.
وی اضافه کرد: امسال چهار هزار و ۱۸۴ هکتار از اراضی زراعی شهرستان میاندوآب به کشت محصول چغندرقند اختصاص یافته است که پیش بینی می شود بیش از ۲۵۱ هزار تن چغندرقند از اراضی زیر کشت این محصول برداشت شود.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب افزود: استفاده از ماشین آلات مدرن در برداشت و تغییر آرایش کشت از کشت معمولی به ۴۰ در ۶۰ مورد توجه و پیگیری است که امسال در سطح ۵۶۷ هکتار از اراضی زیر کشت این محصول اجرایی شده است.
وی ادامه داد: در راستای کاهش مصرف آب در تولید محصول چغندرقند، ترویج استفاده از سیستم های نوین آبیاری را در دستور کار قرار داده ایم که تاکنون یک هزار و ۴۲۰ هکتار از اراضی زیر کشت این محصول به سیستم آبیاری بارانی و ۳۰ هکتار نیز به نوار آبیاری تی تیپ مجهز شده است.
مقدم گفت: قیمت خرید تضمینی محصول چغندرقند امسال به ازای هر کیلوگرم با عیار ۱۶ درصد، ۲۸ هزار ریال اعلام شده است.
مدیر جهاد کشاورزی با ابراز رضایت از کیفیت محصول تولیدی در شهرستان میاندوآب افزود: سال گذشته متوسط عیار چغندرقند تولیدی در شهرستان میاندوآب ۱۶.۳۲ درصد بود.
وی تاکید کرد: در راستای حمایت از تولیدکنندگان مهندسین ناظر کشاورزی جهت نظارت بر تعیین اُفت و عیارسنجی چغندرقند از تاریخ شروع دوره بهره برداری این محصول در کارخانه قند میاندوآب حضور خواهند یافت.
به گزارش ایرنا چغندرقند یکی از محصولات اساسی و ماده اولیه صنایع قند و شکر استان بوده و از لحاظ اقتصادی و اشتغالزایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و آذربایجان غربی نقش عمدهای را در تولید شکر و خودکفایی کشور در تامین این محصول و جلوگیری از خروج ارز از کشور را دارد.
آذربایجانغربی به علت برخورداری از آب و خاک مناسب و دارا بودن پنج کارخانه قند در شهرستانهای ارومیه، خوی، پیرانشهر، میاندوآب و نقده همواره در تولید چغندرقند و شکر در کشور در جایگاه برتری قرار داشته و یکی از قطبهای مهم تولید چغندرقند در کشور است.
کارخانه قند میاندوآب در سال ۱۳۱۵ با ظرفیت جذب ۳۵۰ تُن چغندر در روز تاسیس شد و در سال ۱۳۹۴ ظرفیت آن به یک هزار و ۸۰۰ تُن ارتقا پیدا کرد اما این کارخانه اکنون با ظرفیت جذب سه هزار و ۲۰۰ تُن در روز به عنوان یکی از قدیمیترین و بزرگترین کارخانههای قند آذربایجانغربی و کشور فعالیت دارد.
دشت حاصلخیز میاندوآب با ۴۵ هزار هکتار اراضی قابل کشت، شامل ۳۷ هزار هکتار اراضی زراعی، هشت هزار هکتار باغ و تولید سالانه بیش از ۹۰۲ هزار تُن انواع محصولات کشاورزی، یکی از قطب های مهم کشاورزی آذربایجانغربی است.
میاندوآب در جنوب آذربایجانغربی واقع شده است.