به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، رضا مقدم روز چهارشنبه در این خصوص اظهار کرد: کاشت پسته در سطح ۶.۵ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان میاندوآب انجام شده که ۲.۵ هکتار از این باغها بارور است.
وی افزود: امسال با ۳۱ درصد افزایش نسبت به سال گذشته، سه هزار و و ۷۵۰ کیلوگرم محصول پسته از باغهای این شهرستان برداشت و روانه بازار شد.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب ادامه داد: پسته یک محصول اقتصادی با ارزش افزوده بالاست که تحمل زیادی به شوری دارد و سازگار با شرایط کم آبی و مقاوم به خشکی است و در خاکهایی با حاصلخیزی کم نیز قابلیت کشت و تولید دارد.
وی اضافه کرد: در راستای احیای دریاچه ارومیه و تغییر الگوی کشت، توسعه کشت و جایگزینی محصولاتی با نیاز آبی کم نظیر پسته در قالب طرحهای اصلاح و احیای باغات درجه ۲ و حذف و جایگزینی باغات درجه ۳، به جای محصولات پر آب مانند سیب توصیه و ترویج می شود.
مقدم گفت: ارقام اکبری و احمد آقایی پسته به دلیل دیر گل بودن، سازگار با منطقه و مناسب جهت کشت در شهرستان است.
وی با اشاره به تلاش صورت گرفته در خصوص فرآوری این محصول افزود: یک واحد پسته پاک کنی به ظرفیت سالانه ۱۵۰ تن با قابلیت پوست گیری، سورت و خشک کنی محصول پسته با صرف اعتبار ۵۰ میلیارد ریال در «کوی قرهورن» این شهرستان به زودی به بهرهبرداری میرسد.
وی اضافه کرد: این واحد تولیدی در زمینی به مساحت ۹۱۷ مترمربع با زیربنای ۴۵۰ مترمربع احداث شده است که با آغاز بهره برداری آن، برای پنج نفر بهصورت مستقیم و پایدار، زمینه اشتغال فراهم می شود.
به گزارش ایرنا، دشت حاصلخیز میاندوآب با ۴۵ هزار هکتار اراضی قابل کشت، شامل ۳۷ هزار هکتار اراضی زراعی، هشت هزار هکتار باغ و تولید سالانه بیش از ۹۰۲ هزار تُن انواع محصولات کشاورزی، یکی از قطب های مهم کشاورزی آذربایجانغربی است.
میاندوآب در جنوب آذربایجانغربی واقع شده است.
نظر شما