به گزارش ایرنا، کاظم ارزانی روز دوشنبه در سیزدهمین کنگره باغبانی ایران در گرگان، اظهار کرد: تشویق وزارت جهادکشاورزی در حوزه گسترش تعداد انجمنهای صنفی و محصولی میتواند استفاده از ظرفیتهای حوزه باغبانی در کشور را به خوبی افزایش دهد.
وی تاکید کرد: این اقدام با افزایش انجمنهای صنفی و محصولی، ارتباط با انجمن باغبانی ایران ایجاد میکند.
ارزانی ادامه داد: طبق گزارش معاون پژوهشی وزارت علوم، ۴۸۰ انجمن علمی در کشور وجود دارد که ۴۴ انجمن آن در بخش کشاورزی فعال است و در هیچ جای دنیا این تعداد انجمن علمی وجود ندارد.
وی تاکید کرد: وزارت علوم، سیاست خوبی را در زمینه استفاده از انجمن های علمی پیگیری میکند تا از این ظرفیت در حوزه های مختلف به ویژه توسعه باغبانی بهرهبرداری شود.
ارزانی افزود: انتظار است که کمیسیون و انجمنهای علمی وزارت علوم از انجمنهای قوی و تاثیرگذار حمایت شود تا هم افزایی بین بخش دولتی و خصوصی بیشتر شود.
وی ادامه داد: فرصتهای زیادی در حوزه باغبانی کشور در کنار چالشهای پیشرو آن در حوزه تولید، وجود دارد که باید مزیتهای نسبی این حوزه بیشتر تقویت شود تا تولید پایدار و امنیت غذایی توسعه یابد.
وی کمبود آب، سرمازدگی و شوری و تغییر اقلیم را مهمترین چالش پیشرو باغبانی در کشور برشمرد و گفت: باید تلاش شود تا چالشهای پیشرو این حوزه به فرصت تبدیل شود و برای موفقیت راهی جز بها دادن به تحقیقات علمی درست، نداریم.
براساس گزارش دبیر سیزدهمین کنگره علوم باغبانی ایران در گرگان، در این دوره ۶۱۶ مقاله رسیده به دبیرخانه آن مورد تایید هیات داوران قرار گرفته است که سه مقاله از کشورهای ایتالیا، ترکیه و آمریکا است.
سیزدهمین دوره کنگره علوم باغبانی ایران از امروز ( دوشنبه) به میزبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان به مدت سه روز آغاز به کار کرده که در این کنگره علمی شماری از دانشجویان و دانشگاهیان متخصص، هیات علمی مراکز تحقیقاتی، تولید کنندگان، صاحبان صنایع تبدیلی، مسوولان کشوری و استانی شرکت دارند.
تولید و فیزیولوژی گیاهان باغبانی، به نژادی، زیست فناوری و کشت بافت گیاهی، مدیریت تنش های زیستی و غیر زیستی، فیزیولوژی و فناوری پس از برداشت، مهندسی گلخانه و مدیریت تولیدات گلخانه ای، کشت، فرآوری، فیتوشیمی و کاربردگیاهان دارویی، باغبانی تزئینی و مدیریت سینما، منظر و فضای سبز شهری، کارآفرینی، مدیریت بازاریابی و فروش محصولات باغبانی، آبیاری، تغذیه و کشت های بدون خاک، باغبانی ارگانیک و تولید محصول سالم و تولید و گواهی بذر و نهال محورهای سیزدهمین کنگره علوم باغبانی ایران در گرگان است.
دوازدهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران ۱۴ شهریور ماه سال ۱۴۰۰ به مدت سه روز در دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان استان کرمان برگزار شد.