غلامرضا شفیق روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: اخیرا ۲ دستگاه سنجش کیفیت هوا در شهرهای اسفراین و شیروان استان نصب شد که در این زمینه ۱۲ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
وی با اشاره به اینکه در استان با کمبود دستگاه سنجش کیفیت هوا روبه رو هستیم افزود: آلودگی هوای مرکز خراسان شمالی تنها در یک نقطه از بجنورد قابل سنجش و اندازه گیری است و تنها ایستگاه سنجش آلودگی هوای مرکز استان در جوار اداره کل حفاظت محیط زیست مستقر است.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی خاطرنشان کرد: در شهر جاجرم هم دستگاه سنجش آلایندگی هوا نصب شده است که تنها قادر به اندازه گیری آلودگی ناشی از ریزگردها است.
وی با اشاره به اینکه شاخص کیفی هوا در استان به حد بحران رسید گفت: در این زمینه نشست کارگروه اضطرار آلودگی هوا در مرکز مدیریت بحران استان تشکیل و مصوب شد که فعالیت سنگ شکن های اطراف شهر بجنورد محدود شود، همچنین دانشگاه علوم پزشکی در خصوص رعایت موارد بهداشتی نسبت به اطلاع رسانی اقدام کند.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی افزود: تامین و توزیع ماسک مورد تایید دانشگاه علوم پزشکی استان، توسط هلال احمر در بعضی از میادین شهر بجنورد از دیگر مصوبه های این نشست است.
شفیق گفت: امروز فعالیت های ورزشی در فضای باز توسط اداره کل ورزش و جوانان ممنوع شده است.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی خاطرنشان کرد: آلودگی هوا از صبح امروز شروع شده و امکان دارد در ساعات آینده از میزان آلودگی ها کاسته شود.
به گزارش ایرنا، هوای بجنورد امروز برای ساعاتی با شاخص آلودگی گرد و خاک ۴۲۱ در وضعیت خطرناک قرار گرفت.
براساس این گزارش در شاخص سنجش هوا وضعیت صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای تمام گروه های سنی، ۲۰۱ تا ۳۰۰ خیلی ناسالم و بیش از ۳۰۰ خطرناک و بحرانی است.
کارشناسان بر این باورند که گرد و غبار، علت مهم آلودگی هوای بجنورد است ضمن اینکه محدوده شهر بجنورد عرصه فعالیت سنگ شکن ها، کارخانه آسفالت و دیگر واحدهای آلاینده قرار دارد.
خراسان شمالی با بیش از یک میلیون نفر جمعیت در شمالشرق کشور واقع است.