غلامرضا شفیق روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بیشترین خسارت ها از حادثه های طبیعی در استان مربوط به بخش کشاورزی است به طوری که کشاورزان در ۶ ماهه امسال متحمل ۱۶ هزار و ۹۹۰ میلیارد ریال خسارت شدند.
وی با اشاره به اینکه ۵۳۰ راس دام شهرستان اسفراین در سیل اوایل شهریورماه جاری تلف شدند خاطرنشان کرد: سرمای دیررس بهاره، سیل و تگرگ بیشترین خسارت ها را به باغ ها و زمین های کشاورزی استان وارد کرده است.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی درباره جبران خسارت های حادثه های طبیعی برای کشاورزان اظهار کرد: تنها راهکار جبران بخشی از خسارت های وارد شده به کشاورزان، استفاده از مزایای صندوق بیمه کشاورزی است که در این زمینه به فعالان این بخش توصیه می شود، محصولات خود را بیمه کنند.
وی گفت: همچنین بارندگی ها و وقوع سیل در سال جاری در بخش تاسیسات زیربنایی سه هزار و ۷۸۰ میلیارد ریال خسارت به استان تحمیل کرده است.
شفیق خاطرنشان کرد: وقوع سیل و بارندگی های امسال سبب خسارت به ۲۳۲ واحد مسکونی شهری و روستایی استان و ۳۳ دستگاه خودرو شد.
خراسانشمالی روی خط بحرانهای طبیعی
خراسان شمالی یک دهه گذشته آبستن حوادث زیادی بوده است و در این مدت به طور میانگین سالانه ۴۳۲ زمین لرزه در استان ثبت و پردازش شد که بر این اساس شمار زمین لرزه های رخ داده در سال گذشته نسبت به میانگین ۱۰ ساله ۵۵.۵ درصد کاهش دارد و این استان در سال گذشته به لحاظ رخداد زمین لرزه در رتبه ۱۲ استان های کشور قرار گرفت.
از طرفی کشاورزی محور اصلی اقتصاد خراسان شمالی را تشکیل می دهد ولی این خطه قطب دامداری و دامپروری کشور است و داده ها حاکی از این است که پارسال ۳۰ هزار و ۱۹۱ هکتار از زمین های زراعی استان ناشی از وقوع سیل و تگرگ و سرمازدگی دچار خسارت شد که میزان آن حدود ۹۸۵ میلیارد ریال ثبت شده است.
در اثر حادثه های مختلف سال گذشته یکهزار و ۶۹۴ مورد از منابع آبی بخش کشاورزی از جمله چاه، چشمه و قنات در حادثه های بارندگی و سیل دچار خسارت شد و ۷۹ راس دام به ارزش بیش از ۱۷ میلیارد ریال و ۶۰ هزار قطعه طیور به ارزش بیش از ۲۵ میلیارد ریال از بین رفت.
خراسان شمالی با بیش از یک میلیون نفر جمعیت، ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد و ۴۴ درصد از جمعیت آن در روستاها سکونت دارند.