ارومیه - ایرنا - پاییز که از راه می‌رسد به رغم خداحافظی درختان با برگ‌های رنگارنگ، سلام کودکان و نوجوانان به برگ‌های دفتر مشق و کتاب‌های مدرسه رنگی تازه به هر کوی و برزن در آذربایجان غربی می‌بخشد تا نویدی بر آغازی پر از نشاط و شادی برای کودکان و نوجوانان این نقطه مرزی باشد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، نسیم مهر وقتی در آذربایجان غربی وزیدن می‌گیرد همراه با خنکای پاییز، بوی مهر و مدرسه در سراسر استان می‌پیچد و دوباره روح تازه ای با جنب و جوش کودکان و نوجوانان در کالبد شهرهای این خطه از ایران اسلامی دمیده می‌شود.

این ایام، روزهای پر از شور و شوقی برای کودکان و نوجوانان است و این را می‌شود حتی در روزهای تعطیل، از حضور آنان در بازار داغ نوشت افزار، لباس و فروشگاه‌های کیف و کفش به وضوح دید.

سلام به همشاگردی‌های سال گذشته اولین هدیه ارزنده و غیرمادی مهرماه به دانش آموزان است که بر آنان ارزانی می‌شود و آنان به شوق دیدار هم و آغازی دوباره با خواب خوش سحرگاهی وداع می کنند و برای دانش اندوزی راهی مدارس می‌شوند.

بیش از ۴۰ هزار نفر از معلمان و فرهنگیان استان هم که از هفته ها قبل به مانند باغبانی مهربان کار سبز نگه داشتن و ثمر دادن تلاش کودکان را برعهده داشتند، همچنان در سنگر مدرسه پر تلاش حضور دارند تا همچنان سرشار از مهر و مودت درب‌های مدرسه را به روی دانش آموزان در اول مهرماه بگشایند.

بازگشایی مدارس را می‌توان بهترین پایان خوش برای تعطیلات تابستانی محسوب کرد چرا که از این رهگذر درهای دانایی گشوده می‌شود و طالبان علم و آگاهی به آغوش باغبانان مهربان این دیار باز می‌گردند تا چراغ دانش بار دیگر پرفروغ ترین راهنمای علاقمندان به علم و دانش در پنج هزار و ۲۰۰ مدرسه و ۲۷ هزار کلاس درس باشد.

۹۸ درصد دانش آموزان آذربایجان غربی ثبت نام شدند

طبق پیش بینی‌ها، امسال ۷۰۰ هزار نفر دانش آموز اعم از ابتدایی، متوسطه و نوآموزان پیش دبستانی و بزرگسالان رهسپار مدارس می‌شوند که در بیش از پنج هزار مدرسه استان تحصیل خواهند کرد.

مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان غربی در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینکه ثبت نام ۹۸ درصد این دانش آموزان در سامانه سیدا قطعی شده‌است، گفت: ۲ درصد باقی مانده دانش آموزانی هستند که در روستاها و در حال برداشت محصول بوده و یا افرادی هستند که تجدیدی داشتند و در شهریور ماه امتحان مجدد داده‌اند.

علی مطهری بیان کرد: ثبت نام ۹۵ درصد از کتاب های درسی هم صورت گرفته و توزیع کتاب درسی هم در سطح مناطق ۲۴ گانه بین ۸۵ تا ۹۰ درصد انجام شده‌است.

۱۱۹۰ میلیارد ریال برای تعمیر و تجهیز مدارس آذربایجان غربی هزینه شد

دبیر پروژه مهر آذربایجان غربی نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: در زمینه تعمیر و تجهیز و هوشمندسازی مدارس، ۱۷۳ کلاس درس هوشمندسازی شده و تجهیز مدارس با یک هزار و ۱۹۰ میلیارد ریال انجام شده است.

افشین سنایی بیان کرد: در این راستا توزیع ۲ هزار و ۳۰۰ میز و نیمکت، توزیع ۱۶ تن رنگ در سطح مدارس، تعمیر و ایمن سازی ۲۸ مدرسه با ۲۵۰ کلاس درس انجام شده‌است.

همچنین احداث و تحویل ۲۵۰ کلاس به آموزش و پرورش با ۳۵ هزار متر مربع فضا توسط اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان انجام شده‌است.

براساس اظهارات سنایی قرارگاه جهادی عدالت تربیتی و نصیب برابر نیز رنگ آمیزی مدارس مناطق کم برخوردار به تعداد ۳۷۸ مدرسه در قالب طرح شهید عجمیان را اجرا کرده‌است.

وی با اشاره به احداث ۹۷ چشمه سرویس بهداشتی در مدارس گفت: در کنار این اقدامات تحصیص هفت تن رنگ نیز توسط گروههای جهادی به مدارس زلزله زده خوی انجام و مدارس این منطقه رنگ آمیزی شده‌است.

اختصاص ۱۰ میلیارد ریال برای خرید یک هزار و ۸۵۰ سِت برای رویه و پشتی صندلی های دانش آموزی و خرید ۱۴ تن رنگ هم در راستای تجهیز کلاس ها انجام شده‌است.

مدارس کم برخوردار استان هم از خدمات و فعالیت های قرارگاه جهادی عدالت تربیتی و نصیب برابر آموزشی بی بهره نمانده‌اند و در ۲ مرحله، هر مرحله ۱۳ میلیارد ریال برای ۷۷ مدرسه کم برخوردار واریز شده‌است.

۱۴۲۸ نفرجذب دستگاه تعلیم و تربیت در آذربایجان غربی شدند

پروژه مهر در آذربایجان غربی با هدف ارتقای کمی و کیفی فعالیت های آموزشی و پرورشی در آستانه بازگشایی مدارس، شناخت کاستی ها و کمبودها، لزوم هماهنگی بیشتر در میان واحدهای پشتیبان دستگاه تعلیم و تربیت، با هدف شروع شورانگیز مهرماه و بازگشایی مدارس در پرتو مشارکت های عمومی و ایجاد بستر و زمینه مناسب برای دمیدن روحیه امید و شادابی در مدارس برای شروع سال تحصیلی با محوریت تقویت مدارس عادی دولتی، فعالیت خود را در ابتدای تابستان امسال آغاز کرد.

دبیر پروژه مهر استان در این باره به ایرنا گفت: کارگروه برنامه ریزی، ساماندهی و بهسازی نیروی انسانی و فضا و تجهیزات، یکی از این کارگروه‌هاست که نقل و انتقال همکاران در این زمینه بررسی شده‌است.

افشین سنایی گفت: در مرحله اول ۳۲۴ نفر از همکاران انتقال برون استانی داشتند و در مرحله دوم ۱۹۳ نفر فرهنگی از خارج استان که متقاضی ورود به استان ما بودند، ساماندهی شدند.

وی افزود: استخدام آموزگاران ماده ۲۸ به تعداد یک هزار و ۴۲۸ نفر که بیش از ۷۰۰ نفر برای دوره ابتدایی بود، انجام و مراحل بکارگیری آنان طی شده‌است.

همچنین جذب نیروهای فارغ التحصیل دانشگاه فرهنگیان به تعداد یک هزار و ۱۸۸ نفر، جذب فرزندان ایثارگر به تعداد ۱۱۸ نفر و جذب سرباز وظیفه و طلبه معلم به تعداد ۱۶۵ نفر محقق شده‌است.

برهمین اساس برگزاری دوره پیش دبستانی تابستانی با پوشش چهار هزار و ۸۰۰ نوآموز در استان انجام شده‌است.

سنایی ادامه داد: اجرای طرح شهید سلیمانی در مدارس با احداث ۱۱ چمن مصنوعی محقق شد و ایجاد فضای استاندارد ورزشی برای مدارس در دستور کار بوده‌است که در این راستا پنج کلاس ورزشی در مدارس راه اندازی و کف پوش ۶ سالن نیز بهسازی و تعویض شده‌است.

وی گفت: در راستای اجرای طرح شهید خرازی هم آزادسازی فضاها و سالن های ورزشی که برای استفاده اولیا و خود دانش آموزان است ۲۷ سالن آزاد سازی شده‌است.

بیشتر بخوانید: نهضت مدرسه سازی در آذربایجان غربی آغاز شده است

توزیع امکانات آموزشی در آذربایجان غربی عادلانه نیست

دولت سیزدهم نگاه ویژه به بهبود شاخص‌های آموزش و پرورش آذربایجان غربی دارد

به گزارش ایرنا عقب ماندگی‌های موجود در بخش آموزش و پرورش آذربایجان غربی میراثی از گذشته و شرایط مختلف حاکم در منطقه بوده‌است که مسوولان استانی در این زمینه که نیازمند نسخه‌ای ملی برای رفع این چالش‌ها هستیم متفق القول هستند.

استاندار آذربایجان غربی در این زمینه گفت: نهضت مدرسه سازی در استان برای جبران این کاستی ها آغاز شده و از ظرفیت نهادهای حاکمیتی، دولتی و خیرین برای تسریع روند ارتقای شاخص‌های آموزش و پرورش استفاده خواهد شد.

محمدصادق معتمدیان با اشاره به مشکلات آموزش و پرورش آذربایجان غربی، افزود: با امکانات و ظرفیت‌های استان، مشکلات حوزه آموزش و پرورش قابل حل نبوده و در دولت سیزدهم نگاه ویژه به بهبود شاخص‌های این حوزه وجود دارد.

وی اظهار کرد: جبران عقب افتادگی های آذربایجان غربی در حوزه آموزش و پرورش نیاز به عزم ملی و همراهی نمایندگان مجلس دارد، چرا که توزیع امکانات آموزشی در این استان عادلانه و متوازن نیست و باید این رویه تغییر کند.

وی با بیان اینکه در این استان با چالش جدی در فضای آموزشی مواجه هستیم که رفع این کمبودها نیازمند توجه ویژه است، اظهار کرد: نیاز این استان به ۱۷ هزار کلاس درس جدید برآورد می‌شود و هم اکنون برای دستیابی به میانگین کشوری نیازمند پنج هزار کلاس درس هستیم.

استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: شاخص فضای آموزشی در برخی شهرهای استان حتی کمتر از میانگین استانی و حدود ۴.۲ مترمربع است.

این استان نیازمند یک عزم ملی برای جبران این کمبودهاست ضمن اینکه نهضت مدرسه سازی که در این منطقه راه اندازی شده به تنهایی جوابگوی حل مشکلات نیست.

معتمدیان افزود: درزمینه تامین کادر آموزشی نیز این استان دارای کمبودهای جدی است و برای حل این موضوع مهم نیز باید وزارت آموزش و پرورش نگاه ویژه‌ای به آذربایجان غربی داشته باشد.

وی با اشاره به به اینکه ۲۳ هزار میلیارد ریال برای برای توسعه فضای آموزشی استان در سفر رییس جمهور مصوب شده‌است، گفت: بیش از هفت هزار میلیارد ریال آن تخصیص یافته‌ که رقم بسیار مطلوبی است.

استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: در جریان زلزله خوی نیز ۲ هزار میلیارد ریال (۲۰۰ میلیارد تومان) برای بازسازی مدارس این شهرستان اختصاص یافت و ۴۰۰ میلیارد ریال برای این منظور هم از محل اعتبارات استانی تخصیص دادیم تا کمبودی وجود نداشته باشد.

۳۵ هزار مترمربع به فضای آموزشی آذربایجان‌غربی افزوده شد

افق پیش رو در سرانه نوسازی مدارس و کلاس‌های درس در آذربایجان غربی رسیدن به سرانه ۵.۲۲ (میانگین کشوری) از ۴.۲ متر مربع به ازای هر نفر است و این درحالی است که این استان در حال حاضر برای دستیابی به میانگین کشوری نیازمند پنج هزار کلاس درس است.

با پیگیری های استاندار آذربایجان غربی و تخصیص های کلان اعتباری بالای ۷۰ درصدی از اعتبارات ملی در دولت سیزدهم این استان با یک رشد مطلوب توانست به رتبه ۲۸ کشوری دست یابد اما به رغم این اقدامات همچنان در رتبه های آخر از نظر سرانه فضای آموزشی قرار دارد.

مدیرکل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان‌غربی در این زمینه با اشاره به اینکه امسال ۳۵ هزار مترمربع به فضای آموزشی استان با افتتاح ۴۶ پروژه آموزشی جدید افزوده شد، گفت: عملیات احداث ۲۵۰ کلاس درس و با اعتبار هزینه شده پنج هزار میلیارد ریال در آستانه بازگشایی مدارس به اتمام رسید و در ردیف کلاسهای مورد بهره برداری قرار گرفت.

عملیات احداث ۲۵۰ کلاس درس و با اعتبار هزینه شده پنج هزار میلیارد ریال در آستانه بازگشایی مدارس به اتمام رسید و در ردیف کلاسهای مورد بهره برداری قرار گرفت.

قهرمان رحمانی اضافه کرد: از جمله این مدارس می‌توان به بزرگترین هنرستان در شمال غرب کشور در ارومیه و همچنین اولین مدرسه سبز خیّری در سطح کشور که در شهرستان مهاباد احداث شده اشاره کرد.

مدیرکل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان غربی اظهار کرد: از این مدارس ۵۹ درصد آن به صورت تمام خیّری و مشارکتی احداث شده و حدود هشت هزار دانش آموز را تحت پوشش قرار خواهد داد.

به گزارش ایرنا، آذربایجان غربی با ۶۸۰ هزار دانش آموز نیاز مبرم به بیش از پنج هزار کلاس درس دارد هنوز هستند دانش آموزانی در نقاط مختلف این منطقه و به ویژه مرکز استان ارومیه که در کلاس‌های کانکسی و یا سه شیفته در حال تحصیل هستند و نیازمند دستان و آستینهای پرمهری که برای احداث مدارس و تجهیز آنان بالا زده شود.