به گزارش خبرنگار ایرنا ، در کنار دریاچه زیبای شورابیل اردبیل ساختمان بزرگی به شکل کشتی به عنوان موزه دفاع مقدس بنا شده که این روزها در هفته دفاع مقدس، قیامتی در آن برپاست و روزهای فتح و ظفر با شنیدن موزیک و مارش نظامی در اذهان تداعی میشود.
عظمت این کشتی، حدیث نبوی «اِنَّ الْحُسین مِصباحُ الْهُدی وَ سَفینَهُ الْنِّجاة» را به یاد میآورد و به راستی رزمندگان اسلام همچون یاران حضرت سیدالشهداء در زمره سعادتمندانی هستند که داخل کشتی نجات راه یافتند و با نور علوی هدایت شدند.
در محوطه کشتی خاکریزها، تپه ماهورها و جریان آبی از وسط تپهها میگذرد و آن طرف خودروهای زرهی، توپ ها و تانکها طوری استقرار یافتهاند که انگار در قالب کاروان راهیان نور در مناطق عملیاتی جنوب و غرب حضور یافتهای!
شبیه خط مقدم و نظیر پشت جبهههاست و بسیجیان، ارتشیان و سپاهیانی را میبینی که مدام در حال رفت و آمد و آهسته و سریع با همدیگر سخن میگویند؛ گویی عملیاتی در حال تدارک است یا شب هنگام قصد دارند به دشمن شبیخون بزنند.
عظمت این کشتی، حدیث نبوی «اِنَّ الْحُسین مِصباحُ الْهُدی وَ سَفینَهُ الْنِّجاة» را به یاد میآورد و به راستی رزمندگان اسلام همچون یاران حضرت سید الشهدا در زمره سعادتمندانی هستند که داخل کشتی نجات راه یافتند و با نور علوی هدایت شدند.
پیرمردی از تبار جنگ و جهاد برای عدهای، از سلحشوری رزمندگان اسلام میگوید و خواهری چفیه و سربند اهدا میکند و آن سو قهقهه مستانه چندین رزمنده سالخورده که بعد از سالها همدیگر را دیدهاند به آسمان بلند میشود.
داخل کشتی دو طبقه پر از غرفهها و بخشهای تماشایی است؛ از کت و شلوار شهید ۱۱ ساله مرحمت بالازاده تا کلاه خلبان شهید غفور جدی که در آخرین پرواز بر سر داشته و آن را برای عبرت زمینیان جا گذاشته است.
نمایشگاه کمنظیری که در درون کشتی گسترده شده، مدیری دارد که برای یافتنش ساعتی در راهروهای کشتی به دنبال او گشتم و بالاخره در حالی که مشغول هدایت گروهی از بازدیدکنندگان بود یافتم؛ آقای بهرام عزیزی ملبس به لباس شریف سپاه پاسداران هدف از برپایی "نمایشگاه رزمی فرهنگی عملیات مسلم بن عقیل" در اردبیل را بازسازی نمادها و الگوهای معرف این عملیات و ترویج فرهنگ ایثار و پایداری اعلام کرد.
وی با اشاره به اینکه استان اردبیل در عملیات مسلم بن عقیل ۳۳ شهید عزیز تقدیم اسلام و ایران کرد، این نمایشگاه بزرگ را در دو بخش رزمی و فرهنگی توصیف کرد که در بخش رزمی آن موقعیت جغرافیایی منطقه عملیات مسلم بن عقیل و تپههای شهر سومار بازسازی شده است و گردان رزمی امام حسین (ع) از تیپ ۳۷ ، هر روز از ساعت ۱۶ به بعد گوشههایی از عملیات مسلم بن عقیل را در آن محوطه در مقابل چشم مردم و مسئولان اجرا میکند.
بهداری رزمی در حد درمانگاه صحرایی، ادوات جنگی، انواع توپ، دوشکا، مسلسل، تیربار و اسلحههای دیگر نیز در بخش رزمی نمایشگاه چه در داخل و چه در خارج کشتی به چشم میخورد و برنامههای جانبی نیز با همکاری دستگاههای اداری در محوطه دایر شده است و هنرمندان تئاتر هر روز نمایش خیابانی دفاع مقدس اجرا میکنند.
مدیر داخلی نمایشگاه، بخش فرهنگی آن را شامل ۷۰ غرفه اعلام کرد که با همراهی بسیج محلات، پایگاههای برتر استان، دستگاههای مختلف اداری و نیروهای مسلح ترتیب یافته است و در غرفه اداره کل مخابرات استان نیز به بازدیدکنندگانی که کارت ملی به همراه دارند، سیم کارت اعتباری رایگان با حجم قابل توجهی اینترنت اهدا میشود.
عزیزی میانگین بازدید روزانه از این نمایشگاه را ۲ هزار نفر عنوان کرد و زمان بازدید از این مجموعه نفیس و قابل تامل را از ساعت هشت تا ۲۰ و تا ۹ تیرماه اعلام کرد و برپایی این نمایشگاه را تکلیف کنگره ملی سه هزار و ۴۰۰ شهید استان برشمرد که چندی پیش در اردبیل با شور و حال خاصی برگزار شد.
کار ستاد اجرایی کنگره ملی سه هزار و ۴۰۰ شهید استان اردبیل بعد از برگزاری اجلاسیه نهایی، تمام نشده بلکه تحقیق و تفحص درباره آثار و احوال شهدا ادامه دارد و با دقتی که در این رابطه به کار گرفته میشود، شمار شهیدان استان از سه هزار و ۴۰۰ شهید بیشتر شده است.
به گفته او ، کار ستاد اجرایی کنگره ملی سه هزار و ۴۰۰ شهید استان اردبیل بعد از برگزاری اجلاسیه نهایی، تمام نشده بلکه تحقیق و تفحص درباره آثار و احوال شهدا ادامه دارد و با دقتی که در این رابطه به کار گرفته میشود، شمار شهیدان استان از سه هزار و ۴۰۰ شهید بیشتر شده و علت این است که بسیاری از هم استانیهای ما بعد از شهادت، در استانهای دیگر خاکسپاری شدهاند که با احتساب آنها تعداد شهدای استان اردبیل از چهار هزار فراتر میرود.
سید سعید اطهر نیاری که دوستی ادیب و علاقهمند به حوزه دفاع مقدس است را در غرفهای متعلق به موزه شهدا یافتم که مشغول نوشتن دعوتنامههایی برای مسئولان و مدیران بود تا از نمایشگاه بازدید به عمل آورند.
او ماجرای اجازه گرفتن شهید مرحمت بالازاده از آیتالله خامنهای رئیسجمهور وقت برای اعزام به جبههها را به بازدیدکنندگان نقل میکرد و به این نکته از خلبان غفور جدی نیز اشاره کرد که وصیت کرده بود که پیکر مرا به جای کفن با پرچم جمهوری اسلامی ایران به خاک بسپارند.
سرنیزه و قمقمه شهید شاپور برزگر نیز در غرفه موزه شهدا بود که مسئول این غرفه احوال آن شهید و همسرش را توصیف کرد که هر دو مسئول آموزش برادران و خواهران هنگام عزیمت به جبههها بودهاند و شاپور برزگر از سرچشمه شهادت سیراب شده است.
"شنیدن کی بود مانند دیدن"؛ باید خودتان بیایید و ببینید چقدر دیدنی است این نمایشگاه پربار که با نام و یاد شهدا و ایثارگران آزین شده است و هر بینندهای را مجذوب خود میکند و کم نیستند گردشگرانی که تفرجگاه شورابیل را رها کرده و برای ساعتی به داخل کشتی دفاع قدس میآیند.
آری تایتانیکها در تلاطم روزگار غرق میشوند و در پهنای تاریخ همچون غباری به چشم نمیآیند اما کشتی دفاع مقدس نه تنها در میان امواج سهمگین سیاهنمایی و حاشیهسازی معاندان نظام و بدخواهان ملت ایران، به صخرهای نمیخورد و متلاشی نمیشود، بلکه امروز در ساحل شورابیل اردبیل لنگر انداخته است و فردا در استانی دیگر، یاد یاران رفته را در ساحل چشمان مردم پیاده خواهد کرد.