علی انتظاری رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی در گفتوگو با خبرنگار حوزه احزاب ایرنا، با تحلیل اغتشاشات سال گذشته بر اساس «علوم اجتماعی محاسباتی» اظهار کرد: خارجیها با کمک کلان دادههای انتشار یافته در داخل، الگوریتم رفتار ما را شناسایی میکنند و بر اساس یک سری محرکها، گروههای هدف را مامور انجام خواستههای خود میکنند.
وی با اشاره به مهمترین گروه هدف جریان ضد انقلاب در اغتشاشات پاییز ۱۴۰۱ افزود: در اتفاقات سال گذشته، جریان ضد انقلاب بیشتر جوانان و نوجوانان را به خاطر اینکه فضای مجازی ذهنیتشان را کاملا تحت تاثیر قرار داده، هدف قرار داد.
انتظاری با اشاره به چرایی ناکامی براندازان در همراهکردن توده مردم با خود اظهار کرد: مردم با وجود شرایط سخت اقتصادی، به مرور متوجه شدند کسانی که دنبال اغتشاش هستند، اصلا به فکر خیر و صلاح مملکت یا بهبود شرایط نیستند و اهداف خاصی دارند و خود را تافته جدا بافته میدانند.
وی با بیان اینکه اغتشاشگران تصور میکردند از سرزمین دیگری وارد ایران شدهاند، افزود: مردم به مرور متوجه شدند با افراد عادی سر و کار ندارند. بر همین اساس باید گفت که منطق فضای مجازی بر رفتار اغتشاشگران حاکم شده بود.
انتظاری افزود: مردم پا پس کشیدند چراکه منطق رفتار اغتشاشگران با منطق رفتاری عموم جامعه متفاوت بود.
انتظاری با بیان اینکه منطق رفتار مردم ما کاملا معطوف به واقعیت است تاکید کرد: توده مردم ایران به ارزشها و هنجارهایی نظیر هتکحرمت افراد سالخورده یا هتک حرمت افراد با حجاب، حساسیت دارند و واکنش نشان میدهند.
وی گفت: برخی میگویند اگر سال گذشته براندازان شعار اقتصادی میدادند، مردم با آنها همراهی میکردند؛ این صحبت به نظر من صحیح نیست و مردم در هر صورت با این جماعت همراهی نمیکردند چراکه منطق رفتار دو طرف، کاملا متفاوت بود.
رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه براندازان سال گذشته با تحریک جوانان و نوجوانان بازخورد لازم را گرفتند، اظهار کرد: جریان ضد انقلاب بر اساس آن بازخورد(feedback)، امسال در شهرهای بزرگ بیحجابی و برخی مفاسد رفتاری و اخلاقی را دامن زد. ترویج این مفاسد، بیشتر با این هدف بود که مردم با نظام دچار چالش شوند.