لندن – ایرنا – رئیس یکی از بزرگترین فروشگاه‌های زنجیره‌ای در انگلیس هشدار داد که بحران هزینه‌های زندگی، عادت خرید مردم این کشور را تغییر داده و آن‌ها را به خرید کالاهای ارزان‌قیمت وادار است.

به گزارش ایرنا، «گیلز هرلی» مدیر فروشگاه الدی در گفت‌وگو با شبکه رادیویی بی‌بی‌سی ۴ عنوان کرد که مردم انگلیس بیشتر از هر زمان دیگری به دنبال محصولات ارزان‌قیمت و با برچسب اقتصادی هستند.

وی پیش‌بینی کرد که این وضع به دلیل مشکلات عمیق اقتصادی انگلیس، تا مدت‌ها ادامه پیدا خواهد کرد.

الدی یک فروشگاه‌ زنجیره‌ای ارزان‌قیمت آلمانی است که بیش از ۱۱ هزار و ۲۳۵ شعبه در سراسر جهان دارد. تا پارسال الدی پنجمین فروشگاه زنجیره‌ای بزرگ در انگلیس بود، اما طی یک سال گذشته تعداد شعبه‌های خود را افزایش داده و اکنون به جایگاه چهارمین فروشگاه بزرگ این کشور ارتقاء پیدا کرده است.

به گفته مدیر الدی، نیمی از سبد خرید مشتریان این فروشگاه را محصولات ارزان‌قیمت و با برچسب اقتصادی تشکیل می‌دهد.

وی افزود که این فروشگاه در ۱۲ ماه گذشته نزدیک به یک میلیون مشتری جذب کرده و دو سوم خانواده‌های انگلیسی از این فروشگاه خرید می‌کنند.

آمارها نشان می‌دهد که الدی به لطف بحران هزینه‌های زندگی در انگلیس و ارائه محصولات ارزان‌قیمت، سه برابر سال گذشته سود کرده است. این درحالیست که سایر فروشگاه‌های زنجیره‌ای، از جمله لیدل که از نوع فروشگاه‌های ارزان‌قیمت آلمانی و رقیب اصلی الدی بشمار می‌رود، ضرر کرده‌اند.

قیمت محصولات الدی به طور میانگین بین ۳۰ تا ۴۰ درصد از سایر فروشگاه‌ها ارزان‌تر است اما مدیر آن با اشاره به روند فزاینده هزینه‌های انرژی و حمل‌ونقل هشدار داد که دورنمای روشنی از آینده وجود ندارد.

واقعیت این است که اقتصاد انگلیس در بدترین وضعیت نیم قرن گذشته قرار دارد. نرخ کلی تورم که پیش از همه‌گیری کرونا در محدوده ۲ درصد سیر می‌کرد، نوامبر گذشته به ۱۱ درصد رسید و اکنون هم به رغم وعده‌های دولت، در محدوده ۷ درصد گزارش شده است.

بانک مرکزی انگلیس با افزایش ۵۰۰ واحدی نرخ بهره پایه، هزینه استقراض را برای مهار تورم بالا برده است. این وضعیت فشار مالی قابل توجهی را بر اقساط وام مسکن میلیون‌ها خانوار انگلیسی وارد کرده و این درحالیست که پیش‌بینی می‌شود، نرخ بهره پیش از آغاز روند نزولی، افزایش‌های دیگری را تجربه و فشار بیشتری را به مردم تحمیل کند.

رئیس بانک مرکزی انگلیس اواخر سال گذشته اعلام کرد که این کشور وارد یک دوره رکود اقتصادی طولانی مدت شده است. اندرو بیلی آبان‌ گذشته در یک نشست خبری اعلام کرد که انگلیس با یک رکود ۲ ساله "بسیار چالش‌برانگیز" مواجه است و نرخ بیکاری تا سال ۲۰۲۵ حدود ۲ برابر خواهد شد.

مرکز آمار ملی انگلیس هفته پیش طی گزارشی اعلام کرد که نرخ بیکاری در این کشور در سایه رکود اقتصادی افزایش یافته و بسیاری از مشاغل در تابستان ریزش کرده است.

بر اساس این گزارش، شاخص بیکاری در انگلیس طی سه ماه منتهی به اوت گذشته (مرداد)، ۴.۳ درصد گزارش شده که نسبت به دوره پیش از آن ۰.۱ درصد و در قیاس با ۶ ماه قبل ۰.۵ درصد افزایش داشته است.

ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس چندی پیش به صراحت اعلام کرد که مردم این کشور نباید توقع داشته باشند که دولت حلال تمام مشکلات آن‌ها باشد؛ ضمن آنکه چالش‌های اقتصادی نیز امسال از بین نخواهد رفت.