به گزارش ایرنا، محمد رضوانیفر روز دوشنبه در جریان بازدید از پل جدید و قدیمی میان کشورهای ایران و جمهوری آذربایجان به خبرنگاران گفت: پل جدید مراحل نهایی عملیات عمرانی را طی میکند و ظرف هفتههای آینده آماده بهرهبرداری رسمی است.
وی اضافه کرد: امروز به منظور نحوه استقرار موقت دستگاه خدمات مرزی در پل جدید تصمیمگیری شد تا پایانه دائمی و نیز دستگاههای ارائه دهنده خدمات به صورت موقت در محل پل جدید گمرک با یک برنامه زمانبندی منظم مستقر شوند.
رضوانیفر ادامه داد: به جهت تسهیل تراکنشها، تردد کامیونها و نیز پذیرش کامیونهای خالی که از آذربایجان برمیگردند از محل پل جدید خواهد بود و گمرک نیز در آن محل با فراهم شدن زیرساختها به صورت موقت مستقر میشود.
وی تاکید کرد: همزمان با ایجاد و توسعه این ظرفیت جدید تصمیم گرفته شد که با تقویت سازه فلزی پل قدیم و توافق بین ۲ طرف، ظرفیت تردد روی پل قدیم افزایش یابد و امید است در شرایط فعلی (متوسط ۲۵۰ ماشین رفت و ۲۵۰ ماشین برگشت) اگر برگشتها به صورت کامل به روی پل جدید انتقال یابد بتوانیم میزان رفت در شبانهروز بر روی پل قدیم و گمرک فعلی را به ۴۰۰ تا ۵۰۰ دستگاه افزایش دهیم.
رئیس کل گمرک ایران گفت: در سالهای گذشته نواقصی در محل گمرک فعلی وجود داشت، از جمله نبود آشکارساز دوم و محوطه گمرکی که در ماههای اخیر آشکارساز نصب و محوطه نیز بازسازی و نوسازی کامل شد.
وی تاکید کرد: هماهنگیهایی بین گمرک و سازمان راهداری برای نحوه نوبتدهی صورت گرفته و سامانه سلف سرویس در راهداری راهاندازی شده است و طبق این سامانه پذیرش خودرو در محوطه گمرکی تنها براساس دریافت نوبت خواهد بود.
به گفته رضوانیفر، فرمانداری و شهرداری آستارا نیز اصلاح فیزیکی محوطه ورودی را انجام خواهند داد و بر اساس تدابیر اتخاذ شده، نوبتدهی مبنای ملاک ورود خودروها به محدوده گمرکی میباشد.
شهرستان آستارا با برخورداری از سه گمرک زمینی، ریلی و دریایی در منتهیالیه غرب استان گیلان، در فاصله نزدیک به ۱۷۳ کیلومتری رشت و همجوار با کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است.