به گزارش ایرنا، علاوی که اولین نخست وزیر تعیین شده عراق از سوی آمریکایی ها پس از سرنگونی رژیم بعث صدام در سال ۲۰۰۴ بوده و ارتباطات بسیار نزدیکی با یانکی ها دارد، در سالروز آغاز جنگ تحمیلی رژیم بعث صدام به ایران مدعی شده که «آمریکا و ایران در ویران کردن عراق شریک هستند»؛ هرچند بخشی از سخنان وی (ویران کردن عراق توسط آمریکایی ها صحیح است) ولی بخش دوم آن یعنی ویران کردن عراق توسط ایران که مطمئنا دیکته شده توسط اربابان آمریکایی وی می باشد کاملا غلط است، چرا که همگان می دانند که اگر نیروهای ایرانی به فرماندهی سردار بزرگ اسلام شهید حاج قاسم سلیمانی و یارانش در کنار رزمندگان حشدالشعبی در زمان حمله گروه تروریستی داعش در سال ۱۳۹۳ قرار نمی گرفتند و از عراق دفاع نمی کردند (و حتی پیش از آن در حمله آمریکا به عراق) و به داد عراقی ها نمی رسیدند، الان کشور عراق و ناموس این کشور چه وضعیتی داشت.
در همین ابتدا باید به علاوی یادآوری کرد که رژیم بعث صدام که وی نیز عضو همان حزب بوده طی هشت سال تجاوز به ایران، نزدیک به ۲۲۰ هزار ایرانی را به شهادت رساند و صدها میلیارد دلار خسارت به ایران و همین مقدار خسارت نیز به عراق وارد نمود.
وی که فوق لیسانس و دکترای خود را از لندن گرفته و نان انگلیسی ها را نیز خورده است، همچنین بدون ارایه سندی و فقط از روی توهمات خود مدعی شده که «پیشنهاد سپهبد شهید قاسم سلیمانی فرمانده سابق نیروی قدس سپاه برای برعهده گرفتن تصدی رهبری! شیعیان عراق را رد کرده و در پاسخ گفته است که من یک عراقی و یک عرب سکولار هستم» و این در حالی است که عراقی ها و همگان می دانند که علاوی حتی توان اداره یک روستا را ندارد چه برسد به رهبری شیعیان عراق که در بین آنها افراد توانمند شناخته شده ای وجود داشته و دارد.
نخست وزیر پیشین عراق بدون اشاره به جنایات بیشمار و چند دهه ای صدام دیکتاتور سابق و معدوم عراق در حق مردم ایران و عراق همچنین مدعی شده «مقاماتی که پس از سقوط رژیم صدام در عراق روی کار آمدند (درباره دارایی های وی) تحقیقاتی انجام دادند و حتی یک ملک به نام صدام از جمله هواپیمای مورد استفاده او پیدا نکردند، که در پاسخ وی باید گفت که آقای علاوی اگر چرخی در بغداد و دیگر شهرهای این کشور بزنی، کاخ های بیشماری را مشاهده خواهی نمود که دیکتاتور سابق عراق و خانواده فاسدش در آنها زندگی می کردند و از امکانات ویژه این کشور بهره مند بودند و حتی دو پسر وی مافیای معروف عراق بودند.
وی در این گفت وگو که در چندین بخش با عنوان «او به یاد می آورد» انجام شده، با تطهیر دیکتاتور عراق مدعی شده که، دغدغه صدام (فقط) قدرت بود نه پول و وی به دلیل محافظهکاری به مال حرام نزدیک نشد!
علاوی درباره اینکه پیش از سقوط رژیم صدام عنوان می شد او ثروت های زیادی اندوخته و در خارج از کشور با نام های مستعار در بانک های مختلف میلیاردها دلار سپرده گذاری کرده است، پاسخ داد: پس از سقوط صدام، تحقیقاتی انجام دادیم، اما چیزی از او در رابطه با مسائل مالی پیدا نکردیم، ملکی به نام او پیدا نکردیم و همه چیز به نام دولت عراق، وزارت امور خارجه و شورای فرماندهی انقلاب ثبت شده بود. که در پاسخ به این ادعاها نیز باید گفت که اگر ادعاهای شما صحیح می باشد در سال های اخیر چگونه اعضای خانواده صدام در کشورهای مختلف در بهترین وضعیت زندگی کرده اند و تامین مالی آن بخش از نظامیان بعثی که به صدام وابسته بودند و برای نابودی عراق به گروه تروریستی داعش پیوستند از کجا تامین شده و می شود!
وی همچنین در سخنانی مضحک ادعا کرده که «صدام یک تیم مقاومت را برای مقابله با اشغالگران آمریکایی فرماندهی می کرد» ولی وی هیچ اشاره ای به این مساله نکرده که اگر صدام که فرمانده کل قوای ارتش بعث عراق بود و نظامیانش از وی پیروی می کردند، آمریکایی ها چگونه دیکتاتور عراق را با آن وضعیتی اسفناک و چهره ای ژولیده و کثیف از داخلی یک گودال که در آن پنهان شده بود، خارج کردند.
ایاد علاوی کیست؟
ایاد علاوی فارغالتحصیل دانشسرای بغداد و سپس دانشکده طب در دانشگاه بغداد در سال ۱۹۷۰ میباشد. وی فوق لیسانس خود را در سال ۱۹۷۵ از دانشگاه لندن گرفت و از همان دانشگاه در سال ۱۹۷۹ دکترا گرفت. وی در سالهای ۱۹۷۹–۱۹۸۱ به عنوان مشاور یونیسف در رشته اپیدمیولوژی و بهداشت محیط زیست بکار مشغول بود.
علاوی متولد ۳۱ مه ۱۹۴۴ و یکی از سیاستمداران شیعه عراقی است که در جوانی عضو حزب بعث عراق شد و در سال ۱۹۷۵ از این حزب خارج گردید.
وی ۲۸ ژوئن ۲۰۰۴ با کمک آمریکایی های اشغالگر اولین نخستوزیر عراق پس از سقوط رژیم بعث صدام شد که تا ۶ آوریل ۲۰۰۵ ادامه داشت.
علاوی که از شیعیان عراق است در سال ۱۹۹۱ جنبش وفاق ملی عراق را تأسیس کرد و تاکنون ریاست آن را برعهده دارد. وی در انتخابات ۲۰۰۵ و ۲۰۱۰ در رأس ائتلاف العراقیه و در انتخابات ۲۰۱۴ در رأس ائتلاف الوطنیه در انتخابات مجلس عراق حضور داشت در سال ۲۰۱۴ نیز یکی از معاونان رئیسجمهور عراق شد.
وی با تاسیس جنبش وفاق ملی عراق در سال ۱۹۹۱ که جریانی مخالف حکومت وقت عراق بود، بسیاری از بعثیون سابق و دوستداران صدام را که از همقطاران خود بود را دور هم جمع کرد.
علاوی سه سال در اردن (جایی که اکثر خانواده دیکتاتور عراق در آنجا ساکن هستند) زندگی کرده و با کشورهای مصر، اردن و امارات ارتباط نزدیکی دارد. ائتلاف العراقیه به رهبری او در انتخابات ۲۰۱۰ موفق شد با کسب ۹۱ کرسی (۲۴٫۷٪ آراء) فهرست پیروز در پارلمان عراق شود. وی در انتخابات سال ۲۰۱۴ با فهرست الوطنیه شرکت کرد و با ۲۱ کرسی در رتبه پنجم قرار گرفت. شیعه بودن و بعثی بودن او موجب شده تا آمریکایی ها، انگلیسی ها و حتی صهیونیست ها به او نظر ویژه ای داشته باشند.
علاوی در هنگام پایان جنگ از معدود افراد عراقی بود که با اقدام نیروهای ائتلاف در انحلال حزب بعث و ارتش عراق مخالف بود و آن را باعث افزایش هرج و مرج میدانست.
ایاد علاوی عضو حزب بعث و عضو دفتر رهبری این حزب بود که در سال ۱۹۷۳ بعنوان مسئول سازمان ملی حزب بعث در اروپای غربی و برخی کشورهای خلیج فارس انتخاب شد. (تا سال ۱۹۷۵)
علاوی همچون بعثی ها و تروریست های داعشی مخالف نیروهای حشدالشعبی می باشد. نیروهایی که عراق را از چنگ و دندان تروریست های داعشی و آمریکایی نجات دادند. وی در ژوئیه ۲۰۱۷ طی سخنانی به قرار گرفتن نیروهای الحشد الشعبی در کنار ارتش عراق اعتراض کرد و گفت: «نمیتوان برای عراق دو ارتش متصور شد. یکی رسمی و دیگری تحت عنوان الحشد الشعبی… بین این دو ارتش، برخورد به وجود خواهد آمد».
علاوی در انتخابات سال ۲۰۱۰ به عنوان نماینده در پارلمان عراق برگزیده شد و سپس در پایان همین سال به عنوان وزیر ارتباطات معرفی گشت و در پایان سال ۲۰۱۲ به دلیل اختلاف با نخست وزیر وقت عراق (نوری المالکی) از این سمت استعفا کرد.
او در سال های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸ هم نامزد انتخابات شد ولی دیگر رای نیاورد. در هیچ یک از این دو سال آرا او بیش از ۶۰۰ رای (در حوزه انتخابی بغداد) نبوده در انتخابات ۲۰۱۴، تنها ۲۰۵ نفر به او رای داده بودند.
پس از استعفای او در دولت دوم نوری المالکی، پرونده سازی هایی علیه اش انجام گرفت که در دادگاه بدوی، باعث شد هفت سال زندان غیابی برایش صادر شود اما در دادگاه تجدیدنظر، تبرئه شد.