به گزارش ایرنا، محمد هادی ایمانیه عصر سه شنبه در جلسه ستاد استانی خانواده و جوانی جمعیت فارس در شیراز افزود: در این زمینه از ظرفیت شهرداری ها و رسانهها استفاده شود تا مردم در جریان این مشوق ها قرار گیرند.
او ادامه داد: اطلاع رسانی در این زمینه باید در دو حوزه انجام شود که یکی مربوط به خانواده هایی است که صاحب فرزند شده اند و دیگری نیز اعلام مشوق ها برای ترغیب خانوادهها به فرزندآوری است.
ایمانیه اظهار کرد: باید از اقداماتی که در این زمینه در سایر استانهای کشور انجام شده و بهترین عملکردها در اجرای قانون جوانی جمعیت الگوبرداری شود.
استاندار فارس، یکی از موانع اصلی در ازدواج و فرزندآوری را مشکل تامین مسکن دانست و گفت: بر همین اساس تمامی دستگاه ها باید طبق قانون اهتمام و توجه ویژه به تحقق این مهم داشته باشند و در حقیقت نقش و وظیفه خود را در زمینه اجرای قانون جوانی جمعیت و فرزندآوری ایفا کنند.
ایمانیه با اشاره به تبصره ۹ بند (ح) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ افزود: سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان با همکاری اداره کل دارایی و ذیحساب ها یک درصد اعتبارات مربوط به این بند را که در حمایت از حقوق زنان است در دستگاه ها ذخیره کنند تا طبق دستورالعمل آن از جمله فرزندآوری هزینه شود.
یک درصد اعتبارات در حوزه فرزندآوری هزینه شود
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی فارس هم گفت: بر اساس قانون، همه دستگاههای اجرایی، شرکتها و بانک ها مکلفند یک درصد از اعتبارات هزینهای خود را به استثنای فصول یک، ۴ و ۶ در زمینه حمایت از زنان خودسرپرست، فرزندآوری، مشاوره در حوزه خانواده، حمایت از زنان و دختران در معرض آسیب یا آسیب دیده، سلامت، بهداشت، آموزش، ورزش و کارآفرینی زنان صرف کنند.
احمد علی افکاری افزود: در آیین نامه اجرایی این قانون در تبصره یک ماده ۲ آمده که ۳۰ درصد از اعتبار موضوع این آیین نامه در هر دستگاه اجرایی برای عملیاتی سازی برنامهها با جامعه هدف کارکنان همان دستگاه قابل هزینه کردن و ضروری است مابقی اعتبار با استفاده از ظرفیت های قانونی از جمله ماده ۷۵ قانون محاسبات عمومی کشور مصوب سال ۶۶ صرف آحاد جامعه شود.
وی ادامه داد: این بدان معناست که ۷۰ درصد این یک درصد باید بیرون از دستگاه های اجرایی صرف شود که تحقق این مهم نیازمند یک برنامهریزی دقیق است.
افزایش نرخ باروری در ۱۶ شهرستان فارس
مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری فارس هم گفت: بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی استان در ۱۶ شهرستان فارس نرخ باروری افزایش یافته و باید تمرکز خود را بر روی سایر شهرستان ها نیز قرار دهیم.
زهرا یقطین افزود: تمامی اقدامات و برنامه هایی که به این منظور پیش بینی و اجرا شده نتایج خود را به مرور نشان خواهد داد.
وی با اشاره به ثبت ۱۲ هزار و ۸۹۶ ازدواج در فارس طی ۶ ماه نخست امسال ادامه داد: طی این مدت ۲۲ هزار و ۷۳۰ فقره تسهیلات ازدواج نیز پرداخت شده است.
او اظهار کرد: همچنین در مدت مذکور ۲۷ هزار و ۴۷۶ ولادت نیز ثبت و ۲۱ هزار و ۴۷۱ فقره تسهیلات فرزندآوری پرداخت شده است.
مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری فارس، تعداد متقاضیان زمین در استان که مشمول طرح جوانی جمعیت هستند و توانسته اند در سامانه ثبت نام کنند را ۱۳ هزار و ۵۷۷ نفر برشمرد و گفت: تاکنون ۲ هزار و ۱۷۶ قطعه زمین تامین و از این تعداد نیز ۸۰۲ قطعه زمین به متقاضیان واجد شرایط واگذار شده که انتظار است روند واگذاری زمین های تامین شده به متقاضیان شتاب گیرد.