تهران- ایرنا- گنگ شوانگ معاون نماینده دائم چین در سازمان ملل خواستار سرعت بخشیدن به روند تحقیقات در مورد خرابکاری در خطوط لوله انتقال گاز نورد استریم شد.

به گزارش ایرنا به نقل از چاینا دیلی، شورای امنیت سازمان ملل روز سه‌شنبه (به وقت محلی) نشستی را برای بررسی موضوع خرابکاری در خطوط انتقال گاز نورد استریم روسیه برگزار کرد.

معاون نماینده دائم چین در سازمان ملل در این نشست، خواستار بررسی عینی، عادلانه و حرفه‌ای درباره حادثه انفجار در خطوط لوله نورد استریم شد.

گنگ اظهار کرد: از زمان وقوع این حادثه، جامعه بین‌المللی همواره به آن توجه زیادی داشته است و بسیاری از اعضای شورای امنیت از جمله چین بارها خواستار تحقیقات عینی، عادلانه و حرفه‌ای برای کشف هرچه سریعتر حقیقت شده‌اند اما متأسفانه هنوز هیچ نتیجه گیری روشن و معتبری در این مورد وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: انفجار خطوط لوله نورد استریم به ایمنی زیرساخت‌های فراملی مربوط می‌شود و تأثیر منفی بر تامین انرژی جهانی، محیط زیست دریایی و ایمنی کشتیرانی خواهد داشت.

معاون نماینده دائم چین در سازمان ملل با بیان اینکه مدتی است تحقیقات در این خصوص از سوی کشورهای مربوطه به صورت جداگانه انجام شده اما تاکنون هیچ نتیجه‌ای حاصل نشده است، یادآور شد: هر چه از وقوع این حادثه خرابکاری زمان بیشتری بگذرد، جمع آوری شواهد و احراز حقیقت دشوارتر شده، شبهات و گمانه‌زنی‌ها در این خصوص افزایش یافته و نتایج تحقیقات از اعتبار کمتری برخوردار خواهد شد.

وی افزود: پکن امیدوار است که کشورهای مربوطه روند تحقیقات در این زمینه را افزایش داده و فعالانه به نگرانی‌های جامعه بین‌المللی پاسخ دهند.

گنگ خاطرنشان کرد: امیدواریم این کشورها نگرش مسئولانه‌ای نسبت به امنیت و توسعه منطقه‌ای اتخاذ کنند، پیشرفت تحقیقات را به سرعت اعلام کرده و از عینی بودن نتایج تحقیقات اطمینان حاصل کنند تا با نتایج منصفانه و معتبر از این آزمون تاریخی سربلند بیرون بیایند.

معاون نماینده دائم چین در سازمان ملل تاکید کرد: روسیه یکی از طرف‌های اصلی درگیر در انفجار خطوط لوله نورد استریم است و چین از کشورهای مربوطه می‌خواهد به جای اتخاذ سیاست عدم پاسخگویی به مسکو، در این زمینه با روسیه ارتباط و همکاری داشته باشند چرا که هر گونه تلاش برای سیاسی کردن تحقیقات تنها باعث ایجاد تردید و گمانه‌زنی بیشتر خواهد شد.

وی افزود: جامعه بین‌المللی از جمله شورای امنیت سازمان ملل باید از اتخاذ استانداردهای دوگانه در تعامل با موضوع انفجار در خطوط لوله نورد استریم اجتناب کنند و چین امیدوار است هر چه زودتر حقیقت این حادثه مشخص شده و عاملان آن به دست عدالت سپرده شوند.

به نوشته چاینا دیلی، انفجارهایی در خطوط لوله نورد استریم ۱ و ۲ در ۲۶ سپتامبر ۲۰۲۲ در قلمرو آبی تحت حاکمیت دانمارک و سوئد به وقوع پیوست. بسیاری از کشورها گمان می‌کنند که این انفجارها حاصل اقدامات خرابکارانه بوده و از آن زمان طرف‌های ذیربط، تحلیل‌ها و تفسیرهای مختلفی از این حادثه مطرح کرده‌اند اما حقیقت ماجرا هنوز روشن نشده است.

به گزارش ایرنا، خطوط لوله زیر آبی نورد استریم ۱ و ۲ که برای انتقال سالانه ۱۱۰ میلیارد متر مکعب گاز روسیه به اروپا ساخته شده بودند، در ماه سپتامبر ۲۰۲۲ در حادثه‌ای مشکوک دچار انفجار شدند که روسیه آن را عملیاتی تروریستی از سوی غرب اعلام کرد.

سوئد در ماه اکتبر به دلایل امنیت ملی اعلام کرد تمایلی به انجام تحقیقات مشترک با آلمان و دانمارک در مورد حمله به نورد استریم ندارد.

آلمان به‌عنوان دریافت‌کننده اصلی عرضه مقرون‌به‌صرفه گاز روسیه توسط نورد استریم، ذینفع اصلی این خطوط لوله بود. مسکو نیز در نتیجه این اقدام خرابکارانه صنعتی متحمل آسیب‌های اقتصادی جدی شد.