محمدباقر قریشی نجف آباد روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این بچه ماهیان در مرکز بازسازی ذخایر ژنتیکی شهید کاظمی پلدشت تکثیر و تولید شده و بعد از رسیدن به اوزان پنج تا ۱۰ گرم در دریاچه های پشت سدهای استان شامل سدهای ارس، حسنلو، بوکان، نقده، آبگیرها، آب بندها و استخرهای ذخیره آب کشاورزی در استان رهاسازی شدهاند.
وی اضافه کرد: به علت وجود منابع آبی مطلوب در منطقه پلدشت و در جوار رودخانه ارس و با راه اندازی و فعالیت مرکز بازسازی ذخایر ژنتیکی شهید کاظمی این شهرستان فعالیت های صید و صیادی از رونق خاصی برخوردار بوده و بیش از یک هزار صیاد در این منطقه در قالب تعاونی ها مشغول کار هستند.
وی با بیان اینکه سالانه بیش از ۶ هزار تن انواع آبزیان از این منابع آبی صید و روانه بازار مصرف میشود، ادامه داد: این استان از نظر تولید در منابع آبهای داخلی رتبه سوم و از نظر تولید در بین استانهای غیر ساحلی رتبه اول را داراست.
مدیر شیلات و آبزیان آذربایجان غربی گفت: ۲ هزار و ۵۰۰ نفر در صنعت پرورش آبزیان استان در قالب ۳۰ تعاونی اشتغال دارند.
بیشتر بخوانید: تولید سالانه ۵۰ میلیون قطعه بچه ماهی در منابع آبی آذربایجانغربی
به گزارش ایرنا در آذربایجانغربی انوع آبزیان از جمله شاهمیگو و آرتمیا، ماهیان گرمابی شامل انواع ماهی کپور، فیتوفاک، بیگهد و آمور و در ماهیان سردآبی شامل قزلآلا و نیز زینتی پرورش داده میشود.
میانگین مصرف سرانه آبزیان در کشور ۱۰ کیلوگرم بوده و این مقدار در آذربایجانغربی کمتر از هفت کیلوگرم برای هر نفر است که با افزایش میزان تولید و گسترش صنعت آبزیپروری میتوان امید داشت که میزان مصرف ماهی در این استان نیز به میانگین کشوری نزدیکتر شود.