محمدمقدم روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: دریاچه پشت سد ارس یکی از منابع عظیم پرورش انواع ماهی و آبزیان بوده با ۱۵ هزار هکتار وسعت نقش مهمی در معیشت مردم محلی ایفا می کند.
وی ادامه داد: ماهیانی مثل کپور، فیتو فاک، سوف، بیگ هد، امور و سایر آبزیان از جمله ذخایر این منابع آبی هستند که با کمک تعاونی های صید و صیادی در این منطقه نسبت به صید و صادرات آن اقدام می شود.
مقدم با بیان اینکه صیادان غیر مجاز یک آسیب جدی برای ذخایر آبزیان پلدشت هستند، گفت: از مسوولان و جوامع محلی درخواست می شود تا در زمینه ترمیم ذخایر ارس در کنار شیلات باشند چرا که نمی توان به علت کمبود نیرو و حجم بالای کاربه طور کامل مانع قاچاق شد.
وی با اشاره به فعالیت ۴۰۰ صیاد در قالب تعاونی ها در منطقه پلدشت گفت: بهره گیری از یگان محافظت شیلاتی و نیز کمک های جوامع محلی گامی مهم در جلوگیری از قاچاق و صید بی رویه می باشد.
مدیر شیلات و ابزیان پلدشت بیان کرد: به منظور حفظ و بازسازی ذخایر ارزشمند آبزیان منابع آبی استان انواع کپور ماهیان از جمله کپور، فیتوفاک، بیگ هد و آمور در مرکز شهید کاظمی پلدشت هر ساله تکثیر و در دریاچههای پشت سدهای استان و سایر منابع رهاسازی میشود.
وی اضافه کرد: پرورش چهار گونه بچه ماهی گرمابی از نوع کپور، آمور، فیتوفاک و بیگ هد به صورت مصنوعی و نیمه مصنوعی در این مرکز صورت می گیرد و این بچه ماهیها پس از سه ماه و رسیدن به وزن مطلوب علاوه بر تأمین نیاز استان به استانهای همجوار صادر می شوند.
به گزارش ایرنا پلدشت در داخل محدوده منطقه آزاد تجاری و صنعتی منطقه ماکو قرار گرفته و ظرفیتهای گردشگری قابل توجهی در امتداد مرزهای ایران با جمهوری نخجوان دارد؛ رودخانه ارس و گمرک پلدشت از ظرفیتهای بزرگ این شهرستان به شمار میرود.
آذربایجان غربی استان برتر کشور در بین استانهای غیرساحلی کشور در تولید آبزیان است.
به گزارش ایرنا آذربایجان غربی یکی از استان های برتر کشور در تولید ماهیان و آبزیان با تولید سالانه ۱۷ هزار تن محصول است که ۲۵۰۰ صیاد از محل این فرصت شغلی معیشت می کنند.
نظر شما