محمد علی سلامی روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: انار گیاهی است که عملکرد آن در واحد سطح تا حد بسیار زیادی به تامین آب مورد نیاز بستگی دارد و بر همین اساس میزان برداشت محصول از باغات استان هر سال با توجه به وضعیت منابع آبی متفاوت است.
وی افزود: اگر شرایط تامین آب برای باغهای انار مطلوب باشد میتوان از هر هکتار باغ انار تا ۳۰ تُن محصول نیز برداشت کرد که این میزان بسیار قابل توجهی است و موجب ارزش افزوده خوبی برای بهرهبرداران میشود.
وی ادامه داد: یکی از راهکارهای افزایش درآمد بهرهبرداران در این بخش، ایجاد و گسترش صنایع تبدیلی و غذایی برای فرآوری انار و تبدیل آن به محصولات جانبی متنوع است که در همین راستا سازمان جهاد کشاورزی قم آماده استقبال از سرمایهگذاران علاقهمند به فعالیت در این زمینه است.
گفتنیاست ۲۲ هزار و ۵۰۰ هکتار باغ در قم موجود است و سالانه بیش از ۸۰ هزار تُن محصولات متنوع باغی در این استان تولید میشود.
حدود ۲هزار کشاورز قمی به کشت انار میپردازند، باغهای انار قم بیشتر در مناطق جعفرآباد، سلفچگان، کهک، جاده ساوه و جاده قدیم اصفهان است که آب و هوای مناسبی برای کشت این محصول دارد.
کشاورزان قمی به دلیل سابقه طولانی کشت انار در استان، مهارت ویژهای در تولید ارقام مختلف آن دارند و ارقام متنوعی از این محصول همچون "قجاق"، "شاه پسند"، "آقا محمد علی"، "ترش و ملس" در قم کشت میشود.
حفظ سطح سبز باغهای قم از جمله باغهای انار از جمله موارد مورد توجه سازمان جهاد کشاورزی استان است؛ بیش از ۱۴ هزار بهرهبردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.