"محمد مهدی شطرنجی" روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از شهرستانهای میبد، یزد ، تفت و ابرکوه به عنوان مناطق عمده تولید این محصول در استان نام برد و افزود: شهرستان یزد با سطح ۹۷۶ هکتار بزرگترین تولید کننده انار استان است.
وی با بیان اینکه ارقام انار، ملس یزدی، شیرین شهوار، زاغ عقدا ، گل تفت و سریزد مهریز است اظهار کرد: رکورد عملکرد این محصول تا ۵۰ تن در هکتار در استان ثبت شده است.
وی متوسط عملکرد انار در هر هکتار را ۱۰ تا ۱۵ تن بیان کرد و گفت: میزان تولید انار استان نسبت به سال گذشته ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تن افزایش دارد که توصیه های فنی تغذیه، به باغی و کنترل عوامل خسارت زا موجب رشد تولید این محصول شده است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد افزود: اختلاف دمای شبانه روز سبب افزایش میوه های ترکیده و آلودگی بیشتر به کرم گلوگاه در انار می شود لذا باغداران ابتدا به برداشت سریع میوه های ارقام زودرس و سپس به حذف میوه های آلوده یا ترک خورده انار دیررس اقدام کنند.
شطرنجی تصریح کرد: همچنین برداشت سریع تر جهت جلو گیری از خسارت کرم گلوگاه و مگس مدیترانه ای می تواند موثر باشد.
یزد رتبه پنجم سطح زیرکشت و رتبه چهارم میزان تولید انار کشور را دارد، برداشت انار تا نیمه آبان ماه ادامه دارد.
انار تولیدی استان یزد علاوه بر عرضه در بازار استانهای همجوار به عراق و کشورهای حوزه خلیجفارس صادر میشود و بخشی از این محصول به صورت تازه خوری، بخشی به صورت رب انار و ساندیس فراوری و مقداری نیز بهصورت کنسانتره و اناردان به هند و پاکستان برای تبدیل به ادویه صادر میشود.
مجموع اراضی قابل کشت استان یزد ۱۷۰ هزار هکتار است که ۱۱۳ هزار و ۷۶۰ هکتار آن زیرکشت قرار دارد و از این مقدار سطح زیرکشت ۳۲ هزار و ۶۶۹ هکتار ( ۲۹ درصد) به کشت محصولات زراعی و بقیه به محصولات باغی اختصاص دارد که حدود ۷۰ هزار کشاورز، دامدار و بهره بردار در تولید محصولات کشاورزی ، باغی ، گلخانه ای و دامی استان فعال هستند.
نظر شما