محسن رکنی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در شش ماه نخست سال گذشته ۴۰۰ مسافر ترکمنستانی از این مرز وارد ایران شدند اما در نیمه نخست سال جاری این رقم به سه هزار و ۹۳۴ مسافر رسیده است.
وی بیان کرد: از اواخر سال گذشته و پس از لغو محدودیتهای کرونایی، با تغییر رویکرد کشور همسایه برای از سرگیری تعاملات مسافری در این مرز و رویکرد دولت سیزدهم برای تعمیق روابط با همسایگان، شاهد جهش ورود مسافر از این مرز هستیم.
مدیر پایانه مرزی لطف آباد شهرستان درگز ادامه داد: خروج مسافران در شش ماهه نخست سال قبل تنها چهار نفر بود که پس از موافقت ترکمنستان با بازگشت مسافران از این مرز، آمار خروج مسافر ترکمنستانی در شش ماه نخست امسال از مرز لطف آباد به سه هزار و ۲۹۸ نفر رسید.
وی گفت: مسافران ورودی از پایانه مرزی لطفآباد با هدف سفر به مناطق ترکمننشین کشور از جمله استان گلستان، سفرهای درمانی به درگز و مشهد و تجارت و خرید و فروش کالا در منطقه وارد کشور شده است.
رکنی افزود: طی ماه گذشته روزانه به طور میانگین حدود ۵۰ مسافر ورودی و ۵۰ مسافر خروجی از این مرز تردد داشته اند.
وی با اشاره به تردد پرشمار ناوگان تجاری در محوطه پایانه مرزی لطف آباد بیان کرد: برای تسهیل تردد و جلوگیری از بروز حادثه برای مسافران ترکمنستانی، لازم است مسیری مجزا در محوطه پایانه راه اندازی شود که رایزنی های مقدماتی برای ایجاد این دالان امن آغاز شده و امیدواریم بودجه لازم برای اجرای طرح به پایانه مرزی لطف آباد تخصیص یابد.
گذرگاه مرزی "لطفآباد" شهرستان درگز در ۹۰ کیلومتری جنوب عشق آباد پایتخت ترکمنستان قرار دارد و فاصله این گمرک و پایانه مرزی با شهر درگز در شمال خراسان رضوی ۲۲ کیلومتر و با مشهد ۲۹۶ کیلومتر است.
خراسان رضوی از شمال و شمال شرق ۵۳۲ کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکمنستان دارد.
این نوار مرزی در محدوده شهرستان های قوچان، درگز، کلات، سرخس و صالحآباد خراسان رضوی واقع است.
۱۴ درصد از مجموع مرزهای خاکی جمهوری اسلامی ایران به طول ۸۳۴ کیلومتر در شرق کشور و حوزه جغرافیایی استان خراسان رضوی با کشورهای ترکمنستان و افغانستان همجوار است.