اصفهان - ایرنا - هفت سند همکاری بین دانشگاه اصفهان با چهار دانشگاه مطرح جهان اسلام در جریان پنجمین دورهٔ رویداد "جایزه مصطفی(ص)" امضا شد.

به گزارش ایرنا، روابط عمومی دانشگاه اصفهان روز دوشنبه اعلام کرد: این سندهای همکاری در مراسم اختتامیهٔ نشست های تخصصی پنجمین دورهٔ رویداد جایزه مصطفی(ص) و نهمین همایش بین‌المللی علم و فناوری در دانشگاه اصفهان منعقد شد.

در این مراسم تفاهم‌نامه همکاری با دانشگاه "کراچی" پاکستان در حوزه خاص مبادله دانشجو و استاد به امضای رییسان دانشگاه های اصفهان و کراچی رسید؛ یکی از سرفصل های مهم در این تفاهم‌نامه، مبادله ۲۰ دانشجوی ارشد و ۱۰ دانشجوی دکترا بود.

همچنین تفاهم‌نامه همکاری با دانشگاه "تکنولوژی مالزی" (UTM) به امضای رییسان دانشگاه های اصفهان و مالزی رسید؛ در این مراسم مقرر شد که پروفسور احمد حسن و علی هادی بعنوان استاد وابسته با دانشگاه اصفهان همکاری داشته باشند.

تفاهم‌نامهٔ همکاری دانشگاه "خزر" کشور آذربایجان با دانشگاه اصفهان نیز به امضای طرفین رسید؛ این تفاهم‌نامه در راستای دیپلماسی علمی و تحکیم روابط بین کشورهای همسایه حائز اهمیت است.

بر اساس این گزارش، تفاهم‌نامه دانشگاه اصفهان با موسسه "فاطمیه" پاکستان نیز به امضای رییس دانشگاه اصفهان و مدیر اجرایی موسسه فاطمیه رسید؛ در این تفاهم‌نامه همکاری در زمینه‌های متعدد بویژه در حوزه علوم انسانی، تبادل استاد و دانشجو مورد موافقت قرار گرفت.

حسین هرسیج رییس دانشگاه اصفهان در این مراسم اظهار امیدواری کرد که این جلسه شروعی برای تغییر و تحولات جدی و تعاملات بین المللی بین این دانشگاه و دانشگاه های جهان اسلام باشد.

مدیر دفتر همکاری های علمی و بین المللی دانشگاه اصفهان نیز تصریح کرد: امضای تفاهم‌نامه به تقویت همکاری های ما کمک می کند و در برنامه های آینده نیز قرار است با مرکز "کربن دی اکسید" مالزی بمنظور بین‌المللی سازی پژوهش، تفاهم‌نامه همکاری داشته باشیم.

آرش شاهین افزود: همچنین مقرر است تفاهم‌نامه همکاری با یک انجمن بین المللی در پاکستان در زمینه زیست انسان شناسی و علوم زیستی داشته باشیم و امضای تفاهم‌نامه بین دانشکده های فیزیک دانشگاه اصفهان و فنی ترکیه نیز در دستور کار است.

وی با بیان اینکه همکاری با دانشگاه "تونس" هم از دیگر برنامه های دانشگاه اصفهان است، گفت: هدف از امضای این تفاهم‌نامه ها ارتقای جایگاه علمی و رشد موسسه های آموزش عالی در جهان اسلام است.

در نشست های تخصصی رویداد جایزه مصطفی(ص) در دانشگاه اصفهان ۱۴ نفر از دانشمندان برگزیده جهان اسلام شرکت کردند.

دانشگاه اصفهان با احتساب دانشکده‌های خوانسار و شهرضا دارای حدود ۱۹ هزار دانشجو و ۶۶۰ عضو هیات علمی در ۴۱۰ رشته تحصیلی، یکی از دانشگاه‌های جامع برتر کشور است.

نزدیک به یکهزار و ۴۰۰ دانشجوی خارجی در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند.

پنجمین دوره رویداد «جایزه مصطفی(ص)» از ششم مهر در اصفهان آغاز شد و تا دوازدهم این ماه ادامه دارد.

این رویداد با هدف شناسایی آثار برجسته دانشمندان جهان اسلام در توسعه علم و فناوری از اوایل دهه ۹۰ شروع بکار کرد و تاکنون چهار دوره آن در سال‌های ۱۳۹۴، ۱۳۹۶، ۱۳۹۸ و ۱۴۰۰ برگزار شده است.

بیش از یکصد نفر از دانشمندان جهان اسلام از ۴۰ کشور در پنجمین رویداد جایزه علم و فناوری مصطفی(ص) در اصفهان شرکت دارند.