مشهد- ایرنا- معاون بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: این دانشگاه به عنوان نمونه آزمایشی (پایلوت) کشوری برای ایجاد سامانه ملی گردشگری سلامت انتخاب شده است.

دکتر شاپور بدیعی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: "سامانه ملی گردشگری سلامت" به منظور ارائه خدمات نظام‌مند ملی به اتباع و گردشگران خارجی در سه حوزه بهداشت، درمان و پژوهش ایجاد شده است.

وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر مشکل بزرگ سامانه‌های سلامت کشور به علت این که عموما به زبان فارسی است و اطلاعات کامل در اختیار مخاطب قرار نمی‌دهد، قابل استفاده برای افراد خارجی نیست و باید با کدملی و شماره تلفن وارد شد و این در حالی است که اتباع امکان استفاده از آن را ندارند.

معاون بین الملل دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: اهداف کلان طراحی "سامانه ملی گردشگری سلامت" شامل ایجاد سهولت دسترسی به خدمات برای اتباع غیر ایرانی، ایجاد سامانه یکپارچه و بستری مناسب برای ارتباط بین المللی نظام سلامت ایران و معرفی ظرفیت‌های کشور در زمینه سلامت و گردشگری است.

بدیعی افزود: این سامانه به صورت پایلوت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای معرفی دستاوردهای نظام سلامت ایجاد شده است و به تدریج در سایر استان های کشور راه‌اندازی می شود و تمام مراکز خصوصی، خیریه و دولتی می‌توانند توانمندی خود را به نمایش بگذارند و به بیماران خارجی ارایه خدمت کنند.

وی ادامه داد: زیر شاخه‌های برنامه "سامانه ملی گردشگری سلامت" شامل ابعاد خدمات درمانی، تندرستی و بهداشت، آموزشی، دارویی و تجهیزات و ملزومات پزشکی، پژوهشی، فرهنگی، سرمایه‌گذاری و امور خیریه است.

معاون بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: قابلیت چند زبانه بودن، امکان پذیرش متقاضیان دریافت خدمات سلامت به صورت مستقیم یا توسط بخش خصوصی به صورت آنلاین، امکان ثبت مشخصات پایه افراد و ثبت مشخصات کاربران دانشگاهی و رود به صفحه اختصاصی، امکان مشاهده کلیه توانمندی‌ها و انتخاب مقصد، امکان نمایش پیشنهاد بسته گردشگری با لحاظ کردن بازه زمانی از جمله ویژگی‌های کلی سامانه مزبور است.

دکتر بدیعی افزود: انتخاب نوع هتلینگ، مشخص بودن تعرفه‌ ها،امکان مشخص نمودن‌ برنامه جانبی سفر، ایجاد سامانه ارتباط با مشتری، ایجاد مرکز تماس پرونده‌ الکترونیکی، برقراری تماس تلفنی در بستر وب، امکان گزارش‌دهی و تحلیل جامع، امکان اخذ موافقت‌نامه آگاهانه در سامانه انتظارات از دیگر ویژگی‌های کلی سامانه است.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد با دارا بودن بیش از ۹ هزار دانشجو و افزون بر ۲۵ هزار کارمند بهداشتی و درمانی و حدود ۵۰ مرکز تحقیقاتی در رشته های مختلف به عنوان قطب پزشکی شمال شرق کشور مطرح است.