اسلام‌آباد - ایرنا - نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان با انتقاد از رفتار دوگانه غرب و آمریکا، اظهار داشت: ما خواهان تقویت تجارت دوجانبه و ارتباطات منطقه‌ای هستیم اما تحریم‌های ضدایرانی، همسایگان از جمله پاکستان را دچار مشکل کرده است.

به گزارش روز پنجشنبه خبرنگار ایرنا، «آصف علی خان دُرانی» به عنوان سخنران اصلی کنفرانس بین المللی با عنوان «پیمایش صلح و امنیت در منطقه و فراتر از آن: نقش پاکستان» در اسلام‌آباد گفت: روابط پاکستان با جمهوری اسلامی ایران در مقایسه با روابط پرتنش و مشکل ما با هند و افغانستان، اطمینان بخش است.

کنفرانس دو روزه بین المللی 'پیمایش صلح و امنیت در منطقه و فراتر از آن: نقش پاکستان' به میزبانی اندیشکده مطالعات سیاسی اسلام‌آباد (ISSI) و با مشارکت اندیشکده صلح ایالات متحده امروز در پایتخت پاکستان گشایش یافت.

کارشناسانی از کشورهای مختلف، دیپلمات‌ها، نخبگان سیاست خارجی از جمله «سیدمحمد کاظم سجادپور» استاد دانشکده روابط بین‌الملل و معاون پیشین آموزش و پژوهش وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران از مهم ترین شرکت کنندگان در این رویداد بین المللی دو روزه در اسلام‌آباد هستند.

آصف دُرانی نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان با اشاره به چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی آن کشور در منطقه و زیرسایه تحولات بین المللی گفت: امروز ما دچار روابط بسیار سختی با افغانستان هستیم و همزمان تعامل پاکستان با هند همچنان تنش آلود می باشد.


وی با تاکید بر اهمیت روابط راهبردی و دیرینه پاکستان با چین، افزود: روابط دوجانبه اسلام‌آباد با تهران بسیار مطلوب و عاری از هرگونه مشکل است اما تحریم‌ها علیه ایران همسایگان آن را با مشکل روبرو کرده است.

این مقام پاکستانی گفت: تحریم ایران به مثابه تحریم غیرمستقیم پاکستان است زیرا با وجود تحریم‌های یکجانبه ما قادر به گسترش روابط بازرگانی با همسایه خود نیستیم و صادرات پاکستان نیز افزایش نداشته است.

دُرانی که اواسط شهریور امسال با هدف رایزنی‌های دوجانبه و منطقه‌ای با جمهوری اسلامی ایران به تهران سفر کرد، گفت: صلح و ثبات در افغانستان برای همسایگان مهم است و اگر طالبان مدعی برقراری صلح در این کشور است باید ثمرات آن در مرزهای مشترک ما مشاهده شود.

سفیر پیشین پاکستان در ایران اظهار داشت: اسلام‌آباد زمانی متحد غیرناتو ایالات متحده محسوب می‌شد اما علیرغم همکاری‌های نزدیک ما، آمریکا و غرب رفتار متفاوتی با پاکستان داشته و حتی ما در فهرست محدودیت‌های سفر و روادید قرار دادند.

وی حملات تروریستی در مرزهای مشترک افغانستان با پاکستان به ویژه چالش گروه تروریستی تحریک طالبان پاکستان را یک مانع جدی در روابط دو کشور خواند و از حکومت طالبان مطالبه کرد که کابل باید اعضای گروه تحریک طالبان را به پاکستان استرداد کند.

«سهیل محمود» مدیرکل اندیشکده مطالعات سیاسی اسلام‌آباد با تاکید بر اهمیت تقویت همکاری‌های منطقه‌ای از جمله مشارکت با چین برای رفاه و توسعه مشترک، اظهار داشت: عادی سازی روابط ایران و عربستان با نقش آفرینی چین برای ارتقای صلح و امنیت منطقه‌ای برای دستیابی به منافع متقابل بسیار ارزنده و مفید ثابت می‌شود.