به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا از سازمان سنجش، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با اعلام این خبر گفت: پذیرفتهشدگان نهایی رشتههای مختلف تحصیلی دورههای روزانه، نوبتدوم (شبانه)، مراکز آموزشی دانشگاه پیامنور، پردیسهای دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی، مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی، رشتههای تحصیلی مجازی، پردیس و شهریهپرداز دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور در رشتههای تحصیلی با آزمون و پذیرش صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی، همچنین رشتههای تحصیلی پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ اعلام شده است.
عبدالرسول پورعباس درباره تعداد پذیرفتهشدگان در آزمون سراسری سال ۱۴۰۲، گفت: در آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ کلیه دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و چهار رشته دانشگاه آزاد اسلامی تعداد ۴۸۲ هزار و ۵۹۹ داوطلب قبول شدهاند که از این تعداد ۱۸۹ هزار و ۸۴۰ داوطلب در رشتههای تحصیلی با آزمون و ۲۹۲ هزار و ۷۵۹ داوطلب در پذیرش صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی پذیرفته شدهاند که حدود ۶۱ درصد پذیرفتهشدگان زن و حدود ۳۹ درصد مرد هستند.
وی درباره نحوه ثبتنام پذیرفتهشدگان در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی گفت: پذیرفتهشدگان برای اطلاع از نحوه، تاریخ و مدارک لازم برای ثبتنام، علاوه بر مدارک مندرج در اطلاعیه منتشر شده در درگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش آموزش کشور، ضرورت دارد از تاریخ ۱۷ مهر ماه به درگاه اطلاعرسانی دانشگاه یا موسسه آموزش عالی محل قبولی خود مراجعه کنند.
پورعباس خاطرنشان کرد: نتایج مربوط به سایر رشتههای تحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی بهجز رشتههای تحصیلی پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی همزمان از طریق درگاه اطلاعرسانی مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی اعلام میشود. متقاضیانی که هم در ردیف پذیرفتهشدگان یکی از دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و هم در ردیف پذیرفتهشدگان دانشگاه آزاد اسلامی قرار میگیرند توجه داشته باشند که منحصراً میتوانند در یکی از کدرشتهمحلهای قبولی ثبتنام نمایند و به عبارتی مجاز به ثبتنام در هر دو محل قبولی نیستند.
پورعباس درباره زمان انتشار کارنامه علمی داوطلبان نیز، گفت: برای همه متقاضیانی که فرم انتخاب رشته خود را تکمیل نمودهاند، کارنامه علمی حاوی رتبه داوطلب در هر یک از کدرشتهمحلهای انتخابی در بین متقاضیان کدرشتهمحل مزبور در سهمیه مربوط و همچنین رتبه آخرین نفر پذیرفته شده در کدرشتهمحلهای انتخابی تا اولویت رشته محل قبولی، حداکثر تا تاریخ ۲۵ مهر ماه تهیه و در درگاه اطلاعرسانی این سازمان قرار داده خواهد شد.
معاون وزیر علوم درباره ویژگیهای آزمون سراسری سال ۱۴۰۲، گفت: این آزمون برای نخستین بار در دو نوبت برگزار شد و سوابق تحصیلی داوطلبان که توسط وزارت آموزش و پرورش بر اساس نتایج امتحانات هماهنگ و کشوری ارسال شده است با تأثیر قطعی ۴۰ درصدی برای سه گروه اصلی آزمایشی شامل علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی و تأثیر قطعی ۲۶ درصدی برای گروههای زبانهای خارجی و هنر اعمال شد.
پورعباس در پایان به داوطلبان توصیه کرد اطلاعیه اعلام نتایج پذیرفتهشدگان نهایی رشتههای مختلف تحصیلی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ در پایگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش آموزش کشور را به دقت مطالعه کنند.
به گزارش ایرنا، ازمون سراسری سال ۱۴۰۲ بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در دو نوبت دی ماه ۱۴۰۱ و تیرماه ۱۴۰۲ برگزار شد.
نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی در پنج گروه آزمایشی ریاضی، انسانی، هنر، تجربی و زبان صبح و بعدازظهر پنجشنبه و جمعه (۲۹ و ۳۰ دی سال ۱۴۰۱) با حضور ۹۷۸ هزار و ۴۶۰ نفر در ۴۱۷ شهرستان، ۵۸۵ حوزه اصلی و ۲۰۴۱ حوزه فرعی برگزار شد و داوطلبان به رقابت با یکدیگر پرداختند.
نوبت دوم این آزمون نیز در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه (۱۴ و ۱۵ تیرماه ۱۴۰۲) در ۴۱۷ شهرستان و ۶۶۲ حوزه امتحانی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی به همراه ۱۹۵۵ حوزه فرعی برگزار شد.
در گروه آزمایشی علوم انسانی نیز ۳۴۳ هزار و ۵۵۱ داوطلب شرکت کردند که زنان با ۲۱۴ هزار و ۴۱۶ داوطلب (۶۲ درصد)، بیشترین متقاضیان این گروه آزمایشی بودند.
بر اساس اعلام سازمان سنجش آموزش کشور، در گروه آزمایشی هنر، ۶۱ هزار و ۷۰۲ داوطلب شرکت کردند که ۴۵ هزار و ۸۸۲ نفر آنها زن بودند و به عبارت دیگر زنان ۷۴ درصد متقاضیان صندلیهای رشتههای هنر دانشگاهها بودهاند.
در گروه آزمایشی زبانهای خارجی نیز ۹۲ هزار و ۲۹۷ نفر متقاضی ثبتنام کردند که ۶۰ هزار و ۱۶ نفر آنها زن بودند و صرفا ۳۵ درصد مردان تمایل خود را برای شرکت در گروه آزمایشی زبان اعلام کردند.
در این آزمون برای نخستین بار سوابق تحصیلی داوطلبان طبق اعلام وزارت آموزش و پرورش بر اساس نتایج امتحانات هماهنگ و کشوری با تأثیر قطعی ۴۰ درصدی برای سه گروه اصلی آزمایشی شامل علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی و تأثیر قطعی ۲۶ درصدی برای گروههای زبانهای خارجی و هنر اعمال شد.
نتایج اولیه کنکور ۱۴۰۲ با اعلام نمرات خام، نمره کل آزمون اختصاصی (کنکور) و نمره کل سابقه تحصیلی آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ در ۲۰ مرداد ۱۴۰۲ اعلام شد.
پس از آن کارنامه علمی (حاوی نمره کل نهایی، رتبه، سهمیه و وضعیت بومی) شرکتکنندگان آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ (نوبتهای اول و دوم) در ۲۷ مرداد ۱۴۰۲ در سایت سازمان سنجش آموزش کشور منتشر شد و داوطلبان تا هفتم شهریورماه فرصت داشتند که انتخاب رشته کنند.