به گزارش ایرنا ،سارق تلفن همراه بازداشت شد ، ناکامی سارق در سرقت تلفن همراه ، کشف تعدادی گوشی همراه ، موبایل قاپ حرفه ای دستگیر شد، اعتراف سارق به سرقت تلفن همراه از نوجوانان؛ اخباری است که روزانه از سوی پلیس در جراید و پایگاههای خبری منتشر می شود اما پلیس به شهروندان توصیه هایی در خصوص رهایی از این پدیده موبایل قاپی و سرقت دارد که درنوع خود برای در امان بودن شهروندان بسیار حیاتی و مهم است.
بر اساس اطلاعات موجود در گزارشهای خبری و اعتراف سارقان، سرقت گوشی یا موبایل قاپی یکی از بدترین مدل سرقت هاست که به یکباره تمام شماره تماس، تصاویر و فیلم، اکانت ها و کلی موسیقی و مطالب مورد علاقه ذخیره شده مورد علاقه را از شما می قاپند و سارقان جلوی چشمانتان فرار می کنند.
سارقین موبایل قاپ تا حدود زیادی اطلاعات به روزی دارند و در صورت مشاهده گوشی همراه با مارک های مورد توجه مردم در دست عابران، وسوسه سرقت، آرام و قرارشان را می برد.
در همین حال فرمانده انتظامی شهرستان اسلامشهر در زمینه پیشگیری از سرقت گوشی قاپی و دیگر وسایل همراه عابران پیاده توصیه هایی را برای شهروندان یادآور شدند تا در دام سارقان حرفه ای گرفتار نشوند.
در اماکن عمومی تلفن همراه تان را در معرض دید و نمایش دیگران قرار ندهید
سرهنگ محمدرضا علیزاده به مناسبت بزرگداشت هفته انتظامی (فراجا)، در خصوص پیشگیری از سرقت گوشی قاپی و دیگر وسایل همراه عابران پیاده، یادآور شد: در مواقعی که با تلفن همراه در خیابان و معابر صحبت می کنید از هندزفری استفاده کرده و در غیر اینصورت صرفاً در موارد محدود و ضروری از گوشی همراه خود استفاده نمائید. اگر از گوشی تلفن همراه گران قیمت استفاده می کنید سعی کنید در اماکن عمومی آن را در معرض دید و نمایش دیگران قرار ندهید، ممکن است سوژه سارقان و افراد بزهکار قرار گیرید.
فرمانده انتظامی شهرستان اسلامشهر در ادامه توصیه هایی دیگر را به شهروندان در جهت امنیت تلفن های همراه پیشنهاد کرد .
وی افزود: در اماکن شلوغ و معابر، گوشی همراه خود را در جیب پشتی شلوار قرار ندهید. مواقعی که تلفن همراه خود را در داخل کیف می گذارید از بسته بودن کیف اطمینان حاصل نمایید. هنگام صحبت کردن یا هرگونه فعالیت با گوشی همراه با توجه به کاهش تمرکز فرد به پیرامون، امکان سرقت گوشی همراه در اینگونه موارد بالا بوده لذا از قرارگیری در محل امن اطمینان حاصل کنید. در حین تردد در معابر از پیاده رو استفاده کرده و از تردد در حاشیه خیابان ها پرهیز نمایید. برنامه های ردیاب در گوشی تلفن همراه خود را فعال کنید. از در اختیار گذاشتن گوشی همراه خود در دست کودکان در مکان های شلوغ و معابر خودداری کنید. برابر بررسی های انجام شده سارقان گوشی قاپ، بیشتر دست به سرقت گوشی های تلفن همراه با قیمت بالا می زنند و زمانی که فرد با تلفن همراه صحبت می کند سارقان اقدام به قاپیدن آن و فرار از محل با استفاده از موتورسیکلت می کنند.
سرهنگ علیزاده افزود: سارقان در پیاده روها و معابر شلوغ، افرادی را که هنگام پیاده روی مشغول صحبت با گوشی خود هستند زیر نظر گرفته و در فرصتی مناسب اقدام به ربایش گوشی تلفن همراه آنها می کنند که لازم است هنگام استفاده از گوشی در خیابان بیشتر مراقب آن باشیم و حتی المقدور در گوشه ای مطمئن و به دور از سواره رو، پاسخگوی تلفن همراه خود باشیم چراکه حواس پرتی ناشی از صحبت با تلفن همراه می تواند زمینه ساز حوادث و سوانح رانندگی هم بشود. شهروندان باید در مراکز خرید و محل های شلوغ و پر رفت و آمد و در زمان صحبت با گوشی مواظب اطراف و افراد مظنون باشند و از قرار دادن گوشی تلفن همراه در جیب پشت شلوار و دیگر نقاطی که دسترسی دیگران به آن را آسان می کند نیز خودداری کنند.
فرمانده انتظامی اسلامشهر تاکید کرد: استفاده از کیف های مخصوص نگهداری گوشی تلفن همراه که در نقاط مناسبی از کیف و یا لباس تعبیه می شوند و عدم قرار دادن گوشی در معرض دید درون خودرو نیز مورد تاکید است. هنگام مراجعه به بانک ها، ادارات و سازمان ها و یا مراکز پذیرایی مانند رستوران ها از قراردادن گوشی تلفن همراه روی میزهای کاری خودداری و مراقب باشیم آنها را جا نگذاریم.
شناسایی سارقین موبایل قاپ
بسیاری از سارقین موبایل قاپ، موتور سوارهای ماهری هستند و خیابان ها و راه های فرار را به خوبی می شناسند. تقریبا ارتکاب این نوع سرقت بدون موتور سیکلت امکان پذیر نیست و اکثر مرتکبین این نوع سرقت زیر ۳۰ سال سن دارند که دارای لباس های اسپرت شامل کتانی و شلوار جین و معمولا هندزفری بی سیم هستند. آمادگی جسمی مناسبی دارند و از موتورهای تقویت شده استفاده می کنند، که یک نفر راکب و یک نفر ترک نشین است.
ساده ترین راه برای شناسایی موبایل قاپ ها از روی حرکات آنان در خیابان است، بطوری که فرد ترک نشین مدام در حال دور زدن و تلاش برای شناسایی سوژه است. موبایل قاپ ها معمولا شامل دو تیم موتور سوار دو نفره هستند و بعضا سه تیم!
ساده ترین راه برای شناسایی موبایل قاپ ها از روی حرکات آنان در خیابان است، بطوری که فرد ترک نشین مدام در حال دور زدن و تلاش برای شناسایی سوژه است. موبایل قاپ ها معمولا شامل دو تیم موتور سوار دو نفره هستند و بعضا سه تیم! تیم اول همان تیم شناسایی و سرقت است که پس از شناسایی سوژه، اقدام به قاپیدن موبایل می کند. در صورت گیر کردن تیم سرقت، تیم های پشتیبانی وارد عمل می شوند و برای رهانیدن همدستان خود با توسل به سلاح سرد، آن ها را از مهلکه نجات خواهند داد.
شگردهای معمول موبایل قاپ ها برای سرقت گوشی
الف) موبایل قاپ های بزن در رو ، ب) موبایل قاپ های پشت چراغ ، ج) موبایل قاپ های پیاده رویی ، د) سایر سرقت های موبایل
چطور متوجه سرقتی بودن گوشی شویم
گوشی های مسروقه فاقد کارتن هستند. فروشندگان دستفروش برای این مشکل به خریدار اعلام می کنند، مقداری از پول گوشی را نزد خود نگه دارد تا پس از تحویل کارتن گوشی تسویه کامل نماید. اما هیچ وقت کارتن گوشی به دست خریدار نخواهد رسید. موبایل قاپی به دلیل ناگهانی بودن سرقت، فرصت هرگونه تجزیه تحلیل مغزی را از مالباخته می گیرد و تا به خود می آید، سارقین صدها متر از وی فاصله گرفته اند و تحت هیچ شرایطی قادر به بازسازی و بازیابی چهره سارقین نیستند.
اقدامات بعد از وقوع موبایل قاپی یا کیف قاپی
بر اساسا توصیه کارشناسان ، در صورت مشاهده ی وقوع موبایل قاپی یا کیف قاپی از شهروندان، مشخصات ظاهری سارقین شامل سن احتمالی، قد، هیکل رنگ پوست، رنگ موتورسیکلت و احیانا شماره پلاک موتور سارقین را در یک برگه بنویسید و به مالباخته تحویل دهید. بعلت دسترسی سارقین به مخاطبان گوشی شما امکان دارد با ارسال پیامک به آنها از طرف شما درخواست واریز پول به کارتی که در دست خودشان است را بنمایند؛ یا با خود شما وارد معامله شوند. که فلان مبلغ را به کارت ما بریز تا گوشی را با اطلاعاتش برایت بفرستیم.
بهترین پیشنهاد این است که حتما هنگام سرقت، گوشی سرقتی را در سامانه همیاب ۲۴ ثبت کنید تا خرید و فروش آن جلوگیری شده و در بین کالاهای پیدا شده سراسر کشور و کلانتری ها جستجو شده و به شما اطلاع داده شود.
همیاب ۲۴ سامانه اعلام سرقت و ردیابی کالاهای دیجیتال (موبایل، تبلت و لپ تاپ)
پیشنهاد می کنیم حتما هنگام خرید گوشی برای اطمینان از سرقتی نبودن آن، از سامانه همیاب ۲۴ استعلام بگیرید تا ناخواسته مرتکب جرم خرید یک گوشی سرقتی نشوید.
نحوه ردیابی گوشی های سرقتی
هر گوشی موبایل یک سریال ۱۵ رقمی به نام IMEI دارد که قابل ردیابی است و در صورت ردیابی، مشخصات مالکِ شماره سیم کارتی که گوشی با آن فعال شده، قابل شناسایی است. معمولا گوشی های مسروقه توسط خریداران ساده لوحی فعال می شود که فروشنده ی آن را نمی شناسند و یا از دستفروشان خیابانی گرفته اند و نهایتا به اتهام تصرف مال مسروقه گرفتار سیستم کشنده ی دستگاه قضایی می شوند.
ردیابی گوشی سرقتی یا گمشده با همیاب ۲۴ چطور انجام میشود؟ برای ردیابی کافیست همین شماره ۱۵ رقمی IMEI را به علاوه سایر مشخصات گوشی در سامانه کشوری همیاب ۲۴ ثبت و اعلام سرقت کنید. در این صورت ردیابی گوشی سرقتی شما فعال شده و نکته مهم اینکه از خرید و فروش آن در بازار جلوگیری به عمل می آید. هنگام خرید گوشی هم حتما شماره سریال آن را از سامانه همیاب ۲۴ استعلام بگیرید تا گرفتار اتهام خرید یک گوشی سرقتی نشوید.
خدمات سامانه کشوری همیاب ۲۴ برای ردیابی گوشی های سرقتی و مفقودی سخنگوی فراجا ، هفته انتظامی را امسال از پنجشنبه سیزدهم مهرماه با غبارروبی مزار شهدا و پایان آن را چهارشنبه نوزدهم مهرماه اعلام کرد.
سردار سعید منتظر المهدی سخنگوی پلیس تصریح کرد: شعار امسال هفته انتظامی «شهروند قانونمدار، پلیس خدمتگزار» انتخاب شده تا در سایه مشارکت و همکاری مردم و خدمت بی منت پلیس، امنیت و آرامش در ابعاد مختلف برقرار شود.