سرهنگ «محمدباقر زارعی» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: یکی از شهروندان با در دست داشتن مرجوعه قضایی به پلیس فتا مراجعه و عنوان کرد شخصی با حساب اینستاگرامی خود، حرفه تخصصی مرا زیر سوال برده و با نشر اکاذیب، قصد تخریب منزلت اجتماعی بنده را دارد.
وی بیان کرد: کارشناسان پلیس فتا با توجه به اظهارات شاکی، مستندات جمع آوری شده و با بررسیهای فنی و تخصصی پلیس، عامل این اقدام مجرمانه را شناسایی و با هماهنگی مقام قضایی متهم را به پلیس فتا احضار کردند.
رییس پلیس فتا همدان ادامه داد: پس از اقدامات صورت گرفته توسط افسران این پلیس، متهم با توجه به ارائه مستندات ضمن اقرار به جرم، انگیزه خود را از این کار انتقامجویی به علت عدم رضایت از معالجه خود توسط شاکی عنوان کرد.
سرهنگ زارعی با بیان اینکه توهین و هتک حیثیت در فضای مجازی جرم است، گفت: انتشار یا به اشتراکگذاری کامنتهای که به دیگر کاربران توهین و فحاشی میکند جرم تلقی می شود و این امر برای آنها تبعات قانونی دارد.
این مقام مسئول یادآور شد: رعایت اخلاق در فضای مجازی بهخصوص شبکههای اجتماعی از ضروریات است که کاربران باید به آن پایبند باشند در غیر اینصورت باعث هرج و مرج و ناهنجاریهای فراوان میشود که این ناهنجاریها حتی میتواند در روابط حقیقی افراد در فضای واقعی تأثیرگذار باشد.
این مقام انتظامی از مردم خواست در صورت مواجهه با این نوع موارد در جهت جلوگیری و مقابله با آن، موضوع را از طریق تماس با شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ گزارش کنند.
به گزارش ایرنا ۶ ماهه نخست امسال پنج هزار و ۳۰۶ تماس برای دریافت راهنمایی و مشاوره در زمینه جرائم سایبری، علت هک شدن و نصب بدافزار بر روی تلفن همراه برقرار شده که ۹۲ درصد منجر به تنظیم شکوائیه شده و ۸۲ درصد جرائم سایبری کشف شده است.
در این راستا ۱۵۲ مجرم اینترنتی دستگیر و تحویل مرجع قضایی شدند که ۴۷ درصد افزایش داشته است همچنین ۴۲ درصد از جرائم سایبری کلاهبرداری اینترنتی، ۳۱ درصد برداشت غیرمجاز، ۱۱ درصد دسترسی غیرمجاز به داده ها، چهار درصد مزاحمت اینترنتی و مابقی نشر اکاذیب و سایر جرائم بوده است.