قشم - ایرنا - فرماندار قشم گفت: دستگاه آب شیرین‌کن جدید (سایت نمک زدایی روستای باسعیدو) با ظرفیت سه هزار متر مکعب در شبانه روز در مرحله نخست بهره برداری به منظور تامین آب آشامیدنی ۱۲ هزار نفر از روستاییان غرب جزیره قشم امروز (شنبه) وارد مدار تولید شد.

محمد محمدحسینی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: این سایت آب شیرین کن به منظور تامین آب آشامیدنی کیفی با سرمایه گذاری شرکت مدیریت تانا انرژی و سرمایه پذیری شرکت آب و فاضلاب استان هرمزگان از محل تامین اعتبارات بخش خصوصی با ظرفیت چهار هزار متر معکب آب در شبانه روز در روستای باسعیدو جزیره قشم نصب، راه‌ اندازی و وارد مدار تولید شد.

وی با اشاره به اینکه مراحل نهایی آزمایش های لوله و اتصالات این آب شیرین کن جدید در حال انجام است، ادامه داد: با بهره‌ برداری از این آب شیرین کن شاهد ارتقا کیفیت آب آشامیدنی، برطرف شدن مشکل افت فشار، قطعی و بی‌آبی در روستاهای غرب جزیره قشم خواهیم بود.

فرماندار قشم توضیح داد: با بهره برداری از این دستگاه ۱۲ هزار نفر از مردم ۱۳ روستای باسعیدو، دوستکو، کانی، مرادی، گوری، درکو، دولاب، کُنار سیاه، تُم گس، عایشه آباد، سریگ، چاهو شرقی و چاهو غربی غرب جزیره قشم از نعمت آب آشامیدنی سالم برخوردار شدند.

محمدحسینی اضافه کرد: این طرح آبرسانی حاصل تلاش و زحمات همه مسوولین استان هرمزگان به ویژه استاندار، مسوولین محلی، آبفای استان و شهرستان مرزی قشم و مساعدت سازمان منطقه آزاد قشم و هدیه ای ماندگار از سوی دولت مردمی برای مردم غرب جزیره قشم است.

باسعیدو، غربی‌ ترین روستای جزیره قشم است که آثار تاریخی باقیمانده از دوران اقامت انگلیسی‌ ها در آن به‌ وضوح دیده می شود.

مسجد شیعیان این منطقه معروف است و مهم ترین بندر صیادی جزیره قشم در این روستا قرار دارد. ژئوسایت باسعیدو در میان کوه‌ های این منطقه بر اثر فرسایش به وجود آمده و چشم‌ انداز کم‌ نظیری از فرسایش در سازندهای زمین شناسی را نمایش می دهد.

صحنه غروب آفتاب در روستای باسعیدو در غرب جزیره قشم بی نظیر و بی بدیل است.

جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع استان هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.

شهرستان قشم شامل جزیره‌ های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب‌های خلیج فارس گسترده شده است.