به گزارش ایرنا، مهدی رستمی روز شنبه در نشست پاسخگویی مدیران به خبرنگاران در سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز بوشهر اظهار کرد: اکنون ۴۰ درصد مراتع استان بوشهر به مساحت ۸۸ هزار هکتار که از نوع درجه ۳ هستند به دام عشایر اختصاص دارد.
وی بیان کرد: تولید علوفه در هر هکتار از مراتع استان بوشهر ۱۵ کیلوگرم است و در سال گذشته در مجموع سه هزار تن علوفه از مراتع استان بوشهر تولید و بخشی از نیاز علوفه دام عشایر از طریق توزیع نهاده دامی تامین شد.
مدیرکل امور عشایری استان بوشهر تصریح کرد: طی یک سال گذشته تولید گوشت قرمز در جامعه عشایری استان بوشهر نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، ۱۰۰ تن افزایش یافته است.
رستمی ادامه داد: هر جا نام عشایر است ویژگیهایی مانند صداقت، شجاعت، مردانگی و یکرنگی به ذهن افراد خطور میکند که به فراخور این جایگاه باید قدمهای اساسی و عشایر استان بوشهر برداشته شود.
وی گفت: عشایر نقش بسیار پررنگی در تمام حوزههای قبل انقلاب، جنگ تحمیلی و در حال حاضر دارند و بیش از ۱۱ هزار و ۲۰۰ شهید تقدیم نظام کردند که از این شمار سه هزار شهید آن مربوط به ایل بزرگ قشقایی است.
رستمی اظهار کرد: جامعه عشایری استان بوشهر از ابتدای مهرماه وارد استان میی شود و تا پایان فرورین سال بعد در استان حضور دارند که تلاش بسیار خوبی برای خدمات رسانی شایسته به آنان انجام میشود.
مدیرکل امور عشایری استان بوشهر بیان کرد: تامین آب شرب بهداشتی و سالم ، اجرای طرحهای عمرانی مانند مرمت جادههای عشایری و تامین نهادههای دامی از جمله وظایفی است که برای خدمت به عشایر انجام می دهیم.
وی ادامه داد: با حمایت دولت مردمی و با اعتباراتی که در سال جاری تخصیص یافته پیش بینی شده امسال خدمات نسبت به سالیان گذشته مطلوبتر باشد.
مدیرکل امور عشایری استان بوشهر گفت: شمار خانوارهای عشایر استان بوشهر چهار هزار و ۳۰۰ نفر با جمعیتی بیش از ۳۰ هزار نفر است.
رستمی بیان کرد: عشایر استان بوشهر در ۶ طایفه و بیشتر در بخشهای ارم و بوشکان شهرستان دشتستان استقرار دارند و فقط شهرستان های کنگان و عسلویه فاقد عشایر محسوب می شوند.
وی ادامه داد: میزان تولیدات سالانه عشایر استان بوشهر شامل ۶ هزار و ۹۰۰ تن گوشت ، ۲ هزار و ۸۰۰ تن شیر، ۱۳ هزار و ۵۰۰ مترمکعب صنایع دستی، محصولات باغی و زراعی ۹۵ هزار و عسل ۵۵۰ تن است.
رستمی اضافه کرد: دانش آموزان عشایر استان بوشهر در استان فارس مدیریت میشوند که گاهی برای رفع مشکلات معلمین و دانش آموزان فاصله تا ۷۰۰ کیلومتر باد طی کنند تا بتوانند در شیرلز پیگیر نیازهایشان باشند.
مدیرکل امور عشایری استان بوشهر بیان کرد: انتظار می رود با حمایت استاندار و مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر در چند ماه آینده خبری خوش به دانش آموزان استان داده شود و مدیریت آموزشی دانش آموزان عشایر استان بوشهر به شکل تمام و کمال از فارس به بوشهر منتقل شود.