کرمانشاه - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کرمانشاه با اشاره به آغاز فصل برداشت چغندر قند در این شهرستان گفت: امسال پیش‌بینی می‌شود حدود ۲۸۰ هزار تن از این محصول برداشت و تحویل کارخانه‌های قند شود.

کامران کریمی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه کاهش سطح زیر کشت در راستای رعایت الگوی مصرف در دستور کار این مدیریت قرار گرفته است اظهار کرد: در همین راستا به دلیل کاهش سطح زیر کشت این محصول در سال زراعی گذشته این میزان تولید در مقایسه با سال قبل از آن حدود سه هزار و ۱۰۰ تن کاهش یافته است.

وی افزود: در سال زراعی گذشته در مجموع چهار هزار هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان به زیر کشت چغندر ( بهاره) رفت که این میزان در مقایسه با پارسال ۱۳۳ هکتار کاهش نشان می دهد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کرمانشاه میانگین برداشت چغندر از هر هکتار را در این شهرستان ۷۰ تن اعلام کرد و یادآور شد: محصول چغندر تولیدی در این شهرستان تحویل کارخانه های قند بیستون و اسلام آباد غرب، خاورمیانه، شهرکرد، قزوین، نقش جهان و اهواز داده می شود.

کریمی با بیان اینکه ۳۵ درصد چغندر تولیدی در استان کرمانشاه در این شهرستان تولید می شود یادآور شد: در سال زراعی گذشته در این استان ۱۲ هزار و ۲۳۸ هکتار از زمین‌های کشاورزی به زیر کشت چغندر قند بهاره رفت که چهار هزار هکتار آن در شهرستان کرمانشاه بوده است.

وی ادامه داد: پیش بینی می شود از مجموع این میزان اراضی زیر کشت چغندر قند بهاره بیش از ۸۰۰ هزار تن محصول در استان برداشت شود که در مقایسه با پارسال بیش از ۲۰۰ هزار تن کاهش نشان می دهد.

به گزارش ایرنا، چغندر قند در استان کرمانشاه به ۲ صورت بهاره و پاییزه کشت می شود که در کشت پاییزه این محصول نیز امسال از مجموع هزار و ۲۳۷ هکتار از اراضی زیر کشت در مجموع بیش از ۸۱ هزار و ۵۰۰ تن برداشت شد.

استان کرمانشاه هم اکنون در تولید چغندر قند در کشور رتبه چهارم را در اختیار دارد؛ به دلیل تولید شکر از محصول چغندر قند و نیشکر و به دلیل جلوگیری از واردات شکر و همچنین به دلیل اینکه این محصول جزو محصولات استراتژیک محسوب می شود محصولی به عنوان کشت جایگزینی برای آن هنوز معرفی نشده است.