شیراز-ایرنا-سرپرست معاونت کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور گفت: ظرفیت تولید بیش از ۳۰۰ هزارتُن سموم دفع آفات نباتی در کشور وجود دارد که از این میزان کمتر از ۳۵ هزارتُن مصرف می شود.

به گزارش ایرنا، سید جواد نوروزیان روز یکشنبه در افتتاح کارگاه آموزشی "آشنایی با روش های کنترل کیفی سموم و کاربرد آنها" در شیراز اظهار کرد: در مورد آفت‌کش‌ها ظرفیت تولید خالی بسیار زیادی در کشور وجود دارد که می‌تواند در حوزه صادرات مورد استفاده قرار گیرد.

سرپرست معاونت کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور ادامه داد: برای صادرات آن چیزی که مهم است، اینست که آفت کش به لحاظ کیفیت شرایط مناسبی داشته باشد.

نوروزیان اضافه کرد: در حال حاضر به کشورهایی مانند روسیه، آذربایجان، ارمنستان و عراق صادرات داریم که این می تواند توسعه پیدا کند که شاه بیت آن کنترل کیفیت محصولات تولیدی است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاظر با توجه به تعداد فرمولاتورهایی که در کشور وجود دارد ظرفیت تولید آفت کش ها رو به افزایش است، افزود: ما برنامه جامعی در مورد کنترل کیفیت داریم که اصلی ترینش تجهیز آزمایشگاه ستاد سازمان بوده که این اتفاق در ماه گذشته افتاده و آزمایشگاه های ما دارد کامل می شود.

او با بیان اینکه شیوه‌نامه تأمین و توزیع آفت‌کش‌ها تهیه و نظام صدور مجوز و پروانه واحدهای گیاه‌پزشکی ابلاغ شده است، افزود: در حوزه نظارت ها باید با دقت بسیار با فروشگاه ها و توزیع کننده ها برخورد کرد.

نوروزیان با اشاره به اینکه آفت‌کش ها یکی از مهمترین نهاده‌های کشاورزی هستند که به اذعان فائو اگر استفاده نشود ۳۵ تا ۴۰ درصد محصول دنیا از بین می رود، گفت: سالانه حدود ۱۲۵ میلیون تن محصول کشاورزی در کشور تولید می‌کنیم که تقریبا ۱۰۶ میلیون تن از آن پایه گیاهی دارد؛ در صورت عدم استفاده از آفت‌کش‌ها بخش زیادی از آن از بین می رود و امنیت غذایی کشور در خطر قرار می‌گیرد.

به گفته وی؛ امنیت غذایی به معنای تأمین غذای سالم، کافی و در دسترس است که با داشتن آفت‌کش‌های مناسب و با کیفیت این ضرورت تأمین و فراهم می‌شود.

سرپرست معاونت کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه کارگاه آموزشی برگزار شده دومین کارگاه در سال جاری است که درخصوص کنترل کیفی آفت‌کش‌ها برگزار می شود، افزود: سازمان حفظ نباتات متولی تامین آفت‌کش‌ها در کشور است و ضرورت تشکیل این کارگاه احساس می‌شد.

او افزود: در این کارگاه تخصصی برای شرکت‌کنندگان و کارشناسان توضیح داده می‌شود که منظور از کنترل کیفی چیست؛ چه عناصری در کنترل کیفی باید مورد توجه قرار بگیرند؛ چگونه کنترل کیفی اتفاق می‌افتد و آفت‌کشی که استفاده می‌شود چه مسیری را طی کرده تا تبدیل به آن چیزی که بهره‌بردار دارد استفاده می کند، بشود.