به گزارش خبرنگار ایرنا، ۹ اکتبر برابر با ۱۷ مهر ماه روز جهانی تخممرغ است؛ تخممرغ به لحاظ منبع غذایی یک غذای کامل محسوب میشود که دارای پروتئین و اسیدهای آمینه ضروری و برای رُشد جسمی و مغزی کودکان و نوجوانان بسیار مفید است.
بر اساس آخرین آمارهای رسمی اعلام شده در سال ۱۴۰۰ بیش از یک هزار و۱۷۶هزار تُن تخممرغ در کشور تولید شده که نسبت به سال قبل افزایش بیش از هشت درصدی داشته است.
این در حالیست که استان فارس با تولید ۵۹ هزارتُن تخممرغ در سال گذشته رتبه هفتم تولید این محصول در کشور را داراست.
به دلیل اهمیت این منبع غذایی یک روز در تقویم به نام روز جهانی تخممرغ نامگذاری شده است.
چند سالیست که روز جهانی تخممرغ در مدارس از اهمیت بالایی برخوردار شده به گونهای که در مدرسه به دانشآموزان آموزش داده می شود تا تخممرغ را در سفره غذایی خود قرار دهند و در هر روز یک تخممرغ را به هر صورت آب پز و یا سرخ شده میل کنند.
همزمان با روز جهانی تخم مرغ این اقدام در استان فارس نیز در حال اجراست.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی فارس از ترویج فرهنگ مصرف تخم مرغ در پنج مدرسه از مدارس کلان شهر شیراز همزمان با روز جهانی تخم مرغ خبر داد و گفت: با همکاری اتحادیه تعاونی واحدهای مرغ تخمگذار و آموزش پرورش بیش از ۲هزار و ۲۰۰ وعده صبحانه تخممرغ در بین دانشآموزان توزیع شد.
عبدالمجید رنجبر با بیان اینکه شعار امسال روز جهانی تخم مرغ "هر انسان سالم یک تخم مرغ در روز" است، افزود: امسال همچنین نشریات ترویجی به منظور آگاهسازی و فرهنگسازی مصرف تخممرغ در بین دانشآموزان و کارکنان مدارس توزیع شد.
به گفته وی؛ افزون بر توزیع وعده صبحانه تخممرغ در مدارس بیش از ۴۵۰ وعده دیگر نیز در بین کارکنان و مراجعهکنندگان به سازمان جهاد کشاورزی فارس در راستای امور ترویجی توزیع شده است.
رنجبر با بیان اینکه سرانه مصرف تخممرغ در کشور به حدود ۱۴ کیلوگرم برای هر نفر رسیده، اظهار کرد: متأسفانه فرهنگ غذایی ایران به سمتی حرکت کرده که برخلاف کشورهای اروپایی و آسیای شرقی استفاده از تخممرغ کمتر است؛ از این رو باید برای ترویج و فرهنگ سازی مصرف این ماده غذایی تلاش کرد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی فارس با اشاره به اینکه ۸۰ واحد پرورش مرغ تخمگذار و پولت تخمگذار در این استان فعال است و در جبهه تولید مشغول به کارند، گفت: امیدواریم با توسعه بیش از پیش این صنعت با مشارکت سرمایهگذاران بتوانیم سرانه تولید این محصول و جایگاهمان را ارتقاء بخشیم.
افزون بر تمام فواید تخممرغ اما جایگاه آن در سبد غذایی بدلیل اینکه حاوی مقادیری از کلسترول است کاهش یافته، با این حال بسیاری از کارشناسان و متخصصان در این زمینه با اقدامات و تحقیقات علمی در تلاش هستند نه تنها تخممرغ را به گذشته درخشان خود برگردانند، بلکه جایگاه آن را به عنوان یک غذای کاربردی بالا برده و دلایلی را برای مصرف همیشگی تخم مرغ ارائه کنند.
نظر شما