به گزارش روز دوشنبه ایرنا؛ «محمد امین بهرامی» در نشست علمی"نقش کتابخانه های عمومی روستایی در پیشرفت روستا" با حضور مسوولان استان های سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری، گیلان، کهکیلویه و بویراحمد و بوشهر به مناسبت روز ملی روستا و عشایر که به صورت آنلاین در کتابخانه امیر کبیر شهر کرمانشاه برگزار شد، کتابخانه را جزو معدود پایگاه های فرهنگی دانست که در روستاها فعالیت میکنند و افزود: نظام جمهوری اسلامی در این زمینه در ایجاد کتابخانه های روستایی به عنوان مراکز و پایگاه های فرهنگی امکانات خوبی فراهم کرده است.
وی هدف از برگزاری این نشست تخصصی را استفاده از تجربیات و الگوهای برتر کتاب داری در روستاها، جلب توجه مسئولان به امر مهم کتابخانه ها در راستای ترویج و توسعه فرهنگ و تجلیل از اقدام های خوب کتابداران و کتابخانه های برتر عنوان کرد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه در ادامه از مسئولان خواست توجه به کتابخانههای روستایی را جدی بگیرند و آن را صرفا یک مرکز امانت کتاب نبینند بلکه باید کتابخانه ها را به عنوان یک پایگاه فرهنگی اجتماعی در روستا و منطقه ببینند.
بهرامی در پایان به وجود ۲۳ باب کتابخانه روستایی نهادی و سه واحد سیار در استان کرمانشاه اشاره کرد و ابراز امیداواری نمود فعالیت کتابخانه ای در آینده به سایر مناطق استان تعمیم داده شود .
امروزه ثروت و قدرت بیشتر از آنکه از منابع فیزیکی باشد از اطلاعات و خلاقیت است
کارشناس اداره کل کتابخانه های عمومی کرمانشاه نیز در ادامه این نشست گفت: امروزه جهان وارد عصری شده که منبع ثروت و قدرت در مقایسه با منابع فیزیکی، به طور فزاینده ای از اطلاعات و خلاقیت ذهنی انسان ناشی می شود.
«شیوا یاری» با بیان اینکه اطلاعات به عنوان یک منبع اقتصادی برای توسعه و تصمیم گیری صحیح در نظر گرفته می شود افزود: شکوفایی و توسعه هر ملتی به توانایی کشور در کسب، تولید، دسترسی و استفاده از اطلاعات مربوطه بستگی دارد.
وی تشریح کرد: برای رفع نیاز به اطلاعات، مکانیزمی برای دسترسی به آن مورد نیاز است و کتابخانه که اطلاعات در آنها ذخیره شده از مهم ترین این مکانیزم ها است که به نوبه خود به بهبود مهارتها و فنون و بهروزرسانی دانش کاربران تسهیل و کمک میکند.
یاری در ادامه کتابخانه های روستایی را از عوامل توسعه در جوامع روستایی دانست که از جنبههای مختلف، دانش، مهارتها به توانمند و ارتقاء رفاه آنها مانند مشارکت جامعه، ظرفیت سازی جامعه، توانمندسازی، توسعه روستایی و خوداتکایی کمک کند.
این استاد دانشگاه در بخش دیگر از سخنانش به مطالعات و پژوهش های بسیار محدود کشور در خصوص مزیت های کتابخانه عمومی در روستا ها اشاره کرد و گفت: این در حالی است کتابخانه های روستایی نقش بسزائی در توسعه و توانمندسازی جامعه محلی دارد.
استان کرمانشاه با بیش از ۲میلیون نفر جمعیت ۳۴ شهر و ۲ هزار و ۵۹۰ روستا دارد.