ساری - ایرنا - پیشرفت فیزیکی ۹۱ درصدی و نصب ۸۲ درصد تجهیزات نیروگاه زباله سوز ساری در مدت ۲ سال اخیر نمادی از عمل دولت سیزدهم در تکمیل طرح‌های نیمه تمام عمرانی است که به گفته مسوولان امر در آینده نزدیک این طرح در مدار بهره برداری قرار خواهد گرفت.

به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار ایرنا ، ‌نیروگاه زباله سوز ساری طرحی که پیشتر به عنوان نمونه ای از واحدهای راکد با پیشرفت فیزیکی پایین از آن نام برده می شد و تکمیل نشدن آن به پایِ ثابت اکثر گپ و گفت های مسوولان و مدیران مبدل و امیدی به اجرایی شدن آن وجود نداشت.

اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم و باز شدن پایِ مسوولان ارشد کشور برای پیگیری روند اجرای طرح های راکد و نیمه تمام در نقاط مختلف کشور به اجرای این طرح امیدی دوباره بخشید و محل اجرای آن به کارگاه سازندگی و ساخت و ساز مبدل شد به طوریکه در همین مدت ۲ سال اخیر با اقداماتی که انجام شد ۵۰ درصد به پیشرفت فیزیکی آن اضافه شد و نیروگاه مسیر بهره برداری شدن آن رو به انتها است.

عملیات ساخت نیروگاه ۴۵۰ تُنی زباله سوز ساری سال ۱۳۸۸ شروع شد تا بار گزاف حمل چندین دهه ای حمل زباله‌های مرکز استان مازندران به دیگر مناطق و همچنین مشکلات زیست محیطی آن برداشته شود.

زباله‌های شهر ساری سالهاست که به منطقه کوهستانی پشتکوه در مرز مازندران و سمنان منتقل می‌شود که علاوه بر تحمیل هزینه‌های هنگفت به شهرداری ساری برای حمل زباله، مشکلات محیط زیستی متعددی را نیز برای ساکنان روستاهای اطراف این منطقه ایجاد کرده است.

در دولت قبل بهره برداری از این طرح به پایِ ثابت وعده مسوولان حتی در رده ملی تبدیل شد به طوریکه مردادماه سال ۱۳۹۹، ۲ طرح حوزه پسماند مازندران یعنی نیروگاه زباله سوز ساری و نوشهر میزبان معاون رئیس جمهور وقت بود. ۲۲ مردادماه محمد باقر نوبخت رییس وقت سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در بدو سفرش به مازندران از نیروگاه زباله سوز در دست ساخت شهرستان ساری بازدید کرد و گفت: اعتبار پروژه نیروگاه زباله‌سوز شهرستان ساری مرکز استان مازندران تامین شد و امیدواریم تا با تامین اعتبارات مورد نیاز، این پروژه زیست محیطی هر چه سریعتر به بهره برداری برسد. اما این صحبت ها در این بازدید در حد حرف باقی ماند و کار اجرایی خاصی روی نداد.

ساخت بزرگترین طرح مدیریت پسماند در مازندران به کجا رسید؟

با این حال در هفدهمین سفر عالی‌ترین مقام اجرایی کشور در قالب سفر استانی به مازندران، آیت الله رئیسی در بازدید از نیروگاه‌ زباله‌سوز ساری دستور راه‌اندازی این طرح زیست محیطی را در کمترین زمان ممکن ارایه و همچنین معاون اول خود را مامور کرد تا قبل از پایان سال موضوعات مربوط به زباله‌سوزها را سروسامان دهد.

این طرح که تا قبل از سفر استانی رئیس جمهور در بیستم اسفند ۱۴۰۰، ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی و همچنین ۵۱ درصد تجهیزات آن هم خریداری شده بود، اما اکنون براساس آمار فرماندار ساری پیشرفت فیزیکی طرح نیروگاه زباله سوز ساری بعد از گذشت ماهها از پایان این سفر، بنا به اعلام مسولان ارشد عمرانی مازندران اکنون در بخش ساخت پیشرفت فیزیکی و بخش تجهیزات رشد چشمگیری دارد و پیش بینی می شود این طرح مهم زیست محیطی استان تا پایان امسال تکمیل و بهره برداری شود.

در این پیوند سرپرست معاونت عمرانی استانداری مازندران روز چهارشنبه در بازدید از مراحل ساخت این نیروگاه گفت: پیشرفت ساخت نیروگاه زباله سوز ساری در دولت سیزدهم در بخش ابنیه به بیش از ۹۱ درصد و در بخش ورود تجهیزات به حدود ۸۲ درصد رسیده است. ‌

احمد توکلی با اشاره به اینکه تا قبل از روی کار آمدن دولت آیت‌الله رئیسی نیروگاه زباله سوز ساری ۴۰ درصد پیشرفت داشته است و با حمایت دولت سیزدهم این میزان به بیش از ۹۰ درصد رسیده است، اظهار کرد: در بخش ورود تجهیزات نیز هم اکنون حدود ۸۲ درصد تجهیزات وارد نیروگاه شده و حدود ۸۱ درصد تجهیزات نصب گردید.

وی ادامه داد:‌در بخش ابنیه تاکنون حدود ۲ هزار و ۶۶۰ میلیاردریال و برای تجهیزات حدود ۱۷ میلیون دلار هزینه شده است، افزود: در سفر رئیس جمهور دولت سیزدهم به مازندران برای بخش ابنیه و تهیه تجهیزات حدود ۲ هزار و ۳۶۰ میلیارد ریال اختصاص یافت که بیانگر نگاه ویژه این دولت به رفع مشکل پسماند مازندران است.

سرپرست معاونت عمرانی استانداری مازندران از نیاز حدود ۲ میلیون دلار برای اتمام بخش ابنیه نیروگاه زباله سوز ساری و تهیه بقیه تجهیزات خبر داد و گفت: با تامین منابع مالی و تهیه و نصب تجهیزات، شاهد شکوفایی مدیریت پسماند در مرکز استان خواهیم بود.

توکلی ساخت نیروگاه تولید برق از زباله ساری را با مشارکت دولتی و سرمایه‌گذار بخش خصوصی دانست و گفت: تولید زباله شهرستان ساری حدود ۵۰۰ تن در روز است و با توجه به توسعه روز افزون در مدیریت پسماند، اجرای این نیروگاه برای ساری به عنوان مرکز استان بسیار حائز اهمیت است.

وی با بیان اینکه تولید زباله مازندران در حالت عادی روزانه حدود ۲ هزار و ۵۰۰ تن و در پیک سفر به حدود چهار هزار تن می‌رسد، ادامه داد : برای رفع مشکل زیست محیطی زباله در مازندران، استان به هشت پهنه مدیریت پسماند تقسیم شده است و برای اجرای طرح‌ها در مازندران نیاز به حمایت و اعتبارات ملی است.