یوسف نوری روز پنجشنبه در جریان بازدید از نیروگاه زباله سوز ساری در جمع خبرنگاران افزود: عملیات اجرایی این طرح که از سال ۸۸ آغاز شده در چند سال گذشته نیمه کاره رها شده بود که از زمان روی کار آمدن دولت مردمی سیزدهم، اکنون این طرح عمرانی- زیست محیطی به پیشرفت فیزیکی قابل قبولی رسیده است.
وی وجود اختلاف بین کارفرما و پیمانکار را علت اصلی تاخیر در تکمیل نیروگاه زباله سوز ساری عنوان کرد و اظهار داشت: با اتخاذ تمهیدات لازم مقرر شد این مشکلات در کمترین زمان رفع شود تا تکمیل این طرح شتاب گیرد.
وی به بازدید وزیر کشور از نیروگاه زباله سوز ساری در شهریورماه پارسال اشاره کرد و اظهار داشت: وزیر کشور در این بازدید، اعتباراتی را به منظور تسریع در روند تکمیل این طرح مهم زیست محیطی در نظر گرفت که به طور حتم در شتاب بخشی به این طرح بسیار موثر و کارگشا خواهد بود.
مقام عالی دولت در مازندران ابراز امیدواری که با ثبت سفارش تجهیزات مورد نیاز این نیروگاه توسط پیمانکار طرح و ورود آن به داخل کشور و از جمله این استان، شتاب شتاب بخشیدن به این طرح مهم و حیاتی در آینده نزدیک باشیم.
نوری تصریح کرد: عملیات عمرانی محوطه و راه دسترسی به نیروگاه زباله سوز ساری نیز توسط قرارگاه کربلا در حال انجام است تا این طرح در کمترین زمان مممکن تکمیل و به بهرهبرداری برسد.
محمدعلی نوبخت فرماندار ساری نیز در حاشیه بازدید استاندار مازندران از نیروگاه زباله سوزی، میانگن پیشرفت فیزیکی این طرح را در بخش ابنیه ۹۷ و در بخش تجهیزات را نیز ۸۶ درصد اعلام و ابراز امیدواری کرد که با تخصیص به موقع اعتبارات و رفع برخی مشکلات موجود بین پیمانکار و کارفرما، این طرح مهم در آینده نزدیک تکمیل و به بهرهبرداری برسد.
نیروگاه زباله سوز ساری یکی از چندین طرح عمرانی نیمه راکدی بود که طی این سال ها پیشرفتی لاکپشتی داشت و کسی را امیدی به تکمیل آن نبود اما با روی کارآمدن دولت سیزدهم و اهتمام ویژه شخص رئیس جمهور، اکنون این طرح مهم زیست محیطی در مرکز مازندران با طی کردن مراحل نهایی، در آستانه بهره برداری قرار گرفته است.
به گزارش خبرنگا ایرنا، نیروگاه زباله سوز ساری از جمله مصوبات سفر رئیس جمهور به مازندران از مهمترین طرح در مدیریت پسماند و مقابله با چالشهای زیست محیطی در این خطه شمالی کشورمان است که از زمان روی کار آمدن دولت مردمی سیزدهم، اکنون به کارگاه سازندگی تبدیل شده است تا طلسم نیمه کار ماندن این طرح نیز همانند بسیاری دیگر از طرح ها با دستان پرتوان دولتمردان شکسته شود تا با بهره برداری از آن، بخشی از مشکلات زیست محیطی این استان رفع شود.
با روی کار آمدن دولت سیزدهم و باز شدن پایِ مسوولان ارشد کشور برای پیگیری روند اجرای طرح های راکد و نیمه تمام در نقاط مختلف کشور و از جمله نیروگاه زباله سوز ساری، امیدواری ها برای شتاب بخشی به این طرح مهم افزایش یافت بگونه ای که در همین مدت ۲ سال گذشته از زمان روی کارآمدن دولت مردمی سیزدهم، پیشرفت فیزیکی این طرح مهم زیست محیطی به حد قابل قبولی افزایش یافته و آن را در آستانه بهره برداری قرار داده است.
در هفدهمین سفر عالیترین مقام اجرایی کشور در قالب سفر استانی به مازندران، آیت الله رئیسی در بازدید از نیروگاه زبالهسوز ساری دستور راهاندازی این طرح زیست محیطی را در کمترین زمان ممکن صادر کرد و معاون اول خود را نیز مامور کرد تا قبل از پایان سال موضوعات مربوط به زبالهسوزها را سروسامان دهد.
نیروگاه زباله سوزی ساری تا قبل از سفر استانی رئیس جمهور که در بیستم اسفند ۱۴۰۰ انجام شده بود تنها ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت و همچنین ۵۱ درصد تجهیزات آن هم خریداری شده بود، اما اکنون براساس آمار فرماندار ساری، اکنون این طرح مهم زیست محیطی در بخش ابنیه ۹۷ و در بخش تجهیزات نیز ۸۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
عملیات ساخت نیروگاه ۴۵۰ تُنی زباله سوز ساری سال ۱۳۸۸ شروع شد تا بار گزاف حمل چندین دهه ای حمل زبالههای مرکز استان مازندران به دیگر مناطق و همچنین مشکلات زیست محیطی آن برداشته شود.
زبالههای شهر ساری سالهاست که به منطقه کوهستانی پشتکوه در مرز مازندران و سمنان منتقل میشود که علاوه بر تحمیل هزینههای هنگفت به شهرداری ساری برای حمل زباله، مشکلات محیط زیستی متعددی را نیز برای ساکنان روستاهای اطراف این منطقه ایجاد کرده است.
پرونده نیروگاه زبالهسوز ساری که سالهاست با وجود وعدههای مکرر بسته نشده حالا با دستور مستقیم رئیسجمهور برای تامین اعتبارات مورد نیاز و ماموریت دادن به معاون اجرایی رئیس دولت سیزدهم برای نظارت پرونده و پیگیری طرح، وارد مرحله جدیدی شده که شاید به پایان خوشی برای این طرح بینجامد.
نظر شما