به گزارش خبرنگار ایرنا، «سلیمان رستمیان» روز چهارشنبه در نخستین نشست ستاد یادواره شهید سرلشکر «ولیالله فلاحی» فرمانده ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران که در اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز برگزار شد، افزود: این یادواره آبان ماه اسمال با حضور فرماندهان ارشد نظامی و انتظامی و مسوولان کشوری در تالار شهیدان نژاد فلاح کرج برگزار خواهد شد.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز ه با اشاره به مصوبه شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت استان البرز مبنی بر برگزاری یادواره شهید فلاحی، گفت: به طور معمول در طول تاریخ تمام اقوام و ملتها با قهرمانان خود شناخته میشوند و با پرداختن به ابعاد شخصیتی آنان مسیر خود در زندگی را بر اساس اسوه، الگو و رفتار آن قهرمان طی میکنند.
وی ادامه داد: در تاریخ همیشه کسانی بودند که در سرنوشت فرهنگی، اجتماعی و علمی ملتها تاثیرگذار بودند، در کشور ما هم با توجه به بروز و ظهور یک انقلاب ارزشی، کسانی مانند شهید فلاحی بودند که به رغم جو حاکم بر کشور با مجاهدتهای خود سرنوشت این کشور را رقم زدند.
مدیرکل بنیاد شهید البرز افزود: مجاهدت های شهید فلاجی در دورانی بود که انقلاب اسلامی نوپا بود و نظام اسلامی ÷س از سقوط یک حکومت نظامی نیاز به انسان هایدلسوز
و انقلابی مانند شهید فلاحی داشت .
رستمیان افزود: ارتش در این برهه با رهبری حکیمانه امام (ره) با مجاهدت شهدایی همچون شهید فلاحی مأموریت خود را در انقلاب به خوبی بهعنوان یک ارتش مردمی ادا کرد.
دبیر شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت استان البرز در ادامه تصریح کرد: استان البرز افتخار وجود شخصیتهای بزرگی همچون شهید طالقانی، اولین شهید انقلاب شهید ادیبی و شهید فلاحی را در خود دارد که سرمایههای اجتماعی و شخصیتهای بزرگ این کشور هستند که باید به ابعاد زندگی و شخصیتی این عزیزان بیشتر پرداخته شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز نیز در این نشست اثرگذاری برگزاری یادوارههای شهدا بر روی نسل جوان جامعه را امری مهم برشمرد و گفت: در برگزاری چنین مراسمی باید با برنامهریزی به سمتی حرکت کنیم تا بتوانیم افراد جامعه به ویژه جوانان را جذب کنیم.
«سعید جابری انصاری» جریان سازی فرهنگ ایثار و شهادت از طریق رسانه های سمعی و بصری بااهمیت برشمرد و افزود: با تولید محتوا میتوان اثرگذاری این مراسم را بیشتر کرد.
وی تصریح کرد: برگزاری این مراسم کار بسیار ارزشمندی است که باید هرکس به سهم خود قدمی در راستای برگزاری آن بردارد ضمن اینکه استفاده از ظرفیت اصحاب رسانه، تابلوهای تبلیغات و تلویزیون های شهری ازجمله ظرفیتهایی است که اداره کل ارشاد در راستای برگزاری این مراسم بکار خواهد بست.
به گزارش ایرنا ، تیمسار سرلشکر شهید «ولی الله فلاحی» زاده سال ۱۳۱۰ در شهرستان طالقان استان البرز بود که تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در طالقان و دبیرستان نظام تهران گذراند و پس از اخذ دیپلم در مهرماه سال ۱۳۳۰ وارد دانشکده افسری شد و با درجه ستوان دومی و رستهٔ زرهی از آن دانشکده فارغالتحصیل شدو سپس در لشکر ۹۲ زرهی خدمت خود را شروع کرد.
فلاحی به دلیل مخالفتهایش با حکومت پهلوی از سال ۱۳۳۰ تا ۱۳۵۲ چهار بار به زندانی شد ولی به دلیل تفکر و دانش بالا همواره مورد احترام فرماندهان ارتش قرار داشت.
این شهید بزرگوار با درجه سرهنگ دومی به همراه گروهی از افسران ایرانی به عنوان ناظر صلح سازمان ملل در آتشبس ویتنام، از سال ۱۳۵۱ تا اواسط ۱۳۵۳ را در این کشور گذراند.
وی در ۱۲ مهرماه ۱۳۵۷ پس از گرفتن درجه سرتیپی به شیراز منتقل شد و به عنوان معاون فرماندهی مرکز پیاده شیراز به کار خود ادامه داد.
فلاحی در سال ۱۳۵۷ و پس از پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان نخستین فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی منصوب شد و در سال ۱۳۵۹ به عنوان رییس ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی معرفی شد و سرانجام در مهرماه سال ۱۳۶۰ همراه با تنی چند از فرماندهان در اثر سقوط هواپیما به شهادت رسید.