بهروز فرجی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: از نظر ارزش صادرات نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶ درصد رشد و از نظر وزنی نیز کاهش چهار درصدی داشته ایم.
به گفته وی کالاهای صادراتی از طریق گمرک شوشمی شامل سنگ آهن، میوه و تره بار، ادوات کشاورزی، صنایع دستی از جمله گیوه، سبد و گهواره، همچنین گچ ساختمانی، نمک خوراکی ، شیره توت محلی، نان شیرینی و غیره می شود.
به گزارش ایرنا، «محمدطیب صحرایی» و« آزاد توفیق رحیم»، استانداران کرمانشاه و حلبچه عراق هشتم خرداد ماه امسال ضمن بازدید از زیرساختهای مرز شوشمی پاوه و طویله حلبچه، طی نشستی دو جانبه ظرفیتهای موجود برای توسعه مناسبات گردشگری و تجاری را بررسی و بر گسترش آنها تاکید کردند و ماحصل این نشست، توافق برای بازگشایی مرز مسافری شوشمی بود.
سرانجام در تاریخ ششم تیر ماه امسال به مناسبت عید قربان مرز شوشمی برای تردد مسافران بازگشایی شد.
بازارچه شوشمی یکی از قدیمیترین مرزهای کشور است که قدمتی ۸۰ ساله دارد و در طول سالهای جنگ تحمیلی تعطیل بود و بعد از گذشت مدتی فعالیت تجاریش را آغاز کرد و در شرایط فعلی جزو بازارچه های فعال کشور است.
این بازارچه در فاصله ۳۵ کیلومتری شهرستان پاوه و پنج کیلومتری غرب نوسود پاوه و ۱۵۵ کیلومتری کرمانشاه در محوطهای بلند و پلکانی شکل در حدود ۲ هکتار واقع شده است.
این بازارچه از سمت عراق به استان حلبچه در شمال عراق متصل و در مجاورت شهر طویله عراق قرار دارد. روزانه بین ۴۰ تا ۵۰ دستگاه کامیون به بازارچه فوق تردد می نمایند و کالاهایی همچون میوه، سیمان، گیوه، نان برنجی، صیفی جات از طریق بازارچه شوشمی به عراق صادر می شود.
استان کرمانشاه با بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در امتداد این مرزها 2 مرز رسمی و پنج بازارچه مرزی فعال است.