گشایش مرز مسافری شوشمی فضای اقتصادی و سیاسی منطقه را گسترش می‌دهد

کرمانشاه - ایرنا - استاندار کرمانشاه گفت: راه‌اندازی مرز مسافری شوشمی هدیه خوبی برای ملت ایران و عراق است و گشایش این مرز به فضای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی منطقه خدمت خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، «محمدطیب صحرایی» روز سه‌شنبه در حاشیه بازدید و بازگشایی مرز مسافری شوشمی در شهرستان پاوه افزود: افتتاح این مرز باعث تقویت برادری بین ملت عراق و ایران به خصوص مردم منطقه اورامانات و حلبچه خواهد شد و در آینده نزدیک مجموعه امکانات مرز در هر دو سو افزایش خواهد یافت.

وی با بیان اینکه گشاشی مرز شوشمی در آستانه عید قربان اتفاق افتاده است، بیان کرد: با گشایش این مرز مردم دو استان می توانند به راحتی بین ۲ کشور تردد کنند و تجارت خود را گسترش دهند که این کار به آینده منطقه بسیار کمک می کند و مفید است.

وی ادامه داد: مردم این منطقه قرن ها با برادری و برابری در کنار هم زندگی کرده اند اما متاسفانه مدتی با دسیسه دشمنان رفت و آمد از این مرز متوقف شد، اما امروزه با نابودی دشمنان زمینه رفت و آمد، تبادل کالا و محصولات از این مرز فراهم شده است.

استاندار کرمانشاه با بیان اینکه اقدامات فراوانی برای برقراری امنیت در این مرز انجام شده است، اظهار کرد: سازه فعلی به صورت موقتی در این مکان قرار دارد؛ این سازه به صورت جهادی توسط نیروهای راهداری، فرمانداری و مجموعه نظامی و امنیتی استان در یک ماه آماده شد و در گام بعدی استحکام این بنا و ایجاد سازه های دائمی برای بلند مدت در دستور کار قرار دارد.

به گزارش ایرنا؛ تردد مسافری از مرز شوشمی پاوه با افتتاح پایانه مسافربری در استان کرمانشاه با حضور استانداران کرمانشاه و حلبچه عراق امروز، سه شنبه به مناسبت عید سعید قربان به طور رسمی طی مراسمی آغاز شد.

در این مراسم که در مرز شوشمی برگزار شد محمد طیب صحرایی استاندار کرمانشاه، آزاد توفیق رحیم استاندار حلبچه، نماینده مردم اورامانات در مجلس شورای اسلامی، فرمانداران پاوه و حلبچه و شماری از فعالان اقتصادی این استان ها حضور داشتند.

گشایش مرز مسافری شوشمی فضای اقتصادی و سیاسی منطقه را گسترش می‌دهد

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمانشاه دراین مراسم با بیان اینکه این سایت در ۲ بخش در قالب طرح جامع پایانه و سایت موقت در حال اجراست، گفت: طرح جامع پایانه این سایت در کمتر از یکماه به پایان رسیده و برای اجرای آن تاکنون ۱۱ میلیارد تومان هزینه شده است.

فریبرز کرمی افزود: با توجه به سخت گذر بودن این منطقه پیش بینی شده است ۲ جاده موازی احداث شود که بخش مسافری از شمال پایانه و جدا از بخش باری و بخش باری هم در جنوب این سایت ایجاد خواهد شد.

به گزارش ایرنا؛ شهرستان پاوه با بیش از ۶۰ هزار نفر جمعیت در۱۲۰ کیلومتری شمال غربی کرمانشاه قرار دارد و ۸۴ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد. این شهرستان با استان حلبچه اقلیم کردستان هم مرز است و اکنون مرز و بازارچه رسمی شوشمی در بخش نوسود این شهرستان فعال است.

تردد مسافر اکنون از مرز شوشمی انجام نمی‌شود و مردم پاوه و اورامانات باوجود سکونت در مرز برای سفر به بخش کُردنشین کشور عراق باید به مرز باشماق شهرستان مریوان مراجعه کنند که علاو بر مسافت طولانی باید هزینه های گزافی را نیز پرداخت کنند.

بازارچه شوشمی یکی از قدیمی‌ترین مرزهای کشور است که در طول سال‌های جنگ تحمیلی تعطیل بود و بعد از گذشت مدتی فعالیت تجاریش را آغاز کرد و در شرایط فعلی جزو بازارچه های فعال کشور است.

این بازارچه در فاصله ۳۵ کیلومتری شهرستان پاوه و پنج کیلومتری غرب نوسود پاوه و ۱۵۵ کیلومتری کرمانشاه در محوطه‌ای بلند و پلکانی شکل در حدود ۲ هکتار واقع شده است.

این بازارچه از سمت عراق به استان حلبچه در شمال عراق متصل و در مجاورت شهر طویله عراق قرار دارد. روزانه بین ۴۰ تا ۵۰ دستگاه کامیون به بازارچه فوق تردد می نمایند و کالاهایی همچون میوه، سیمان، گیوه، نان برنجی، صیفی جات از طریق بازارچه شوشمی به عراق صادر می شود.

استان کرمانشاه با ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با ۲ بخش کُرد و عرب نشین کشور عراق و داشتن ۶ مرز رسمی و بازارچه فعال، سالانه حدود نیمی از کل صادرات کالاهای غیرنفتی کشورمان به عراق را به خود اختصاص می دهد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha