شهرکرد- ایرنا- سرپرست شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری در خصوص فرسودگی لوله های انتقال آب که گاهی شکستن آنها باعث قطعی آب محله ها نیز می شود، گفت: ۳۰ درصد از لوله‌های شبکه انتقال آب استان فرسوده است.

محمد کریمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: هم‌اینک بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ کیلومتر شبکه آب‌رسانی در چهارمحال و بختیاری وجود دارد که از این میزان ۳۰ درصد با فرسودگی مواجه است.

وی افزود: این میزان از شبکه آب‌رسانی فرسوده در چهارمحال و بختیاری به اصلاح نیاز دارد که با توجه به اعتبارات محدود شرکت آب و فاضلاب استان اصلاح شبکه‌های فرسوده زمان‌بَر است.

کریمی تصریح کرد: هم‌اکنون ۹۰ پروژه مرتبط با آب و فاضلاب در مناطق مختلف چهارمحال و بختیاری در حال اجرا قرار دارد که تکمیل و بهره‌برداری از این طرح‌ها وضعیت تامین آب در این استان با متحول می‌کند.

وی یادآور شد: هم‌اکنون ۹۷۸ هزار و ۴۶۳ نفر از مردم ۴۳ شهر و ۴۹۶ روستا در چهارمحال و بختیاری زیرپوشش شبکه آب‌رسانی قرار دارند که از این تعداد ۶۷۲ هزار و ۸۸۸ نفر جمعیت شهری و ۳۰۵ هزار و ۵۷۵ نفر جمعیت روستایی هستند.

به گزارش ایرنا، هم‌اینک ۳۶۶ هزار و ۴۶۱ مشترک شامل ۲۶۲ هزار ۲۸۵ مشترک شهری و ۱۰۴ هزار و ۱۷۶ مشترک روستایی در چهارمحال و بختیاری وجود دارد و ۱۰۰ درصد جمعیت شهری و ۸۶ درصد جمعیت روستایی استان از خدمات شبکه آب‌رسانی بهره‌مندند.

۱۵۳ روستای چهارمحال و بختیاری شبکه آب‌رسانی ندارد و شرکت آب و فاضلاب استان به ۷۰ روستا آب‌رسانی سیار انجام می‌دهد.

هم‌اکنون آب مورد نیاز جحمعیت شهری و روستایی استان از طریق ۱۹۸ حلقه چاه برای شهرها، ۱۸۳ حلقه چاه برای روستاها، ۲۰ دهانه چشمه برای شهرها، ۶۲ دهانه چشمه برای روستاها، ۲ رشته قنات برای شهرها، سه رشته قنات برای روستاها، ۲ مورد برداشت سطحی از رودخانه‌ها برای شهرها و ۱۷ مورد برای روستاها تامین می‌شود.

۸۵ درصد آب آشامیدنی مصرفی در چهارمحال و بختیاری وابسته به منابع آب زیرزمینی است و محدودیت منابع آب، خشکسالی، تخصیص نیافتن اعتبارات لازم، قیمت پایین آب‌بها و فرسودگی شبکه‌های آب‌رسانی از مهم‌ترین چالش‌های آب‌رسانی در این استان به‌شمار می‌رود.

چهارمحال و بختیاری ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد.