سنندج- ایرنا- استاندار کردستان گفت: استان در تخصیص و جذب اعتبارات دور اول سفر استانی رئیس جمهور، رتبه نخست را در کشور کسب کرده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، اسماعیل زارعی کوشا روز شنبه در ششمین جلسه شورای برنامه ریزی استان، از سفر دور دوم رئیس جمهور و هیات دولت به استان در چند هفته آینده خبر داد و اظهار کرد: کردستان اگرچه جزو استان های آخر در انجام سفر اول رئیس جمهور بود ولی رتبه نخست را در جذب و تخصیص اعتبارات این سفر دارد و در دور دوم سفرها جزو استان های اول قرار گرفته ایم.

وی اعلام کرد: در سفر دور دوم رئیس جمهور به استان که در اوایل آبان انجام می شود ۱۱ کلان پروژه به بهره برداری می رسد که یکی از آنها طرح راه آهن همدان-سنندج است.

استاندار کردستان بر هزینه کرد اعتبارات و پیگیری برای جذب آن در موعد مقرر تاکید کرد و گفت: ۲۸۰ میلیارد ریال مانده مصرف نشده در پایان سال مالی گذشته داشتیم که ۱۰۰ میلیارد ریال آن مربوط به گره ای که کارشناس اداره ای در خرید یک باب ساختمان ایجاد کرد، بود.

زارعی کوشا ادامه داد: تسهیلات تبصره ۱۸ قانون بودجه فرصت مطلوبی در راستای حمایت از بخش تولید و اشتغال است و اختصاص آن همواره تحرکی در این بخش ها ایجاد می کند.

وی با اشاره به اینکه متقاضی، دستگاه اجرایی و بانک اضلاع جذب سهمیه تسهیلات تبصره ۱۸ هستند، افزود: در کل مسئول جذب و عدم جذب این منابع را مدیر دستگاه اجرایی می دانم لذا مدیران استان با جدیت و دقت بیشتری اقدام به معرفی متقاضیان دارای اهلیت و توانمندی به بانک های استان کنند.

استاندار کردستان در ارتباط با ایجاد زنجیره ارزش فرش دستباف و دام سبک در استان بیان کرد: بی شک یکی از نیازهای جدی کشور، تامین گوشت قرمز است که با توجه به ظرفیت استان انتظار و توقع بیشتری برای تولید این محصول در این منطقه وجود دارد.

زارعی‌کوشا یکی از مزیت های استان را وجود فرش دستباف خواند و اظهار کرد: ۲ برند فرش بیجار و سنندج ثبت جهانی شده است و باید بستر برپایی نمایشگاه ها و عرضه این صنعت دستی را فراهم کرد تا بهره و خلق ثروت ناشی از آن شامل استان شود.

رژیم صهیونیستی در جهان منفور است

استاندار کردستان در بخش دیگری از سخنانش ضمن تبریک عملیات موفقیت آمیز جبهه مقاومت علیه رژیم صهیونیستی اظهار کرد: اسرائیل در دنیا منفور است و جمهوری اسلامی ایران در مقابل رژیم غاصب و کودک کش صادقانه تاکنون پای کار بوده است.

زارعی کوشا با ابراز امیدواری از تحقق وعده الهی و جشن پیروزی نهایی فلسطین، گفت: امروز همگان رژیم غاصب صهیونیستی را به عنوان طاغوت زمانه می شناسند و ما به دشمنی با طاغوت و کفر افتخار می کنیم.

استاندار کردستان با اشاره به اینکه بیشتر شهدای غزه را زنان و کودکان تشکیل داده است، بیان کرد: براساس آمار اعلام شده ۲ هزار نفر در غزه به شهادت رسیدند و بیش از هشت هزار نفر هم زخمی شدند.

زارعی کوشا از مردم و مدیران بابت برگزاری و حضور در برنامه های ماه ربیع الاول تشکر کرد و گفت: مردم در این ماه حماسه آفریدند و برکات و بازتاب های زیادی در کل کشور داشت.

وی یادآور شد: خیلی ها تصور دیگری داشتند چراکه ضد انقلاب یکی از راهبردهاش به چالش کشاندن اجتماعات ملی و مذهبی در کشور بود، که ورق برگشت و حضور مردم بی سابقه و بی نظیر بود.

استاندار کردستان گفت: در دیداری که با رئیس سازمان زندان های کشور داشتیم مقرر شد از محل فروش اموال مازاد این سازمان مبلغی به زندان های کردستان هم اختصاص داده شود.

زارعی کوشا بیان کرد: از ۱۰۸ همت پیش بینی شده در مولدسازی اموال دولت در سطح کشور تاکنون چهار همت محقق شده است در کردستان این آمادگی وجود دارد در صورت تفویض اختیارات بیشتر ، سه تا چهار هزار میلیارد ریال از این محل درآمد حاصل شود.

تاکید بر هزینه کرد بهینه اعتبارات عمرانی در استان

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان هم در این جلسه ضمن تبریک کسب رتبه های برتر استانداری کردستان در تعدادی از شاخص های اعلامی و بررسی شده در وزارت کشور، اظهار کرد: پیگیری و تلاش های استاندار و مدیران دستگاه های اجرایی منجر به کسب این موفقیت شده است.

اکبر محمدی بر هزینه کرد بهینه اعتبارات عمرانی در استان تاکید کرد و افزود: با همکاری دستگاه های نظارتی فرایندی برای تخصیص و هزینه کرد مطلوب اعتبارات آغاز کردیم و کارهای مقدماتی از امروز و بعد از مبادلات موافقت نامه ها شروع می شود.

وی با اشاره به اینکه فعالیت عمرانی و تخصیص و اعتبارات آغاز شده است، اضافه کرد: می طلبد رعایت عدالت در توزیع اعتبارات و مسائل مربوط به مزایده و قراردادهای پیمانکاری بخوبی رعایت شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان تخصیص اعتبارات را منوط به تحقق درآمدها خواند و گفت: خام فروشی یکی از چالش های موجود در استان در بخش های مختلف است که استمرار آن باعث می شود ارزش افزوده ای ناشی از تولید محصولات نصیب استان نشود.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی کردستان هم در این جلسه یکی از چالش های کشور و به تبع استان را اشتغال و رشد تولید خواند و اظهار کرد: دولت و مجلس در راستای رفع این مشکلات منابع اعتباری اعم از بودجه و تسهیلات را مصوب و ابلاغ می کنند.

محمد مشیرپناهی استفاده ار ظرفیت های استان و هدفمند پرداخت کردن منابع را از مسائل مهم و ضروری خواند و ادامه داد: عملکرد دستگاه های اجرایی در تخصیص و هزینه کرد تسهیلات تبصره ۱۸ یکی از شاخص های سهمیه اعطای امسال به این دستگاه ها است.

وی اعتبار مصوب تسهیلات تبصره ۱۸ استان در سال گذشته را ۹ هزار و ۵۶۰ میلیارد ریال خواند و گفت: سازمان جهاد کشاورزی با ۴۵ درصد و اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان با ۲۹ درصد جذب کل سهمیه،بالاترین عملکرد این حوزه را داشتند.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی کردستان هم با اشاره به اینکه از آبان سال جاری همه منابع و اعتبارات ۱۴۰۲ به استان ابلاغ می شود، افزود: تاکنون هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال از محل نقدی به استان ابلاغ شده و مابقی تا ۱۵ آبان امسال ابلاغ خواهد شد.

مشیرپناهی ادامه داد: پیشنهاد می شود براساس عملکرد دستگاه های اجرایی ۳۳ درصد اعتبارات جزء یک و ۲ بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ به سازمان جهادکشاورزی و ۲۷ درصد به اداره کل صمت اختصاص داده شود.

وی بیان کرد: سهم تسهیلات قرض الحسنه نهادهای حمایتی در استان طی سال جاری ۱۸ هزار میلیارد ریال است و ۲.۵ درصد از منابع جزء هشت بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه به نهضت حمایت از صنایع اختصاص می یابد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی کردستان در این جلسه اظهار کرد: برای توسعه کشت گلخانه ای، دامداری و دامپروری و شیلات استان نیاز به تسهیلات داریم.

پیمان اسکندری ادامه داد: با توجه به مطالباتی که در حوزه صنایع تبدیلی و تکمیلی و دامداری در استان داریم برای تحقق آن نیاز به جذب بیشتر سرمایه و تسهیلات بانکی است.

تحقق بیش از ۶۰ درصد تعهد اشتغال در اداره صمت استان

معاون امور بازرگانی اداره کل صنعت،معدن و تجارت کردستان هم در این جلسه با اشاره به وجود افزون بر ۱۵ هزار واحد صنفی تولیدی در استان، گفت: انتظار می رودسهم تسهیلات تبصره ۱۸ اداره کل صمت استان به ویژه در حوزه صنفی مورد توجه ویژه قرار گیرد.

طاها سمیعی با بیان اینکه سال گذشته ۱۰۰ درصد سهمیه اشتغال این اداره کل محقق شد، افزود: تعهد اشتغال امسال اداره کل صمت استان ۶ هزار و ۸۳ نفر است که تاکنون بیش از ۶۰ درصد آن محقق شده است.

وی بیان کرد: ۲ هزار و ۲۰۰ طرح صنعتی و معدنی در سامانه بهین یاب ثبت شده است که نیاز به ۱۲ هزار و ۶۴۰ میلیارد ریال تسهیلات دارند.

در این جلسه پیشنهادات مربوط به توزیع تسهیلات تبصره 18 قانون بودجه و کمیته راهبردی توسعه زنجیره های ارزش استان ذیل شورای برنامه ریزی و توسعه استان و تفویض اختیارات لازم و انجام طرح مطالعات مربوط به 2 زنجیره انتخابی فرش و گلیم دستباف و دام سبک با رای اکثریت اعضای شورای برنامه‌ ریزی کردستان مصوب شد.