علیرضا نعمت سلطانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بسیج سازندگی استان اردبیل در قالب طرح جهاد آبرسانی طرح بزرگ آبرسانی به ۴۵۴ روستا را اجرا میکند که آبرسانی به روستاهای بخش موران گرمی نیز در قالب این طرح در حال اجراست.
وی افزود: تاکنون اجرای آبرسانی به ۲۵۲ روستا به بسیج سازندگی ابلاغ شده و صرفنظر از اعتبار مورد نیاز برای مجموع طرح بزرگ آبرسانی، اگر یکهزار میلیارد ریال اعتبار تامین شود، بسیج سازندگی آبرسانی به روستاهای بخش موران را تکمیل خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل ادامه داد: میزان آب مورد نیاز روستاهای بخش موران شهرستان گرمی مغان ۴۰ لیتر در ثانیه است و برای تامین آن طرح آبرسانی در سه مرحله تعریف شده است.
نعمت سلطانی با اعلام اینکه مرحله اول این طرح آبرسانی با تامین آب مورد نیاز برای ۱۸ روستا به بهرهبرداری رسیده است، گفت: مرحله دوم طرح آبرسانی اجرا شده اما نواقصی دارد و برای رفع نواقص و بهرهبرداری از این مرحله تلاش میشود.
منابع محلی آب بخش موران تقویت شد
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل با اشاره به این که منابع محلی آب این بخش با بهسازی چشمه روستای داش دیبی و بازسازی چهار منبع دیگر تقویت شده، تصریح کرد: آب مورد نیاز بخش موران از تصفیهخانه آب شهر گرمی تامین خواهد شد.
نعمت سلطانی تامین بهموقع اعتبارات را لازمه اجرای بدون وقفه طرحهای آبرسانی دانست و گفت: از همه ظرفیتها برای تامین اعتبارات و پرداخت دیون به بسیج سازندگی جهت تکمیل و بهرهبرداری از پروژههای آبرسانی استفاده میکنیم.
به گزارش ایرنا جهاد آبرسانی طرحی با هدف ابرسانی به روستاهای فاقد آب آشامیدنی سالم و بهداشتی و یا نیازمند بازنگری در تاسیسات آبرسانی در دستور کار قرار گرفته است و پیشبینی میشود تا پایان دولت سیزدهم شاخص برخورداری از آب شرب روستایی به ۸۰ درصد برسد.
انعقاد تفاهمنامه با قرارگاه امامحسنمجتبی (ع) برای آبرسانی به ۱۰ هزار روستای دارای تنش آبی و مبادله قرارداد عملیات اجرایی برای آبرسانی به ۷ هزار و ۱۳۸ روستا در فاز اول از جمله اقدامهای این شورا است.
همچنین در این برنامه آبرسانی به ۳۰۰۰ روستای کشور با کمک خیرین ابرسانی طی سه سال پیشبینی شده و با تأکید رئیسجمهور و وزیر نیرو درباره برخورداری آب، برنامهریزیهای لازم صورتگرفته است.
۳۰ شهر و ۹۹۱ روستای استان اردبیل زیرپوشش خدمات شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل قرار دارند و ۴۰۱ هزار نفر جمعیت در مناطق روستایی از آب آشامیدنی سالم و بهداشتی بهرهمند هستند.