امیر فریدنیا روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال تاسیس ۱۵ شعبه استانی احزاب در کشور مورد موافقت کمیسیون احزاب قرار گرفته است که یک مورد از آنها مربوط به خراسان رضوی است.
دبیر و سخنگوی ستاد انتخابات خراسان رضوی گفت: آسیبشناسی انتخابات در کلیه حوزههای انتخابیه، شناسایی ۱۵ گروه مرجع در خصوص مشارکت انتخابات و برگزاری جلسات تبیینی با آنها، ظرفیتشناسی حوزههای انتخابیه و سفر به مراکز هر حوزه انتخابیه با توجه به چهار محور سلامت، امنیت، مشارکت و رقابت از فعالیتهای جاری در این حوزه است.
فریدنیا با بیان اینکه چهار پرونده برای صدور مجوز فعالیت احزاب جدید در استان تشکیل شده است، خاطرنشان کرد: در نظر است با افزایش نشستهای تبیینی با گروههای سیاسی، به ویژه تشکل دانشجویی و دانشگاهیان در سطح استان، ارتباطی موثر با آنها ایجاد کرده و در راستای ساماندهی احزاب گام برداریم.
وی در مورد استقرار "خانه احزاب" در استان گفت: تفاهم لازم با شهرداری مشهد در زمینه آماده سازی مکانی مناسب برای استقرار دفتر "خانه احزاب خراسان رضوی" صورت گرفته و پیگیری ها برای تحویل مکان مورد نظر به نتیجه رسیده است.
مدیرکل دفتر امور سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری خراسان رضوی تابستان امسال در گفت و گو با ایرنا از فعالیت ۵۲ حزب با گرایشهای مختلف سیاسی با ۷۹ دفتر شهرستانی در این استان خبر داده و فعالیت برخی از این احزاب را محدود به دوره انتخابات دانسته بود.
از مجموع ۵۲ حزب شناخته شده در خراسان رضوی، ۳۸ مورد شعب استانی احزاب ملی و ۱۴ حزب نیز احزاب فعال در گستره استانی هستند.
خراسان رضوی در قالب ۱۲ حوزه انتخابیه، ۱۸ نماینده در مجلس شورای اسلامی دارد که از این تعداد پنج نماینده سهم حوزه انتخابیه مشهد و کلات است.
همچنین این استان ۶ نماینده در مجلس خبرگان رهبری دارد.
دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری یازدهم اسفند امسال برگزار خواهد شد.