به گزارش خبرنگار ایرنا، «مجید درگی» روز یکشنبه در حاشیه نشست تخصصی حفاظتگاههای خصوصی و قرقهای اختصاصی در ایران که در سالن اجتماعات امام خمینی (ره) دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران مستقر در کرج برگزار شد، افزود: اکنون در شهرستان های اشتهارد، ساوجبلاغ و طالقان سه منطقه مشخص شده که این قابلیت وجود دارد در قالب قرقهای اختصاصی در اختیار متقاضیان قرار بگیرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست البرز اظهار امیدواری کرد که با تعامل مردم هر چه سریع تر بتواننخستین قرق اختصاصی البرز را تشکیل داد.
وی در ادامه با اشاره به وضعیت حفاظت از زیستگاه ها و قرق های اختصاصی در کشور، گفت: حفاظت از زیستگاه های حیات وحش بدون مشارکت مردم نتیجه بخش نخواهد بود.
درگی تصریح کرد: براساس قوانین بین المللی حدود ۱۰ درصد منابع طبیعی هر کشور به عنوان مناطق بکر و زیستگاههای حیات وحش شناخته میشود ولی این آمار در ایران بالاتر از میانگین جهانی و حدود ۱۲ درصد است.
وی بیان کرد: افزون براین ۱۲ درصد بخشهای قابل توجهی در کشور وجود دارد که ارزش زیستگاهی بالایی دارند و گونههای مختلفی در آنها زندگی میکنند؛ واقعیت این است که با امکانات و نیروهایی که در اختیار سازمان محیط زیست قرار دارد، امکان حفاظت کامل از این فضاها وجود ندارد و به همین دلیل این سازمان به این فکر افتاده که از ظرفیت مردم برای حفاظت از زیستگاهها استفاده کند.
درگی اضافه کرد: در همین راستا دستورالعملی در خصوص قرق های خصوصی تدوین و به ادارات کل محیط زیست کشور ابلاغ شده است؛ در مرحله نخست زیستگاههای مدنظر فقط با هدف حفاظت در اختیار متقاضیان قرار میگیرد و بعد از اینکه جمعیت گونه های حیات وحش در آن منطقه به تعداد بالایی رسید، از سوی محیط زیست بر اساس توان موجود مجوز شکار صادر خواهد شد.