تهران- ایرنا- مدیرکل دفتر بودجه، تسهیل سرمایه‌گذاری و تجهیز منابع مالی سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق ایران (ساتبا) گفت: بزرگترین تامین مالی نیروگاه‌های تجدیدپذیر از طریق صندوق توسعه ملی باهدف توسعه تامین مالی و سرمایه‌گذاری در کلان پروژه‌های حوزه انرژی تجدیدپذیر در کشور انجام شد.

به گزارش ایرنا از وزارت نیرو، «سید مهدی حسینی» امروز (دوشنبه) در حاشیه امضای تفاهم‌نامه صندوق توسعه ملی و ساتبا افزود: این تفاهم‌نامه به‌منظور تامین مالی طرح‌های نیروگاهی تجدیدپذیر که دارای توجیه، مالی فنی و اقتصادی بوده و از محل منابع صندوق توسعه، با حجم تامین مالی پنج میلیارد دلار و با اولویت اعطای تسهیلات به نیروگاه‌های خورشیدی و بادی امضا و مبادله شده است.

وی ادامه‌داد: پیش‌بینی می‌شود با استفاده از ظرفیت‌های موجود در این تفاهم‌نامه همکاری، امکان سرمایه‌گذاری به میزان بیش از ۶.۵ میلیارد دلار به‌منظور ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور فراهم شود.

مدیرکل دفتر بودجه تسهیل سرمایه‌گذاری و تجهیز منابع مالی ساتبا خاطرنشان‌کرد: این حجم سرمایه‌گذاری برابر با ساخت ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در کشور است که علاوه بر امکان تأمین برق پایدار و کمک به رفع ناترازی سوخت، می‌تواند مزایای اجتماعی، اقتصادی و زیست‌محیطی فراوانی نیز به دنبال داشته باشد.

حسینی گفت: در حقیقت با اجرای این نیروگاه‌ها می‌توان ضمن کاهش معادل بیش از ۹۵ میلیارد مترمکعب سوخت در کشور، به میزان ۸۵ میلیارد لیتر از مصرف آب کاسته و هم‌زمان از تولید بیش از ۲۰۵ میلیون تن دی‌اکسیدکربن نیز در طول عمر پروژه جلوگیری کرد.

وی ادامه‌داد: برق تولیدی این نیروگاه‌ها می‌تواند برق مورد نیاز پنج میلیون خانوار ایرانی را تامین کرده و دست‌کم به میزان ۱۲۰ هزار فرصت شغلی در مراحل مختلف اجرای پروژه ایجاد کند.

مدیرکل دفتر بودجه، تسهیل سرمایه‌گذاری و تجهیز منابع مالی ساتبا گفت: ساتبا به‌عنوان سازمان پیشرو در توسعه و تعریف ابزارهای مالی، نگاه ویژه‌ای به تامین مالی داخلی و خارجی پروژه‌های تجدیدپذیر در کشور داشته و در آینده خبرهای خوبی در حوزه تامین مالی و تسهیل سرمایه‌گذاری نیروگاه‌های تجدیدپذیر برای فعالان صنعت تجدیدپذیر کشور اطلاع‌رسانی خواهد شد.

به گزارش ایرنا، روز گذشته (دوشنبه) صندوق توسعه ملی پنج میلیارد دلار برای ساخت نیروگاه های تجدید پذیر اختصاص داد. این تسهیلات برای ساخت ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر اختصاص می یابد و در گام نخست چهار هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر با این تسهیلات ساخته می‌شود.